Efsanevi yönetmen Peter Brook 97 yaşında hayata veda etti

1925 doğumlu İngiliz tiyatro ve sinema yönetmeni Peter Stephen Paul Brook hayatını kaybetti. Tony ödüllü efsanevi yönetmen Peter Brook'un ölümü, asistanı Nina Soufy tarafından doğrulandı.

İki kez Tony ödülü kazanan ve yıllardır yaşamına Fransa'da devam eden tiyatro & sinema yönetmeni Peter Brook, 97 yaşında vefat etti. Acı haberi Brook'un yayıncısı Nick Hern duyurdu. Açıklamada "Arkasında inanılmaz bir sanatsal miras bıraktı" denildi.

Tiyatro, sinema ve opera alanlarında pek çok eser veren Peter Brook'ın vefatı sevenlerini ve sanat camiasını yasa boğdu.

 Efsanevi yönetmen Peter Brook 97 yaşında hayata veda etti

PETER BROOK HAKKINDA

1925 yılında Londra'da doğan Brook, Oxford Üniversitesi'ni bitirdikten sonra ilk prodüksiyonu Doctor Faustus'u Londra'da sahneledi. Kraliyet Operası'nda çalıştıktan sonra asıl ününü yakalayacağı Royal Shakespeare Company'ye geçti.

Burada birçok başarılı yapım sahneledi. Aralarında Laurence Oliver'ın oynadığı Titus Andronicus da vardı.

1966 yılında Peter Weiss'ın Marat and Sade'iyle, 1970 yılında ise William Shakespeare'ın A Midsummer Night's Dream'iyle 2 kez Tony ödülü kazandı.

Ayrıca Oliver, Emmy ve Uluslararası Emmy Ödülleri'ni de kazandı. 1970'lerde Paris'e taşındıktan sonra Uluslararası Tiyatro Araştırma Merkezi'ni kurdu. Kariyerinin devamında İspanya'dan Asturias, Japonya'dan Imperiale ödüllerini kazandı.

Brook, 2015 yılında hayatını kaybedene kadar Natasha Perry ile evliydi.

 

Efsanevi yönetmen Peter Brook 97 yaşında hayata veda etti ile ilgili etiketler Peter Brook
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.