Efsanesiyle 11 yıl önce aynı karede, şimdi ise finalde!

2022 FIFA Dünya Kupası yarı finalinde Hırvatistan'ı 3-0 yenen Arjantin, final biletini alan ilk takım oldu. Maçın iki kahramanı şüphesiz Lionel Messi ile Julian Alvarez'di. İkilinin yolu 11 yıl önce kesişti. O zaman Messi'yle fotoğraf çektirmek isteyen Alvarez, şimdi ikonuyla ülkesini Dünya Kupası finaline taşıdı.

2022 Dünya Kupası'nda final bileti alan ilk ekip Arjantin oldu. Tangocular, 88 bin kişilik Lusail Stadı'nda tribünlerin büyük bir bölümünü dolduran taraftarlarının "La Scaloneta" şarkısıyla coştu, coşturdu. Zorlu geçmesi beklenen yarı final maçında Arjantin, 32. dakikada penaltı kazandı. Alvarez, kaleci Livakovic'in müdahalesiyle yerde kalınca, hakem Daniele Orsato penaltı noktasını gösterdi. İki dakika sonra Lionel Messi, Livakovic'i çaresiz bıraktı ve takımını 1-0 öne geçirdi.

39. dakika penaltıyı yaptıran Julian Alvarez, biraz da şansının yardımıyla ceza sahasına taşıdığı topu ağlarla buluşturdu ve skoru 2-0 yaptı.

69. dakikada sihirbaz işbaşındaydı. Lionel Messi, sağ kanattan çalımlarla ceza sahasına girerken; ortaya bıraktığı topta Julian Alvarez golü bulmakta zorlanmadı ve maçın skorunu ilan etti: 3-0. İkili Arjantin'i 2014'ten sonra finale taşırken; Tangocuları tarihinde üçüncü Dünya Kupası'na da yaklaştırdı.

Efsanesiyle 11 yıl önce aynı karede, şimdi ise finalde!

HAYRAN OLARAK FOTOĞRAF ÇEKTİRDİ AYNI SAHAYI PAYLAŞTI

Hırvatistan galibiyetinin en büyük mimarlarından Julian Alvarez, gollerinin sevincini ilk olarak idolu Lionel Messi ile yaşadı. Çocukluğundan bu yana Messi ile yan yana oynamanın hayalini kurduğu bildirilen Alvarez'in 11 yıl önce ikonu ile çektirdiği fotoğraf ortaya çıktı. 2011'de Messi ile çektirdiği fotoğrafı gururla saklayan Alvarez, futbol efsanesiyle birlikte oynama hayalini ilk olarak 4 Haziran 2021’deki Arjantin-Şili maçında gerçeğe dönüştürdü. İkili daha sonra 18 karşılaşmada birlikte milli formayı giydi.

Dün akşamki maçın iki kahramanı, Arjantin'in gollerinde de başrol oynadı ve Lionel Messi'nin tek eksiği Dünya Kupası şampiyonluğuna bir adım daha yaklaşıldı.

Efsanesiyle 11 yıl önce aynı karede, şimdi ise finalde! - Resim : 2

Efsanesiyle 11 yıl önce aynı karede, şimdi ise finalde! ile ilgili etiketler Julian Alvarez Hırvatistan Arjantin 2022 Dünya Kupası 2022 FIFA Dünya Kupası Katar Lionel Messi
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.