Eda Taşpınar'ın üvey annesi Hayal Taşpınar kimdir?

Eda Taşpınar'ın üvey annesi Hayal Taşpınar hayatını kaybetti. 36 yaşında yaşamını yitiren Hayal Taşpınar'ın ölüm haberi sevneleri yasa boğdu. Herkes neden hayatını kaybettiğini ve yaşamını merak ediyor. Peki Eda Taşpınar'ın üvey annesi Hayal Taşpınar kimdir? Neden öldü? Detaylar haberimizde...

Sosyetik güzel Eda Taşpınar'ın üvey annesi Hayal Taşpınar yaşamını yitirdi. Eda Taşpınar’ın babası,Teoman Taşpınar ile 2208 yılında evlenen Hayal Taşpınar'ın cenazesi yarın defnedilecek. Peki Eda Taşpınar'ın üvey annesi Hayal Taşpınar kimdir? Neden öldü? Merak edilen soruların cevapları detayları ile haberimizde...

Eda Taşpınar'ın üvey annesi Hayal Taşpınar kimdir?
Eda Taşpınar’ın babası, Moda Deniz Kulübü’nün başkanı 64 yaşındaki Teoman Taşpınar kendinden 28 yaş küçük Hayal Beyazıt ile Haziran 2008’de evlenmişti.

GAZETE İLANIYLA ÖĞRENİLDİ

Kamuoyu, Hayal Taşpınar'ın hayatını kaybettiğini bugün gazetelerde yayınlanan vefat ilanlarından öğrendi.

Eda Taşpınar'ın üvey annesi Hayal Taşpınar kimdir? - Resim : 2


CENAZESİ YARIN

Vefat sebebinin kanser hastalığı olduğu iddia edilen merhume 16 Mayıs'ta hakkın rahmetine kavuştu. Hayal Taşpınar'ın cenazesi 19 Mayıs 2018 (yarın) Üsküdar Şakirin Camii'nde kılınacak öğle namazına müteakip Karacaahmet Mezarlığı'na defnedilecek.


HAYAL TAŞPINAR KİMDİR?

Hayal Taşpınar, Moda Deniz Kulübü Başkanı Teoman Taşpınar'ın eşidir. Teoman Taşpınar ile Hayal Taşpına 10 yıllık evliydi. Eda Taşpınar'ın üvey annesi olan Hayal Taşpınar 35 yaşında hayatını kaybetmiştir.

EDA TAŞPINAR KİMDİR?

Eda Taşpınar, 1 Mayıs 1980 tarihinde İstanbul'da doğmuştur. Çocukluğu Moda Deniz Kulübü'nde geçti. 11 yaşındayken ailesiyle birlikte Miami'ye yerleştiler. Boca Raton'da 2 yıl okuduktan sonra Türkiye'ye geldi ve Robert Kolej'de eğitimine devam etti, son senesinde ayrıldı. London College of Fashion'da bir yıl eğitim aldıktan sonra Londra'da Central School of St.Martins'de de moda eğitimi aldı. Okul bitince bir sene daha kalıp İstanbul'a döndü.

Türkiye'nin ilk heykelcisi Kenan Yontunç dedesidir. Yurtdışında birçok moda mağazasında çalıştı. Moda haftasında Backstagelerde iş aldı. Editörlere asistanlık yaptı. Çanta tasarımı yapmaya başladı. 2012 yılında kendi şirketini kurdu. Güneş yağları, bitki şampuanı gibi kozmetik ürünleri Türkiye pazarına sundu.

Vizyonu ''kadınları mutlu etmek'' olan Eda Taşpınar, yayın hayatına CNN Türk kanalında Trendikon ile başladı. Yok Böyle Dans isimli programa yarışmacı olarak katıldı. B House isimli otelin işletmeciliğini üstlendi.

KENAN YONTUNÇ

Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk heykelcilerindendir. Yaptığı Atatürk büstleri ve heykelleriyle Türkiye’deki anıt heykelcileri arasında önemli bir yer edinmiştir. Denizcilik Bankası Karaköy Yolcu Salonu önündeki Atatürk büstü (1927), Amasya ve Tekirdağ’daki Atatürk heykelleri, 1938’de yaptığı Atatürk maskı önemli çalışmalarındadır.


1904 yılında dünyaya geldi. Eski Bağdat valisi Mehmet Ali Bey’in oğludur.İstanbul Sultanisi’nin yedinci sınıfından ayrılarak girdiği Sanayi Nefise Mektebi’nde bir yıl okuduktan sona[Münih’e gitti ve üç yılboyunca çeşitli heykel atölyelerinde dersler aldı.

Yurda döndükten sonra 1925 yılından itibaren çeşitli okullarda öğretmenlik yaptı. Mustafa Kemal Atatürk’ün silah arkadaşı ve zamanın 8. Fırka Komutanı General Kazım Bey’in kızı Feriha Hanım ile evlendi. Seyr-i Sefain (Deniz Yolları) İdaresinin İstanbul’da Galata yolcu salonun önüne yerleştirdiği Atatürk büstünü yaptıktan sonra (1927)Atatürk’e poz verdirme imkanı buldu ve Atatürk anıt büstünü yapan ilk Türk heykelci oldu. Ardınan anıt heykeller üstünde çalışan Kenan Ali Bey’in gerçekleştirdiği ve 1929 yılında Amasya ve Tekirdağ’a dikilen Atatürk heykelleri, bağımsız bir tasarım olarak ilk yerli yapım anıt heykellerdendir. Sanatçı, Türkiye’nin çeşitli illerinde 16 heykel uyguladı.[4] Çorum Atatürk Anıtı kalıbından çoğaltarak Elazığ ve Kayseri Atatürk Anıtlarını yaptı; böylece Türkiye’nin ilk anıt çoğaltan sanatçısı oldu. 1930 yılında dönemin başbakanı İsmet Paşa’da büstünü yapması için kendisine poz verdi. Böylece hem Atatürk’ün hem İnönü’nün poz vererek büstlerini yaptırdıkları ilk Türk heykeltıraş oldu.

1937-1938 yılında Ekonomi Bakanlığı’nda seferberlik ressamlığı görevinde bulundu. 1938’de Atatürk’e benzetme yönünden çok başarılı bir mask çalışması yaptı ve Devlet Anıtlar jürisi tarafından kültür kurumlarına tavsiye edilen bu eserin pişmiş toprak çoğaltmaları yurt çapında dağıldı. Atatürk’ün isteği üzerine öldüğünde yüzünün maskını alma görevini üstlendi.

1947’de Güzel Sanatlar Akademisi’nde asistanlığa başladı. 1955’te modlaj öğremenliğine yükseldi. Anıtkabir’in inşaatı sırasında görev alan heykeltıraşlardan biri olarak "Bayrak Direği Kaide Rölyefi", "Hitabet Kürsüsü Rölyefi ve Yazısı" ile bütün yapıdaki kuş evlerini yaptı.

1969 yılında emekli oldu. Çalışmalarını İstanbul’daki özel atölyesinde sürdüren sanatçı, eserlerini 1983’te Yapı Kredi Bankası Galatasaray sergisinde sergiledi. 1998 yılında İstanbul’da hayatını kaybetti.

 

 

Eda Taşpınar'ın üvey annesi Hayal Taşpınar kimdir? ile ilgili etiketler Eda Taşpınar üvey annesi kimdir neden öldü hayal taşpınar
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.