Edebiyat ve Sanat Kültür Dergisi Dergah kapandı

Edebiyat ve Sanat Kültür Dergisi Dergah'ın kapandığını Dergah Dergisi, kâğıt tedarikinde yaşanan zorluklar ve ekonomik şartlar nedeniyle yayın hayatına ara verdi.

Türkiye'nin en önemli ve en eski edebiyat dergilerinden Dergah, kağıt fiyatlarına yenildi ve yayın hayatına ara verdi.

Edebiyat ve Sanat Kültür Dergisi Dergah'ın kapandığını Genel Yayın Yönetmeni Ali Ayçil duyurdu.

Dergah dergisinin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "32. cildimizin son sayısı olan Şubat sayımız çıktı. Maalesef okuyucularımıza üzücü bir haberimiz var: Bütün dünyada gözlemlenen kâğıt tedarikinde yaşanan zorluklar ve içinde bulunduğumuz şartlar dolayısıyla Dergâh Dergisi yayınına ara veriyor." denildi.

Nurettin Topçu ekolüne dayanan ve Ezel Everdi'nin kurucusu olduğu Dergah, çok önemli bir edebiyat ve düşünce dergisiydi. 1990 Mart'ında Mustafa Kutlu, Ezel Erverdi ve İsmail Kara başta olmak üzere İsmet Özel gibi birçok ismi bir araya getiren Dergah Dergisi, ayrıca genç sanatçıların yetişmesi için bir zemin olmuştu. Dergah Yayınevi'nin çizgisini oluşturan gelenek, bu dergiyle sürdürülüyordu.

Edebiyat ve Sanat Kültür Dergisi Dergah kapandı

Edebiyat ve Sanat Kültür Dergisi Dergah kapandı ile ilgili etiketler Dergi dergah kağıt fiyatları kapanma Ali Ayçil
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.