Ege Denizi'nde 5.3 büyüklüğünde deprem! Tüm Ege ve Marmara'da hissedildi

Geçtiğimiz günlerde Karaburun açıklarında meydana gelen 6.3 şiddetindeki depremle sarsılan İzmir, bu akşam 22:50 sularında merkez üssü yine İzmir'in Karaburun açıkları olan bir depremle daha sallandı. Kandilli Rasathanesi'nin yaptığı açıklamaya göre depremin şiddeti bu defa 5.3 olarak ölçüldü.

Ege Denizi'nde merkez üssü Karaburun açıkları olan 5.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Başta İzmir olmak üzere Ege sahil şeridinde de hissedilen depremde ilk belirlemelere göre can ve mal kaybı olmadı.

OĞUZ GÜNDOĞDU'DAN KORKUTAN AÇIKLAMA

Yrd. Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu ise CnnTürk'e yaptığı açıklamalarda, 5.3 şiddetindeki depremin doğrultu atımlı bir deprem olduğunu ifade etti bu depremin 6.3'ün artçısı değil, bağımsız bir deprem olduğunu kaydeden Gündoğdu, 5.3'lük depremin bölgede yeni bir faylanma hareketinin habercisi olduğunu söyledi.

YERİN 22 KİLOMETRE ALTINDA MEYDANA GELDİ

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesinin tespitine göre, deprem bugün saat 22.50'de Ege Denizi'nde Karaburun açıklarında meydana geldi. Yerin 22.98 kilometre derinliğinde olan deprem, başta İzmir olmak üzere, Ege sahil şeridinde de hissedildi. Paniğe neden olan depremda sarsıntıyla birlikte bazı vatandaşlar, evlerinden dışarıya çıktı. İllk belirlemelere göre can ve mal kaybına yol açmadı.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü de depremin büyüklüğünü ilk etapta 5.5 olarak açıkladı. Ancak daha sonra 5.3 olarak revize edildi.

Öte yandan bölgede 4.2 büyüklüğünde bir artçı deprem daha meydana geldi.

Geçtiğimiz hafta, 12 Haziran 2017 tarihinde yine aynı bölgede 6.2 büyüklüğünde deprem meydana gelmişti.

Ege Denizi'nde 5.3 büyüklüğünde deprem! Tüm Ege ve Marmara'da hissedildi ile ilgili etiketler deprem İzmir izmir deprem ege denizi deprem oğuz gündoğdu 5.3
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.