Efsane yönetmen Toni Gatlif yeni filmi ile Turkiye'de...

19 Ocak’ta vizyona girecek olan AMAN DOKTOR / DJAM filminin yönetmeni Tony Gatlif ve filmin başrol oyuncusu Daphné Patakia filmin özel gösterimi için İstanbul'a geldi.

Fransa’da vizyona girdiği andan itibaren 100 binden fazla kişi tarafından izlenen film, Türkiye’de 19 Ocak Cuma günü “Başka Sinema” da sinemaseverlerle buluşuyor. Filmin gösterimleri için Türkiye’ye gelen filmin yönetmeni Tony Gatlif, bu filmi 35 yıl önce çekmeyi tasarladığını dile getirirken, başrol oyuncusu Daphné Patakia de dans etmeyi filmin Türkiye yapımcısı Suzan Güverte’den öğrendiğini dile getirdi.

“Başka Çarşamba” kapsamında filmin Beyoğlu Sineması'ndaki özel gösterimine de katılan Tony Gatlif ve Daphné Patakia, gösterim sonrası Cezayir restoranda filminin müziklerini yapan “Cümbüş Cemaat” grubunun özel konserini de izlediler.

cccc

Geceye Meltem Cumbul, Hazal Kaya, Ecem Erkek gibi ünlü oyuncular da katılırken, davetliler Djam / Aman Doktor filminin müzikleri ile eğlendiler.

c_son

Güverte Film’in ortak yapımcısı olduğu ve bir bölümü Türkiye’de çekilen, Vengo, Gadjo Dilo gibi filmlerin dünyaca ünlü Fransız yönetmeni Tony Gatlif’in son filmi Djam (Aman Doktor) dünya prömiyerini 25 Mayıs’ta Cannes Film Festivali’nde yapmıştı.

toni4

FİLM HAKKINDA:

Eski bir denizci ve Rebetiko türü müziğin büyük bir hayranı olan Kakourgos, tekneleri için zor bulunan bir parçayı almak üzere yeğeni Djam'i İstanbul'a gönderir. Genç kadın burada 18 yaşındaki Avril ile tanışır; göçmenler için gönüllü yardım yapan ve burada ne parası ne de tanıdığı biri olan başka bir genç kadın. Cömert, kendinden emin, tahmin edilemez ve özgür ruhlu Djam, Midilli'ye yaptığı, müzik, yeni insanlar, paylaşılanlar ve umutla dolu bu yolculukta Avril'i kanatlarının altına alacaktır.

toni3

TONİ GATLİF KİMDİR?

Çingene bir annenin oğlu olan Tony Gatlif, Cezayir'de büyümüştür.

1960 yılında Cezayir Bağımsızlık Savaşı sırasında Fransa'ya gitti.

1966 senesinde aktör Michel Simon'la tanıştı. Daha sonra piyeslerde rol aldı ve 1975 yılnda La Tête en ruine filmi ile ilk yönetmenlik çalışmasını yaptı.

Filmlerinin en önemli öğelerinden biri müziktir. Latcho Drom, Gadjo Dilo, Vengo, Swing adlı filmlerin müziklerini de kendisi bestelemiştir.

Tony Gatlif'in çektiği filmlerinin konusu genellikle Romanlar üzerinedir.

toni2

TONY GATLİF FİLMLERİ LİSTESİ

La Tête en ruine (1975)
La Terre au ventre (1978)
Corre gitano (1981)
Canta gitano (1981)
Les Princes (1982)
Rue du départ (1985)
Pleure pas my love (1989)
Gaspard et Robinson (1990)
Latcho Drom (1992)
Mondo (1995)
Gadjo dilo (1997)
Je suis né d'une cigogne (1998)
Vengo (2000)
Swing (2001)
Exils (2004)
Transylvania (2006)
Korkoro (2009)
Indignados (2012)

Efsane yönetmen Toni Gatlif yeni filmi ile Turkiye'de... ile ilgili etiketler film toni gatlif djam
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.