Köprüler şehri Edirne'de mutlaka keşfedilmesi gereken yerler listesi

Bir asır Osmanlı devletine başkentlik eden ve Avrupa'ya sınır kapısı olan Edirne, önemli turizm ve kültür merkezlerinden biridir. Edirne tarihi yapıları, köprüleri ve doğal yapılarıyla her yıl yerli ve yabancı turist ağırlamakta. Köprüler şehri Edirne'de keşfetmeniz gereken 5 yeri sizler için listeledik. İşte keşfedilmesi gereken yerler...

Türkiye’nin Avrupa’ya sınır kapısı Edirne, Türkiye’nin Marmara bölgesinin Trakya kıyısında yer alıyor. Türkiye’nin Avrupai şehirlerinden biri olarak adlandırılan Edirne, kültürel ve Avrupa'ya sınır olmasından dolayı stratejik açıdan önemli illerimizden biridir. Osmanlı İmparatorluğuna 88 yıl başkentlik yapan Edirne, birçok medeniyete de ev sahipliği yapmıştır.

Köprüler şehri Edirne'de mutlaka keşfedilmesi gereken yerler listesi

Edirne, Mimar Sinan’ın Sanat eseri olan yapıları ve Selimiye Camii ile meşhurdur. Trakya bölgesinin en sevilen şehri Edirne ‘köprüler şehri’ olarak bilinmektedir. Yüzlerce yıllık tarihi köprüleriyle eşsiz manzaralar sunan bu küçük şehir, el değmemiş tabiat parkları, plajları ve korlarıyla ziyaret edilmesi gereken yerlerden biri.

Sakin ve huzurlu tatil geçirmek isteyenlerin adresi Edirne’de keşfetmeniz gereken yerler...

SELİMİYE CAMİ

Köprüler şehri Edirne'de mutlaka keşfedilmesi gereken yerler listesi - Resim : 2

Edirne denilince akla ilk olarak ‘Selimiye Cami’ geliyor. Osmanlı döneminde Mimari Sinan’ın ustalık eseri bu cami hala varlığını korumakta. Mimar Sinan’ın ustalık eserim dediği cami, mimarisiyle olduğu kadar süsleme sanatlarıyla 8 dayanıklı cami planından en başarılı örneklerinden biri.

Selimiye Camii adını UNESCO Dünya Miras’ı Listesine adını yazdırmıştır. Yüzlerce yıldır hizmet vermeye devam eden Selimiye Camii'yi ziyaret ederek bu görkemli mimari eseri yakından gözlemlemelisiniz.

MERİÇ NEHRİ

Köprüler şehri Edirne'de mutlaka keşfedilmesi gereken yerler listesi - Resim : 3

Büyüleyici doğa manzarasını gözler önüne seren bu doğa harikası Meriç Nehri, Bulgaristan’dan başlayarak Edirne ve Ege denizine dökülüyor. Meriç Nehri tarihi köprüleri, çevresini saran doğal güzelliklerle Türkiye’nin en büyük 10. Nehri. Balık tutmaya merakınız varsa size burayı önerebilirim. Balık bolluğu ile bilinen bu yerde balık tutabilir, sandal ve kanolarla gezilere katılabilirsiniz. Bu eşsiz güzellikte yerden fotoğraf çekilmeden ayrılmayın.

KARAAĞAÇ TREN GARI

Köprüler şehri Edirne'de mutlaka keşfedilmesi gereken yerler listesi - Resim : 4

Edirne’nin turistik merkezlerinden biri olan Karaağaç Tren Garı, 1. Abdülhamit tarafından yapılmıştır. Şimdilerde Trakya Üniversitesi Rektörlük binası olarak hizmet veriyor. Mimari yapısıyla kendisine hayran bırakan bu yeri kesinlikle keşfetmelisiniz. Buraya geldiğinizde tren garının içini gezebilir, fotoğraf çekilebilirsiniz.

KARAAĞAÇ MAHALLESİ

Köprüler şehri Edirne'de mutlaka keşfedilmesi gereken yerler listesi - Resim : 5

Edirne’nin güneyinde bulunan bu mahalle etkileyici görüntüsü ve tarihi yapısıyla Edirne’nin en güzel mahallesi diyebiliriz. Tarihi konukları, ağaçlarla çevrelenmiş süslü sokakları ve Lozan anıtlarıyla varlığını bu zamana kadar koruyan yere hayran kalmamak mümkün değil. Arnavut kaldırımlarında yürüdüğünüzde mahallenin büyülü atmosferine kapılıp tarihte yolculuk yapacağınız bu yere uğramadan kesinlikle Edirne'den ayrılmayın.

ENEZ

Köprüler şehri Edirne'de mutlaka keşfedilmesi gereken yerler listesi - Resim : 6

İnce kumlu sahil yeri olan bu doğa harikası yer, Edirne’nin en güzel tatil beldelerinden biri diyebiliriz. Saraf Körfezinin kendini temizleyen mavi suyu, tertemiz atmosferi ve tarihi yapılarıyla mutlaka gitmeniz gereken yerlerden biri.

Buraya geldiğinizde denizin tadını çıkarabilir, Enez kalesi, Has Yunus Türbesi ve Ainos Antik Kenti ziyaret ederek tarihi yakından inceleyebilirsiniz. Ayrıca bu bölgenin önemli dalış noktalarından Altınkum Koyu ve saymakla bitiremeyeceğim doğa harikası yerlerini mutlaka gezmelisiniz.

Köprüler şehri Edirne'de mutlaka keşfedilmesi gereken yerler listesi ile ilgili etiketler Edirne Selimiye Camii Enez Edirne'de gezilecek yerler meriç nehri karaağaç tren garı karaağaç mahallesi
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.