Edin Visca kimdir? Kaç yaşında? Edin Visca Fenerbahçe'de hangi mevkide oynayacak?

Edin Visca'nın Fenerbahçe'ye transfer olduğu haberinin açıklanmasından sonra, Fenerbahçeliler Edin Visca'nın kim olduğunu merak etmeye başladı. Peki, Edin Visca kimdir? Kaç yaşında? Hangi mevkide oynayacak? Merak edilen tüm detaylar haberimizde...

Fenerbahçe'de UEFA ile yapılan Finansal Fair Play görüşmelerinden yola çıkan Başkan Ali Koç, Sportif Direktör Damien Comolli ile beraber transferde kulübün bütçesini riske etmeyecek isimlere yöneliyor. Edin Visca'nın Fenerbahçe'ye transfer olduğu açıklandı. Fenerbahçeliler, Edin Visca'nın kim olduğunu, hangi mevkide oynayacağını merak ediyor. Peki, Edin Visca kimdir? Kaç yaşında? Hangi mevkide oynayacak? Merak edilen tüm detaylar haberimizde...

Edin Visca kimdir? Kaç yaşında? Edin Visca Fenerbahçe'de hangi mevkide oynayacak?

Edin Visca Fenerbahçe'nin yeni kalecisi olacak!

EDİN VİSCA KİMDİR?

Edin Visca, 2 Şubat 1990 Bosna Hersek'de doğdu.

Bir kız ve bir erkek kardeşi var.

Edin Visca Ülkesi Bosna Hersek'te Yılın Futbolcusu seçildi.

İlk milliformayı Zeljezncar'da oynadığı dönemde 2010 yılında 21 yaş altı kategorisinde giyen futbolcu a milli formayı ise yine aynı yıl giymiştir. İlk A milli maçına ise 10 Aralık 2010'da Polonya karşısındaki dostluk maçında oynamıştır.

2009-2010 Futbol kariyerine Buducnost Banovici'de başlayan Visca, profesyonel futbola 2009 yılında Zeljeznicar'a imza atarak geçmiştir. Premijer Lige 10 maçta (2 asist) performans sergiledi. Bosna Hersek Premier Ligini şampiyon olarak tamamladı.

2010-2011 Sezonunda Premijer Lige 27 maç, Şampiyonlar Ligi Elemeleri 2 maç toplam 29 maçta (9 gol 3 asist) performans sergiledi.Bosna Hersek Kupasını kazandı.

2011-2012 Sezonunda, Süper Final Avrupa 3 maç, Premijer Lige 1 maç, Uefa Avrupa Ligi Elemeleri 3 maç toplam 7 maçta görev aldı.Bosna Hersek Premier Ligini şampiyon olarak tamamladı. İstanbul BB'ye 400.000€ karşılığında transfer oldu.

İstanbul Başakşehir FK
2011-12 sezonu başında İstanbul BB'ye 400.000€ karşılığında transfer olmuştur. İlk defa Süper Lig'in ilk haftasında Galatasaray'a karşı forma giyen Visca, ilk golünü ise Süper Lig'in 2.yarısının ilk haftasında Galatasaray'a atmış fakat takımı bu maçtan 4-1 mağlup ayrılmıştır. 2011-2012 ara transfer döneminde Arsenal teknik direktörü Arsene Wenger'in dikkatini çekmiş ve Arsenal scoutları tarafından takibe alınmıştır. Visca 2011-2012 sezonunu 36 maç ve 5 gol ile tamamlamıştır.

2012-2013 Sezonunda Süper Lig 28 maçta (3 gol 6 asist) performans sergiledi. İstanbul Başakşehir FK bu sezonda küme düştü.

2013-2014 Sezonunda PTT 1.Lig 34 maç, Türkiye Kupası 1 maç toplam 35 maçta (10 gol 10 asist) performans sergiledi.

2014-2015 Sezonunda Süper Lig 34 maç, Türkiye Kupası 1 maç toplam 35 maçta (8 gol 5 asist) performans sergiledi.

2015-2016 Sezonunda, Süper Lig 34 maç, Türkiye Kupası 5 maç, Uefa Avrupa Ligi Elemeleri 2 maç toplam 41 maçta (17 gol 10 asist) performans sergiledi. İstanbul Başakşehir FK Süper Ligi 4.sırada bitirerek Uefa Avrupa Ligi ön elemelerine katılmaya hak kazandı.

Türkiye Profesyonel Futbolcular Derneği'nin (TPFD) ikincisini düzenlediği PFD ödüllerinde Süper Lig'de 2015-2016 sezonun en iyileri arasında yer aldı.

FENERBAHÇE

1908 yılında 2. Meşrutiyet'in ilanıyla birlikte serbest bir ortam oluştu. Bu vesileyle birçok spor kulubü kurulmaya başladı. O dönemde özellikle İngilizler tarafından oynanan futbol zamanla Türk sporcular tarafından da oynanmaya başlandı. Fenerbahçe tairihte 3 Mayıs 1907 yılında İstanbul Moda'da kuruldu. Takımın kurucuları Nurizade Ziya Bey, Ayetullah Bey ve Necip Bey'dir. Kulubün renkleri ilk başlarda sarı-beyazdı. Daha sonra alınan ortak kararla sarı-lacivert yapılmasına hemfikir olundu. Kurdukları bu takıma Fenerbahçe adını verdiler. Kadrosunu sürekli yenileyerek geliştiren Fenerbahçe özellikle İngiliz ve Rum takımlarına karşı büyük zaferler kazandı.

1880'lerde futbol İstanbul'da oynanmaya başlandı. Futbolun İstanbul'da ilk oynandığı yer Kadıköy'de bugün Fenerbahçe Stadı'nın olduğu yerdi. İstanbul'da oturan yabancılar ve gayrimüslim Osmanlı vatandaşları, Kadıköy ve Moda'da futbol oynadılar. Fenerbahçe'nin kuruluş yeri olan Kuşdili Çayırı, futbolun da İstanbul'da ilk oynandığı yerdi. Yabancılar ve gayrimüslim Osmanlı vatandaşları hafta sonları ailece Kuşdili Çayırı'na veya İstanbul'un mesire yerlerine gidiyor hem eğleniyor hem de çayırda futbol oynuyorlardı. Ancak futbol oynamak için kalabalıklar bir araya geldiği için müsabakalar sıkı bir takip altındaydı. Bu yüzden Türk gençleri futboldan uzak duruyorlardı.

O dönemde Osmanlı Devleti büyük bir çöküşün içerisindeydi. İmparatorluğun başkenti olan İstanbul 16 Mart 1920 yılında İtilaf Devletleri tarafından işgal edildi. Bu sırada Fenrbahçe özellikle işgalci İngiliz ve Fransız askerleriyle yaptığı maçların büyük bir kısmını kazandı. Takımın aldığı bu zaferler halk tarafından da büyük bir beğeniyle izleniyordu. Spor kulübü geçmişten günümüze kadar birçok başarı elde ederek gönüllerde yer adindi. Futbolun yanı sıra takım basketbol, atletizm, boks, yüzme, masa tenisi, voleybol gibi birçok spor dalında da kendini göstermektedir. Takımın maskotu sarı kanaryadır.

Sultan İkinci Abdülhamid zamanında dernekler kanunu olmadığı için kurulan spor kulüplerinin hiçbir resmi özelliği yoktu. Dernekler kanunu İkinci Meşrutiyet'ten sonra 1909'da çıkarılmış ve bu tarihten sonra birçok dernek kurulmuş ve daha önce gayriresmi olarak kurulmuş olanlar da tescil edilmiştir. Örneğin Fenerbahçe 1907'de kurulmasına rağmen resmi tescili 1913'tür

 

 

Edin Visca kimdir? Kaç yaşında? Edin Visca Fenerbahçe'de hangi mevkide oynayacak? ile ilgili etiketler Fenerbahçe Edin Visca hangi mevkide oynayacak
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.