Efsane son fotoğrafını çekti: Olympus!

İlk fotoğraf makinesini 1936 yılında piyasaya süren Japonya’nın köklü firmaları arasında yer alan Olympus, kamera bölümünü satmak için anlaşmaya vardı. Bu anlaşmayla birlikte Olympus, herkesi şaşkına çevirmiş oldu. Firmanın bu kararı rakiplerini de etkilemiş oldu.

Dünyanın ve Japonya’nın önde gelen kamera ve ekipmanı üreticilerinden olan Olympus, ürettiği fotoğraf makinesi ve kameralarıyla uzun yıllardır kullanıcıların vazgeçilmez firmaları arasında yer alıyordu. Ancak şirket, aldığı yeni bir karar sonucunda sektörden çekilecek. Şirketin görüntüleme biriminin 2014'te Sony'den VAIO dizüstü bilgisayar markasını satın alan Japan Industrial Partners'a (JIP) satılacağı belirtildi. Şirket satış konusunda JIP ile bir mutabakat anlaşması imzaladı.

Efsane son fotoğrafını çekti: Olympus!

OLYMPUS KİMDİR, NE İŞ YAPAR?

Olympus, 1919 yılında kuruldu. Fakat şirketin görüntüleme birimi 1936'da Zuiko lenslerinin kullanıldığı kameraların satışıyla 1936'da faaliyete geçti. Şirketin 1959'da çıkardığı Pen kamera serisi çok tutuldu ve Olympus, milyonlarca kullanıcının evine giren ve adı dijital kamerayla özdeştirilen bir markaya dönüştü.

"AKILLI TELEFONLAR, OLYMPUS’U BİTİRDİ"

JIP'in Olympus'un görüntüleme birimini satın aldıktan sonra yeni bir şirkete dönüştüreceği belirtildi. Sektör uzmanları; satış anlaşmasının Eylül sonuna kadar imzalanmasının beklendiğini söyledi. Mutabakat metninde; akıllı telefonların çıkışından sonra Olympus'un aldığı tüm yeniden yapılandırma önlemlerine rağmen satışların düştüğü ve şirketin görüntüleme biriminin Mart 2020 öncesindeki üç mali yılda zarar ettiği belirtildi.

Efsane son fotoğrafını çekti: Olympus! ile ilgili etiketler jip olympus zuiko fotoğraf makinesi zuiko lens zuiko fotoğraf makinesi Lens sektör sektörel sektör uzmanları
GÜNÜN VİDEOSU

Sidney'de ayin sırasında kan donduran olay! Gazze ile ilgili vaaz veren piskopos bıçaklandı...

Avusturalya’nın Sidney kenti yakınlarında vaaz veren piskopos, Gazze’deki deneyimlerini anlatıp, Gazze’de küçük çocukların öldürülmemesi gerektiğini belirtirken bıçaklı saldırıya uğradı. O anlar saniye saniye YouTube'da canlı yayınlandı.