Trabzonspor'dan Galatasaray deplasmanında müthiş geri dönüş... Lider şampiyonluğa koşuyor...

Lider Trabzonspor, Süper Lig'in 23. haftasında Galatasaray'a konuk oldu. 84. dakikaya kadar 1-0 önde olan Galatasaray, Bordo-Mavililer'e 1-2 mağlup oldu. Bakasetas ve Visca'nın 6 dakikada attığı 2 golle kazanan Fırtına, şampiyonluğa koşuyor. Domenec Torrent'le 3'de 0 yapan ve kanamayı bir türlü durduramayan Sarı-Kırmızlılar'da kriz daha da derinleşti.

1-2

Dk. 32 GOL! Galatasaray öne geçti... Trabzonspor stoperi Denswil ceza sahasında Kerem Aktürkoğlu'nun ayağına basıp düşürdü. VAR'ın uyarısıyla pozisyonu izleyen hakem Atilla Karaoğla, penaltı dedi. Alexandru Cicaldau'nun kullandığı penaltı gol oldu, Sarı-Kırmızılılar 1-0 önde. 

Maçtan dakikalar (İkinci yarı)

52. dakikada ceza yayı önünde topla buluşan Bakasetas, savunmanın arkasına hareketlenen Cornelius’a uzun bir top gönderdi. Bu futbolcu ceza sahası dışı sol çaprazından çok sert vurdu ancak meşin yuvarlak az farkla yandan auta çıktı.

57. dakikada Visca’nın sağdan kullandığı korner atışında Cornelius kafayla arka direğe doğru aşırttı. Bu noktada topla buluşan Ahmetcan’ın sert şutunda top yandan az farkla dışarı gitti.

66. dakikada Visca ile verkaç yaparak ceza sahasına sağ çaprazdan giren Peres, bekletmeden vuruşunu yaptı ancak meşin yuvarlak üstten dışarı gitti.

83. dakikada Ömer Bayram’dan seken top Peres’in önünde kaldı. Bu futbolcunun sağdan ortasında Marcao’nun uzaklaştıramadığı topa Bakasetas çok sert vurdu ve maça eşitlik getirdi. 1-1

86. dakikada Emre Kılınç’ın ceza sahasına gönderdiği ortada, sol çaprazda topla buluşan Babel düzeltip vurdu ancak Uğurcan bu pozisyonda gole izin vermedi.

90. dakikada Fatih Öztürk'ün pasında Taylan Antalyalı topu Visca'ya kaptırdı. Bu futbolcunun ceza sahası dışından direkt kaleye gönderdiği top filelerle buluştu. 1-2

Süper Lig'in 23. haftasında Galatasaray ile Trabzonspor karşı karşıya geldi. Nef Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak karşılaşmayı hakem Atilla Karaoğlan yönetti. Müsabakanın yardımcı hakemliklerini Bahattin Duran ile Tarık Ongun, dördüncü hakemliğini ise Onur Özütoprak üstlendi.

Şampiyonluğa koşan Bordo-Mavililer son 2 maçında 4 puan kaybetmişti... Son 12 lig maçında 1 kez kazanabilen Sarı-Kırmızılılar ise yeni teknik direktörü Domenec Torrent'le 3'te 0 yaptı.

Ligde geride kalan 22 haftada 7 galibiyet, 6 beraberlik ve 10 yenilgi yaşayan Galatasaray 27 puan topladı. Tarihinin en kötü sezonlarından birini geçiren Galatasaray, haftayı liderin 27 puan gerisinde 15. sırada tamamladı.

Bordo-mavili takım ise 16 galibiyet, 6 beraberlik ve 1 yenilgiyle 54 puan topladı. İki takım arasında sezonun ilk yarısında Trabzon'da yapılan maç 2-2 beraberlikle sonuçlanmıştı.

Galatasaray: Fatih, Boey, Nelsson, Marcao, Ömer, Taylan, Berkan, Cicaldau, Kerem, Emre Kılınç, Halil

Trabzonspor: Uğurcan, Peres, Denswil, Vitor Hugo, Puchacz, Berat, Dorukhan, Bakasetas, Visca, Nwakaeme, Cornelius

Galatasaray'da 6 eksik

Galatasaray'da 6 futbolcu, farklı nedenlerle karşılaşmada forma giyemedi.

Sakatlıkları bulunan Fernando Muslera, Mbaye Diagne, Işık Kaan Arslan ve Alpaslan Öztürk maçta yer almadı.

Afrika Uluslar Kupası'nda Cezayir Milli Takımı forması giyen Sofiane Feghouli ile Mısır Milli Takımı için ter döken Mustafa Muhammed de kadroda bulunamadı.

Ligde son 12 maçta sadece 1 galibiyet

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'de yaptığı son 12 maçta sadece 1 galibiyet alabildi.

Sarı-kırmızılılar, ligin 12. haftasıyla başlayan süreçte 1 galibiyet, 4 beraberlik ve 7 yenilgi yaşadı. Söz konusu karşılaşmalarda 11 gol atan "Cimbom", kalesinde 19 gole engel olamadı.

Ligde geride kalan 22 hafta sonrası sarı-kırmızılı takımın averajı eksi 5 olarak gerçekleşti.

Bu sezon Süper Lig'de 28 gol atan sarı-kırmızılı ekip, kalesinde 33 gole engel olamadı.

Trabzonspor'dan Galatasaray deplasmanında müthiş geri dönüş... Lider şampiyonluğa koşuyor...

Trabzonspor'da da eksikler fazla

Bordo-mavili takımda, milli takım kampında bulunan Kouassi, hasta olan Koita, cezalı oyuncular Hüseyin Türkmen, Yusuf Erdoğan, sakatlıkları süren Abdülkadir Ömür ve Trondsen forma giyemeyecek.

Sakatlıktan yeni çıkan ve takımdan ayrı çalışan Djaniny'nin de kadroda yer almadı Marek Hamsik ise yedek.

Trabzonspor'da hasta olduğu için Demir Grup Sivasspor ve GZT Giresunspor maçlarında forma giyemeyen Nwakaeme'nin 2 maç aradan sonra takıma dönmesi bekleniyor.

Bu sezon büyük maçlarda yenilgisi yok

Trabzonspor, bu sezon İstanbul'un üç büyük takımı karşısında mağlubiyet yaşamadı.

Bordo-mavililer, ligin ilk yarısında sahasında Galatasaray'la 2-2 berabere kalırken, Fenerbahçe'yi 3-1 mağlup etti. Karadeniz ekibi, deplasmanda ise Beşiktaş'ı 2-1 yenmeyi başardı.

Trabzonspor'dan Galatasaray deplasmanında müthiş geri dönüş... Lider şampiyonluğa koşuyor... ile ilgili etiketler Galatasaray Trabzonspor Abdullah Avcı Domenec Torrent Alexandru Cicaldau Tasos Bakasetas Edin Visca
GÜNÜN VİDEOSU

10 milyon TL değerinde lüks araçlar ele geçirildi! Türkiye'ye getirilme nedenleri pes dedirtti...

Mersin polisi, yurt dışından Mersin'e getirilen piyasa değeri yaklaşık 10 milyon lira olan 4 adet lüks aracı ele geçirdi. 2 şüphelinin yakalandığı operasyonda araçların yurt dışından Mersin'e yedek parça olarak kullanmak için getirildiği öğrenildi.