Ege Üniversitesi Nerede? Metroya yakın mı? Nasıl Ulaşılır?

2018 YKS'nin iki oturumunu da atlatan adaylarının okul ve bölüm tercihleri şekillenirken, üniversitelerle ilgili araştırmalar da ağırlık kazandı. İzmir'in önde gelen yükseköğretim kurumlarından olan Ege Üniversitesi Nerede? Metroya yakın mı? Nasıl Ulaşılır? Merak ediyorsanız haberimize geçelim.

2018 Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın iki oturumu da geçtiğimiz hafta sonu tamamlandı. Temel Yeterlilik Sınavı (TYT) ve Alan Yeterlilik Sınavı (AYT)'ye giren 2 milyonu aşkın üniversite adayı bölüm ve üniversite tercihlerini belirlemeye başladı. Türkiye'nin ve İzmir'in köklü yükseköğretim kurumlarından Ege Üniversitesi de çok sayıda öğrencinin tercihleri arasında ilk sıralarda yer alıyor. Dolayısıyla birçok aday bu günlerde hem üniversiteyi görmek hem de bilgi almak için Ege Üniversitesi'ne gitmeyi planlıyor. Peki akademik başarılarıyla öne çıkan Ege Üniversitesi Nerede? Metroya yakın mı? Nasıl Ulaşılır? Detayları haberimizden öğrenebilirsiniz.

Ege Üniversitesi Nerede? Metroya yakın mı? Nasıl Ulaşılır?

ULAŞIMLA İLGİLİ TEMEL BİLGİLER
KentKart: Uzaktan manyetik algılama ile çalışan ve tl cinsinden dolum yapılan karttır. Toplu taşıma olarak Otobüs, Metro, İzban, Vapur ve bunların dışında İzmir Enternasyonel Fuarı ve Sasalı Hayvanat Bahçesi girişi hatta Bisiklet Kiralama sistemi (BİSİM) ödemesi bu kartla yapılmaktadır. Dolmuşların da bu sisteme entegre edilmesi çalışmaları devam etmektedir. Boş ücreti 7tl'dir, kişiye özel öğrenci kentkartı alınmadığı sürece tam dolum ve ödeme gerçekleşir. Havaalanı ve ilçe hatları harici tüm toplu taşımalarda ücret tam 2tl, öğrenci 1,1tl geçmektedir.

Ege Üniversitesi Nerede? Metroya yakın mı? Nasıl Ulaşılır? - Resim : 2

Metro: İzmir'i Batı-Doğu doğrultusunda birleştiren raylı sistemdir, %100 İzmir Büyükşehir Belediyesi'nindir. Batıda Fahrettin Altay ve Doğuda Evka-3 son duraklarıdır. "Bornova" durağı Ege Üni. Tıp Fakültesi ve Küçük Park yanındadır. "Ege Üniversitesi" durağı kampüs içinde ve kayıt merkezine 5dk yürüme mesafesindedir.

İzban: İzmir'i Kuzey-Güney doğrultuda birleştiren raylı sistemdir, TCDD & İzmir B.Şehir Bld. ortaklığıdır. Kuzeyde Menemen ve Güneyde Cumaovası son istasyondur.

İZOTAŞ: İzmir Şehirlerarası Otobüs Terminali yani Otogar (minibüslerde Yeni Otogar olarak yazar)

90' (dk) aktarma: toplu taşıma araçlarında kentkart bastıktan sonraki 90' içindeki binişler otomatik olarak sıfır tl (ücretsiz) geçilmesidir. Ancak iki biniş arası en az 5' olması gereklidir.

Ege Üniversitesi Nerede? Metroya yakın mı? Nasıl Ulaşılır? - Resim : 3

525: Bornova Metro - Öğrenci Köyü - Kampüs - KYK - Bornova Metro güzergahında ring seferi yapan otobüs hattıdır. Tek binişte Öğrenci KentKart'a 10kr olarak ücretlidir.

3-5 Bilet: KentKart Dolum noktalarından veya otobüste alabileceğiniz 2, 3 ve 5 biniş seçenekli kullan-at kartlardır, 90' aktarma yapılmaz.

ESHOT - İZULAŞ: Toplu taşıma otobüsleri eshot veya izulaş kullanımda hiçbir farkı yoktur. eshot resmi plaka belediye araçlarıdır, izulaş sivil plaka belediye firması araçlarıdır. Kullanımda hiçbir farkı yoktur, genel olarak otobüslerin hepsine eshot diyip geçebilirsiniz.

Takip sistemi: Tüm otobüs hatlarını canlı olarak takip edebileceğiniz, durak seçerek o durağa hangi otobüslerin kaç durak mesafede yaklaştığını görebileceğiniz, kentkart bakiyenizi öğrenebileceğiniz applikasyon ve web/mobil sitelerdir. AppStore ve GooglePlay'den KentKart olarak bulabilir veya m.kentkart.com adresinden kullanabilirsiniz. Otobüslerin anlık konumları canlı olduğundan güvenilirdir ancak kalkış saatleri tablosu güncel olmayabilmektedir.

EGE ÜNİVERSİTESİ'NE ULAŞIM
Havaalanından:
* Otobüs ile 204'e binerek "Bornova Metro"da iner, Metro ile Evka-3 yönüne binerek bir sonraki "Ege Üniversitesi" durağında inebilirsiniz.
* İzban ile Menemen/Aliaağa yönüne binerek "Hilal"de iner, Metro ile Evka-3 yönüne binerek "Ege Üniversitesi" durağında inebilirsiniz. "Hilal" yerine "Halkapınar"da da İzban'dan Metro'ya aktarma yapabilirsiniz ama "Hilal" ve "Halkapınar" arasındaki "Alsancak" istasyonuna gidip dönmeniz zaman kaybı olacaktır.

Otogardan:
* Eshot ile 505'e binerek "Bornova Metro"da iner, Metro ile Evka-3 yönüne binerek bir sonraki "Ege Üniversitesi" durağında inebilirsiniz.
* Eshot durağının yakınından Minibüs ile Alparslan minibüsüne binerek Kampüs Batı Giriş Kapısı'nda (Yeşil Köşk'te) inebilirsiniz (Kütüphane'ye 15dk yürürsünüz)
* Taksi ile 30-35tl tutar

Akhisar / Manisa yönünden otobüsle gelirken:
Ege Üniversitesi Ana Kapısı, Manisa Kavşağı (Osman Kibar) üzerindedir, Manisa yönünden gelen otobüsten hiç otogara kadar gitmeden Manisa'dan sonra Sabuncubeli'nden rampadan indikten sonra Manisa Kavşağı'nda inebilirsiniz. Kavşağın karşı tarafında büyük Ege Üniversitesi yazısını göreceksiniz ve buradan 10dk yürüme mesafesinde veya taksi ile 2dk'da (kısa mesafe olduğundan bindirmeyebilir) 6-7tl'ye kayıt merkezi (merkez kütüphane) gidebilirsiniz.

Trenle gelirken:
* Basmane'de duran hattan gelirseniz, basmane garı içindeki metro "Basmane" istasyonundan evka-3 yönüne binerek "Ege Üniversitesi" durağında inebilirsiniz.
* Alsancak'ta duran hattan gelirseniz, alsancak garı içindeki izban "Alsancak" istasyonundan menemen/aliağa yönüne gidene binerseniz "halkapınar"dan veya Cumaovası yönüne gidene binerseniz "hilal"den metroya geçebilirsiniz. metroda evka-3 yönüne binerek "ege üniversitesi" durağında inebilirsiniz.

Otomobil ile geliyorsanız dikkat etmeniz gereken şey "Ege Üniversitesi Rektörlüğü" kampüs dışında olduğundan 2km yaklaşık olarak gelirsiniz. İzleyeceğiniz tabelalar:
* Manisa yönünden geliyorsanız İzmir'i gördüğünüz yerden itibaren çevre yolundan çıkarak sağ yoldan devam etmelisiniz, soldan kaptırır devam ederseniz mecburen alt geçite girersiniz ve en yakın çıkış noktası tıp fakültesinin de ilerisinde olacaktır.

* Turgutlu yönünden gelirken:

Bornova Şehir Merkezi ayrımından sağ yola çıkarak devam etmelisiniz, soldan kaptırır devam ederseniz mecburen üst geçite girersiniz ve en yakın yine tıp fakültesini geçtikten sonra yoldan ayrılabilirsiniz.

* GPS ayarını Ege Üniversitesi Kampüsü veya varsa direk Ege Üniversitesi Merkez Kütüphanesi (Ege Üniversitesi Kütüphane ve Dökümantasyon Daire Başkanlığı) olarak ayarlayabilirsiniz.

Metro ile "Ege Üniversitesi" istasyonunda indikten sonra kampüs çıkışını (kalabalığı, güneşin olduğu taraf) takip ederek büyük otoparkı boydan geçeceksiniz. 1 Nolu öğrenci yemekhanesini karşınızda görecek ve size göre sağından düz devam edeceksiniz ileride güvenlikleri ve solda çadırları göreceksiniz. yemekhaneyi solunuzda bıraktıktan sonra 20mt sonra sağınızdaki bina Yabancı Diller YO merkez binanın arka cephesi olacak, düz devam edince 50mt sonra sağda önce "kafasız at" heykelini ve hemen arkasında merkez kütüphaneyi göreceksiniz. Zaten oraya kadar gittikten sonra kalabalıktan, yönlendirmelerden bunları düşünmenize fırsat kalmayacak.

Kütüphanenin hemen önündeki giriş ve çim alan güvenlik kontrollü ve sadece kayıt olacak kişinin girebileceği alandır, karşısındaki bölgede farklı bilgilendirme masaları ve ailelerin bekleme alanıdır.

Sabah saatlerinde sıraya girmeniz gerekecektir ama 11-12'den sonra sıra olmadan direk giriş yapabilirsiniz. Randevu saatinden önce geldiyseniz bekleme yapmadan girebilirsiniz aynı şekilde randevu saatinden sonra gelmeniz de sorun olmayacaktır.

Ege Üniversitesi Nerede? Metroya yakın mı? Nasıl Ulaşılır? - Resim : 4

EGE ÜNİVERSİTESİ

Kökleri neolitik döneme dayanan 8500 yıllık İzmir, dünyanın zengin tarihi güzelliklerine sahip nadir şehirlerinden biri olup, "Smyrna" olan eski adını bir Amazon kraliçesinden almıştır. Birçok medeniyete ev sahipliği yapmış İzmir; Dünyanın yedi harikasından biri olan Ardemisio-Efesos, Romalılardan kalma Agora, Guinness Rekorlar Kitabı nda yerini almış bilinen en eski köprü ve daha birçok tarihi izi bünyesinde barındırmaktadır.

16. yüzyıldan itibaren bir liman kenti olarak dünya ve Akdeniz ticaretinde önemli yer edinen İzmir, ekonomik canlılığı ile İstanbul'dan sonra sanayinin en yoğun olduğu il konumundadır. Serbest Bölgesi, uluslararası fuarları, organize sanayi bölgeleri ve büyük limanı ile İzmir'de iç ve dış ticaret oldukça gelişmiştir. Türkiye'nin üçüncü büyük ili olan İzmir, Ege Bölgesi'nin endüstri turizm ve kültür merkezidir.

İzmir'de eğitim ve kültürün odak noktasında ise, yarım asırlık köklü geçmişiyle Ege Üniversitesi yer almaktadır.

Üniversite İzmir'in en büyük ilçelerinden Bornova'da kurulmuştur. Bornova'daki kampüs 3.450 dekar alanı ile eğitim, kültür, spor ve sosyal hizmetleri amaçlarıyla kullanılan binalardan oluşmaktadır.

Üniversite kampüsünde, en son teknoloji ile donatılmış modern bir kütüphane ile açık ve kapalı yüzme havuzu, kapalı spor salonu, futbol, basketbol, mini-futbol, tenis kortları gibi spor tesisleri, sergi salonu ve 729 kişilik kapasiteyle Prof. Dr. Yusuf VARDAR - MÖTBE - Kültür Merkezi, büyük bir kısmı hizmete açılmış ve öğrencilerin barınma ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri Öğrenci Köyü, ayrıca kafeteryalar, öğrenci çarşısı, hipermarketi personel ve öğrenciler için lokalleri ve konukevi mevcuttur. Ayrıca kampüs içerisinde Kredi ve Yurtlar Kurumuna bağlı Kız Yurdu da hizmet vermektedir.

Ege Üniversitesinin Ankara, İstanbul, İzmir kavşağında olması nedeniyle şehirler arası ulaşımı sorunsuz yaşayan kampüsümüze, Büyükşehir Belediyesinin devamlı otobüs servislerinin yanı sıra Aliağa – Cumaovası – Fahrettin Altay – Evka 3 hattında hizmet veren metro ile de İzmir'in her tarafından ulaşım oldukça kolaydır.

EÜ Rektörlüğü ve Üniversitenin Kampüs dışında yer alan Bornova'daki çeşitli birimlerinin yanı sıra, Konak'ta Atatürk Kültür Merkezi, Çeşme ve Ödemiş'te yüksek okulları, Tire, Bergama, Bayındır, Ödemiş, Aliağa ve Urla'da meslek yüksek okulları, Urla, Menemen, Mordoğan, Çiğli, Özdere'de uygulama ve eğitim merkezleri, Çeşme'de Ege Üniversitesi Çeşme Eğitim ve Dinlenme Tesisleri, Kurudağ da Rasathanesi vardir. Bu tesislere ek olarak İzmir Özdere'de hem öğrencileri hem personelin faydalandığı Yaz Kampı bulunmaktadır. Bu olanaklarla Ege Üniversitesi eğitim, bilim, sağlık, sosyal ve kültürel alanlarda hem öğrencilere hem de topluma hizmet vermektedir.

Ege Üniversitesi; Egeli olmanın ayrıcalığını ve gururunu yaşam boyu taşıyarak, modern çağın gerektirdiği bilgiyi yaşamla bütünleştirmek ve her türlü bilimsel, kültürel ve sosyal yeniliğe açık birey olarak yetişmek isteyenlerin ilk seçimlerindendir.

 

DÜNDEN BUGÜNE EGE ÜNİVERSİTESİ

Ege Üniversitesi, 20 Mayıs 1955 tarihinde yayınlanan 6595 sayılı kanunla 5 Kasım 1955 tarihinde, eğitim-öğretim hayatına başlamıştır.

Zamanın Milli Egitim Bakanı Prof. Dr. Ahmet Özel, Ege Üniversitesi´nin açılış töreninde yaptığı konuşmada şunları söylemiştir

"..Bu güzel yurt parçasından bir ilim merkezi doğdu. Bu merkezden ışık saçacak çocuklarımızın, Ülkenin her köşesini, birer fikir meşalesi olarak aydınlığa kavuşturacaklarına inanıyoruz. Yalnız bugünkü kuşağın değil, gelecekteki kuşaklarında ışık kaynağı olacak. Ege Üniversite´nin profesörlerine, bilim adamlarına ve öğrencilerine başarılar; Üniversitenin, Egeliler´e, yurda ve insanlığa hayırlı olmasını tüm kalbimle dilerim.

Ege Üniversitesi´nin ilk fakülteleri, 1955 yılında kurulan Tıp ve Ziraat Fakülteleridir. Aynı öğretim yılı içinde Yüksek Hemşirelik Okulu açılmıştır. Sonraki yıllarda hızlı bir gelişim gösteren Ege Üniversitesi 1961 yılında Fen Fakültesini, 1968´de Mühendislik Fakültesi ve Dişhekimliği Fakültesini çağdaş bilimin hizmetine sunmuştur. Bu dönem içerisinde İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi, İktisadi ve Ticari Bilimler Fakültesi adı altında Ege Üniversitesi´ne bağlanmıştır.


Güzel Sanatlar Fakültesi, Eczacılık Fakültesi ve Sosyal Bilimler Fakültesi 1976 yılında eğitime başlamıştır. 1977 yılında Gıda Fakültesi, Ege Üniversitesi´nin ikinci tıp fakültesi olarak İzmir Tip Fakültesi ve Hukuk Fakültesi kurulmuştur. Bu dönemde İktisadi ve Ticari Bilimler Fakültesi ikiye ayrılarak İşletme ve İktisat Fakülteleri haline dönüştürülmüştür.

Yaklaşık yirmi yıllık bir zaman diliminde kuruluş sürecini tamamlayan Ege Üniversitesi´nde, değişik tarihlerde birçok yüksekokul ve enstitü açılmıştır. Ege Üniversitesi´nin bazı bölümlerinin genişletilmesiyle Tekstil, Makine, Kimya ve Yer Bilimleri Fakülteleri kurulmuştur.
Dünden Bugüne Ege Üniversitesi

41 sayılı kanun hükmündeki kararname ile 1982 yılında, o güne kadar bölgenin tek üniversitesi olan Ege Üniversitesi´nin içinden başka bir üniversite, Dokuz Eylül Üniversitesi doğmuş, Ege Üniversitesi´nin kampüs alanı dışındaki fakülte ve yüksekokulları bu üniversiteye devredilmiştir.

Ayrıca, Ege Üniversitesi´nin Ege Bölgesi´nin çeşitli il ve ilçelerine yayılan fakülte ve yüksekokulları, bu illerde kurulan Pamukkale Üniversitesi, Celal Bayar Üniversitesi, Aydın Adnan Menderes gibi üniversitelerin ilk fakülte ve yüksekokullarını oluşturmuştur.

Bugün Ege Üniversitesi’ne bağlı 15 Fakülte, 9 Enstitü, 5 Yüksekokul, 1 Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı, 10 Meslek Yüksekokulu, 6 Bölüm ve 34 Uygulama ve Araştırma Merkezi vardır. 2016 - 2017 öğretim yılı itibarıyla 53916 ön lisans ve lisans,9318 lisansüstü öğrencisi olmak üzere toplam 63234 öğrencisi olan Ege Üniversitesi´nde 3085 öğretim elemanı ve 3709 idari personel bulunmaktadır.
Dünden Bugüne Ege Üniversitesi

Ödemiş, Bayındır, Aliağa, Bergama, Tire, Çeşme ve Urla ilçelerinde yüksekokul ve meslek yüksekokulları bulunan Ege Üniversitesi, Bornova’da 3.450 dekarlık bir arazi üzerine kurulmuştur. En son teknoloji ile donatılmış modern bir kütüphanesi, sosyal tesisleri, açık ve kapalı yüzme havuzları, kapalı spor salonları, spor tesisleri, alışveriş merkezi, sergi alanları ve Öğrenci Köyü ile 75.000 kişilik bir kampüs kenttir.

Kampüs içinde kongre, seminer, kültür ve sanat etkinlikleri için hizmet veren Prof.Dr. Yusuf Vardar – MÖTBE Kültür Merkezi ve kampüs dışında, İzmir kent merkezinde (Konak) Atatürk Kültür Merkezi, Menemen’de Deneme İstasyonu ve Üretme Çiftliği, Kurudağ’da Rasathanesi, Urla’da ve Tuzla’da su ürünleri tesisleri, Özdere’de Yaz Kampı ve Çeşme’de eğitim ve dinlenme tesisleri bulunmaktadır.

Ege Üniversitesi Nerede? Metroya yakın mı? Nasıl Ulaşılır? ile ilgili etiketler Ege Üniversitesi İzmir nerede nasıl ulaşılır metroya yakın mı
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.