Eczacıların kağıt reçete isyanı

TÜM Eczacı İşverenler Sendikası Genel Sekreteri Mehmet Aydoğan, Türkiye'de koronavirüsten 9 eczacının hayatını kaybettiğini söyleyerek, "Bu süreçte en büyük sıkıntımız hastanelerde Covid-19 hastalarına bulaş riski bulunan kağıt reçete verilmesi. Hastanelerde bekleme olmaması için belki bilgisayarda yazmak zor geliyor doktorlara. Ama tanı konulan hastaya kağıt reçete verilmesi büyük sıkıntı." dedi.

TÜM Eczacı İşverenler Sendikası Genel Sekreteri Mehmet Aydoğan, Türkiye'de koronavirüsten 9 eczacının hayatını kaybettiğini söyledi. Aydoğan, Covid-19 hastalarına hastanelerde bulaş riski olan kağıt reçete yazılma oranının arttığını, bunun yerine e-reçete yazılması gerektiğini belirtti.

"ELEKTRONİK REÇETE YAZILMALI"

Pandeminin başından bu yana sağlık çalışanlarından sonra en büyük sıkıntıyı çekenlerin eczacılar olduğunu ifade eden Aydoğan, şöyle konuştu:

"Eczacılar birinci sınıf sağlık hizmetleri sunucusu durumunda ve olaylardan ilk etkilenen meslek grubu. Pandeminin ilk görüldüğü günden beri eczacılara yoğun iş düşüyor. Pandeminin başından bu yana kendileri önlemlerini almış durumda. Ben sağlığa giriş ve çıkış kapısı olarak görüyorum eczacıları. Hasta bir insanın ilk girdiği yer eczane son çıktığı yer de eczane. Bu süreçte en büyük sıkıntımız hastanelerde Covid-19 hastalarına bulaş riski bulunan kağıt reçete verilmesi. Hastanelerde bekleme olmaması için belki bilgisayarda yazmak zor geliyor doktorlara. Ama tanı konulan hastaya kağıt reçete verilmesi büyük sıkıntı. Özellikle ben bu hastalarımızı eczanelere yollarken elektronik reçete yazılmasını, kağıt reçete yazılmamasını öneriyorum."

 

Eczacıların kağıt reçete isyanı ile ilgili etiketler Eczane eczacı Reçete elektronik reçete
GÜNÜN VİDEOSU

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerinin ilk adımını attı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler

Kamuda tasarrufun ilk adımı atıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti.