Edirne iftar saati 10 Mayıs! İşte 2019 İmsakiyesi

Edirne iftar saati 10 Mayıs! Ramazan ayının gelişiyle birlikte oruç tutan vatandaşlar internette iftar saatlerini araştırmaya başladı. Akşam ezanıyla birlikte açılacak olan oruçlar öncesi iftar vakti merak edilen illerden biri de Edirne oluyor. Biz de sizler için Diyanet İşleri Başkanlığı'nın hazırladığı 2019 yılı Edirne imsakiyesini haberimize ekledik. İşte Edirne iftar saati 10 Mayıs!

Edirne iftar saati 10 Mayıs! Son dönemde internette en çok araştırılan konu iftar saatleri oluyor. Oruçlarını akşam ezanıyla birlikte açacak vatandaşlar internette kendi ilinin iftar saatini araştırıyor. Edirne de bu illerden biri oluyor. İşte Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yayınladığı imsakiye... Peki Edirne'de 10 Mayıs tarihinde iftar ne zaman? Akşam ezanı kaçta okunacak? İşte yanıtı...

EDİRNE İFTAR SAATİ 10 MAYIS!

Bölgede oruçlarını açacak olan Müslümanlar il genelinde oruçların açılacağı saatleri Diyanet’in paylaştığı verilerle öğrenebiliyor. Buna göre bölgede ilk iftar 10 Mayıs 2019 günü saat 20:27'de yapılacak.

SAHUR VE İFTAR SAATİ NASIL BELİRLENİYOR?

Dünyanın kendi etrafında ve Güneş’in etrafında dönmesiyle birlikte gece ve gündüzler şekillenmiş oluyor. Her bölgede Güneş’in farklı saatlerde doğup batması nedeniyle iftar ve sahur saatleri bölge bölge tespit ediliyor. Ülkemizde en doğu kısım ile en batı kısım arasında yaklaşık 1 saatlik fark bulunuyor. Öte yandan Diyanet tarafından illerin namaz vakitleri her dönem düzenli olarak belirleniyor.

İşte Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yayınladığı imsakiyeye göre Edirne'nin iftar, sahur ve imsak vakitleri!

Edirne iftar saati 10 Mayıs! İşte 2019 İmsakiyesi

Edirne iftar saati 10 Mayıs! İşte 2019 İmsakiyesi ile ilgili etiketler Edirne 8 Mayıs oruç
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.