Efsane komutan Aydoğan Aydın ile ilgili yürek yakan detay...

SuperHaber yazarı Metehan Demir, Şırnak'ta meydana gelen, 13 askerimizin şehit olduğu kazayla ilgili katıldığı canlı yayında önemli tespitler yaptı. Demir, Şehit Tümgeneral Aydoğan Aydın ile ilgili yürek yakan bir detayı da paylaştı.

SuperHaber yazarı Metehan Demir, Şırnak'ta meydana gelen, 13 askerimizin şehit olduğu kazayla ilgili katıldığı canlı yayında önemli tespitler yaptı. Demir, Şehit Tümgeneral Aydoğan Aydın ile ilgili yürek yakan bir detayı da paylaştı.

YÜREK YAKAN DETAY

Habertürk televizyonunda katıldığı canlı yayında değerlendirmelerde bulunan Demir, Tümgeneral Aydoğan Aydın'ın personeline şehit olduğu gün ufak hediyeler aldığını söyleyerek ''Dün sanki içine doğmmuş gibi yanında görev yapan sivil ve askeri personeli yanına çağırmış. Sizlere küçük hediyeler aldım diyerek taktim etmiş. Benim burada çok kahrımı çektiniz demiş. Duygusal anlar yaşanmış. Şırnakta bugün kepenk kapatan. Türk bayrakları asan esnaflar olmuş. Kato operasyonunun baş mimarlarındandı. Oradaki çabaları hiç unutulmayacak. Tüm şehitlerimiz ailelerinden uzak zor şartlarda canlarını ortaya koyarak görev yaptılar.'' dedi.

BEN KAZA OLDUĞU KANAATİNDEYİM

Elim olayın ardından konuyla ilgili araştırmalarını anlatan Metehan Demir, ''Ben dün akşamdan beri çok detaylı şekilde araştırmalar yaptım. Bölgede görev yapanlarla görüşme imkanım oldu. Daha önce de kaza denilen ancak saldırı olduğu ortaya çıkan olaylar yaşamıştık. Bu nedenle bir gazeteci olarak tüm olasılıkları değerlendirmemiz gerek. Ancak yaptığım araştırmalar neticesinde ben bir terör örgütü saldırısının olmadığı kanaatindeyim.'' dedi.

Helikopter pilotlarının çok zor şartlarda görev yaptığını söyleyen Demir ''FETÖ darbesi sonucu çok ihraçlar oldu. O bölgede mesai yapanlar mesai saati olmadan çok vatansever şekilde çalışıyorlar. O helikopter pilotları çok zor tepelere çatışmalar arasında iki teker koyarak timleri indiriyorlar. Eleştirilerin bunlar düşünülerek yapılması lazım.'' ifadelerini kullandı.

VERİ TABANI YOK

Helikopterler için yüksek gerilim hatlarının belirlendiği veri tabanının olmadığına dikkat çeken Demir sözlerini, ''Helikopter pilotları bu bölgelerde tamamen duyularla uçuyorlar. Daha önce de biliyorsunuz İstanbul'da bir helikopter kuleye çarptı. Yüksek gerilim hatlarının belirlendiği bir veri tabanı yüklemesi yok. Bugün konuştuğum bazı pilotlar da bunu dile getirdiler. Bu konuyla ilgili geniş çaplı bir çalışma yapılması gerektiğini düşünüyorum.'' şeklinde sürdürdü.

Efsane komutan Aydoğan Aydın ile ilgili yürek yakan detay... ile ilgili etiketler Metehan Demir Helikopter kazası aydoğan aydın
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.