Ege'de nefes kesen kurtarma! İmdatlarına sahil güvenlik yetişti... / VİDEO

İzmir'in Dikili ilçesi açıklarında lastik botla yasa dışı yollardan Yunan adalarına geçmek isterken kayalıklarda mahsur kalan 68 göçmeni kurtarmak için çalışma başlatıldı. İlk etapta 4 çocuk ile anneleri Sahil Güvenlik helikopterlerinde kayalıklardan kurtarıldı...

Alınan bilgiye göre, gece "ALO 158 Sahil Güvenlik İhbar ve Talep Hattı"nı arayan bir kişi, bir grup göçmenin denizdeki kayalıklarda mahsur kaldığı ihbarında bulundu.

Konuyu araştıran Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, aramanın Dikili'nin Bademli Mahallesi açıklarından yapıldığını belirledi.

goIcImenler2

Bölgeye hareket eden sahil güvenlik botları ve helikopteri, kayalıklarda bir lastik bot ile 68 göçmen olduğunu tespit etti.

Bunun üzerine bölgeye 2 helikopter ve denizden de Sahil Güvenlik Komutanlığı botu gönderildi.

goIcImenler3

KURTARMA ÇALIŞMASI BAŞLATILDI

Bölgenin kayalık olması nedeniyle havanın aydınlanmasını bekleyen ekipler, sabahın ilk ışıklarıyla birlikte mahsur kalan göçmenlere helikopterle insani yardım ulaştırdı.

goIcImenler4

İlk etapta kayalıklarda bekleyen 4 çocuk, arama kurtarma timi tarafından çelik halatla helikoptere alındı. Çocuklar, helikopterle Dikili Limanına götürüldü.

goIcImenler5

Bu arada, göçmenleri taşıyan lastik botun kayalıklar arasında olduğu görüldü.

Limanda sağlık ekipleri de hazır bekletilirken, kayalıklarda mahsur kalan tüm göçmenler sahil güvenlik ekiplerince kurtarıldı. Kaçak göçmenler deniz yoluyla Dikili Limanına götürüldü

Ege'de nefes kesen kurtarma! İmdatlarına sahil güvenlik yetişti... / VİDEO ile ilgili etiketler İzmir Dikili göçmen Sahil güvenlik kaçak kayalıklar kurtarma
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.