Edirne’de Kıymet Teyze Öyle Bir Şey Yaptı ki! Superman Gelse Başaramazdı! Her Şey Çocuklar İçin

Edirne’de Kıymet Peker, yedi sene önce imara açılmış olan oyun alanı olan bölgeye inşaat yapılması kararı alınınca iş makinaları ile çalışmaya gelen kepçenin önüne oturarak eylem yaptı. Seneler süren davada en son çıkan haberlere göre davayı kazanan Kıymet teyze oldu. Belediye arsayı alarak o bölgeye büyük bir park yapacaklarını ve parkın adını da Kıymet Teyze Parkı olacağını çalışmaların biran önce başlanacağı haberini verdi .

Edirne’de Kıymet Peker, yedi sene önce imara açılmış olan oyun alanı olan bölgeye inşaat yapılması kararı alınınca iş makinaları ile çalışmaya gelen kepçenin önüne oturarak eylem yaptı. Seneler süren davada en son çıkan haberlere göre davayı kazanan Kıymet teyze oldu. Belediye arsayı alarak o bölgeye büyük bir park yapacaklarını ve parkın adını da Kıymet Teyze Parkı olacağını çalışmaların biran önce başlanacağı haberini verdi.

Edirne’de Kıymet Teyze Öyle Bir Şey Yaptı ki! Superman Gelse Başaramazdı! Her Şey Çocuklar İçin

Yeşil Alanı Korudu

 

Edirne’de 2014 yılında Birinci Murat Mahallesi'nde küçük çocukların oyun alanı olarak kullanılan yeşil alanın, imara açılması ile bölgeye çalışmaları başlatmaya gelen görevlileri oturma eylemi yaparak durdurdu. İş makinaları ile inşaat başlatılması için yıkım çalışmasına başlayan ekibin yanına giden Kıymet Teyze kepçenin önüne oturdu.

Edirne’de Kıymet Teyze Öyle Bir Şey Yaptı ki! Superman Gelse Başaramazdı! Her Şey Çocuklar İçin - Resim : 2

Görevlilerin faaliyetlerini gördükten sonra yeşil alana giden mahalle sakini Kıymet Peker sandalyesini aldı ve kepçenin önüne geçerek çalışmaları engelledi. Peker' in başlattığı bu direniş kısa süre sonra tüm mahallelinin de desteğini aldı. Bölgeye gelmiş olan görevlilerin kepçeleri çekmesi ile sonlanan olayda ilerleyen günlerdeki gelişmeler İdari Mahkemesi Belediye Meclisi' nin aldığı imar kararını iptal edildi.

Edirne’de Kıymet Teyze Öyle Bir Şey Yaptı ki! Superman Gelse Başaramazdı! Her Şey Çocuklar İçin - Resim : 3

Kıymet Peker Adına Yeşil Alan

Kıymet Peker' in öncülüğü sayesinde mahallelinin yeşil alanı korundu. Yıkıma karşı çıkması sebebi ile Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, arsanın tapusunu almak için yargı süreci işlemi başlatmıştı. Yedi sene süren davada uzlaşma ile arsanın tapusu Belediye tarafından alınmış oldu.

Edirne’de Kıymet Teyze Öyle Bir Şey Yaptı ki! Superman Gelse Başaramazdı! Her Şey Çocuklar İçin - Resim : 4

Belediye Başkanı Recep Gürkan, yeşil alanın yeniden çocuk parkı olarak düzenlemelerin yapılacağını ve parkın adını da Kıymet Teyze Parkı olarak adlandırılacağı haberini verdi. Yedi yılın sonunda Kıymet Teyzenin dediği oldu korumaya çalıştığı yeşil alan tekrardan yeşil alan olarak kalmaya devam edecek. Kıymet Teyzeye verilen söz yerine getirildi.

Edirne’de Kıymet Teyze Öyle Bir Şey Yaptı ki! Superman Gelse Başaramazdı! Her Şey Çocuklar İçin ile ilgili etiketler kıymet teyze
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.