Efsane komutan Adnan Doğu paşa bugün son yolculuğuna uğurlanacak...

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin efsane Komutanlarından, Türk Komando Teşkilatı'nın kurucularından, “Hocaların Hocası” olarak adlandırılan, Kıbrıs Barış Harekatı Gazilerinden, eski 30. Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Mehmet Adnan Doğu'nun,yaşamını yitirmeden önce, koronavirüse yakalandığı ve hastalığı yendiği öğrenildi.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Kıbrıs Barış Harekatının General rütbesiyle hayatta kalan son gazisi olan 94 yaşındaki Adnan Doğu Paşa'ya, K.K.T.C. Başkonsolosu Seniha Birand Çınar tarafından Devlet Övünç Madalyası verilmişti.

Efsane komutan Adnan Doğu paşa bugün son yolculuğuna uğurlanacak...

1974 Kıbrıs Barış Harekatı’nda Kayseri Paraşütçü Hava İndirme Tugay Komutanı olan Adnan Doğu Paşa ile son görüşmeyi araştırmacı ve belgeselci Hasan Taş’ın yaptığı ortaya çıktı.Taş’ın emekli orgeneral Doğu’nun bir çok anısını dinleyerek kameraya çektiği ifade edildi.

Efsane komutan Adnan Doğu paşa bugün son yolculuğuna uğurlanacak... - Resim : 2

TÜRK KOMANDOSUNUN BABASI UĞURLANIYOR!
SuperHaber’in elde ettiği bilgilere göre, önceki gün organ yermezliği nedeni ile yaşamını yitiren Adnan Doğu için 11 Mayıs Pazartesi günü, Haydarpaşa Gata Hastanesi morgu önünde saat:14.00’de sadece aile yakınlarının katılacağı cenaze töreni yapılacağı belirtildi.

Efsane komutan Adnan Doğu paşa bugün son yolculuğuna uğurlanacak... - Resim : 3

Bu törenden sonra Doğu’nun cenazesinin aynı gün Alemdağ’da bulunan aile kabristanlığında toprağa verileceği açıklandı.

 

Efsane komutan Adnan Doğu paşa bugün son yolculuğuna uğurlanacak... ile ilgili etiketler general vefat Adnan Doğu
GÜNÜN VİDEOSU

10 milyon TL değerinde lüks araçlar ele geçirildi! Türkiye'ye getirilme nedenleri pes dedirtti...

Mersin polisi, yurt dışından Mersin'e getirilen piyasa değeri yaklaşık 10 milyon lira olan 4 adet lüks aracı ele geçirdi. 2 şüphelinin yakalandığı operasyonda araçların yurt dışından Mersin'e yedek parça olarak kullanmak için getirildiği öğrenildi.