Ecevit'in FETÖ'den ne beklentisi vardı?

15 Temmuz kalkışmasının dördüncü yıl dönümüne özel hazırlanan Zehirli Salkım belgeseli TRT Haber'de izleyicilerle buluştu. Belgeselin ikinci bölümünde çarpıcı açıklamalarda bulunan Ankara Eski Emniyet Müdürü Cevdet Saral, hiç bilinmeyen bazı detayları anlattı. Bir dönem FETÖ konusunda devleti bilgilendirmek istediğini söyleyen Saral, çalışmalarını Bülent Ecevit nedeniyle durdurduğunu dile getirdi.

FETÖ’nün karanlık tarihini gizli tanıkların ve darbenin kilit isimlerinin anlatımıyla deşifre eden “Zehirli Salkım” belgeseli, yayınlanan ilk iki bölümüyle büyük ses getirdi.

TRT Haber tarafından hazırlanan belgeselin ikinci bölümünde ise Ankara Eski Emniyet Müdürü Cevdet Saral bilinmeyen çarpıcı bir detaydan bahsetti.

 Ecevit'in FETÖ'den ne beklentisi vardı?

“SAKIN HA! ECEVİT DUYARSA HÜKÜMETİ YIKAR”

FETÖ ile ilgili rahatsız olduğu konuyu dönemin Başbakanı Mesut Yılmaz’a açtığını belirten Saral, başbakan ile aralarında geçen o konuşmayı şu sözlerle anlattı:

 “Sayın Başbakanım, bu cemaat aleyhimize müthiş bir kampanyanın içerisine girdi. Müsaade ederseniz, bunun sebebini anlamak ve bu cemaatin faaliyetleriyle ilgili devleti bilgilendirmek istiyorum. Mesut bey bir an duraklama geçirdi ve sakın ha, diye başlayan bir cümleyle niyetini bana ifade etti. Bu konuyla alakalı bir çalışma yaptığını sayın Ecevit duyarsa hükümeti yıkar. Çünkü Ecevit’in bu cemaate dönük önemli bir beklenti ve sempatisi var. Bu sebeple bu çalışmayı yapma sen dedi. Ben de bir süre çalışmayı askıya aldım.”

 Ecevit'in FETÖ'den ne beklentisi vardı? - Resim : 2

 

Ecevit'in FETÖ'den ne beklentisi vardı? ile ilgili etiketler FETÖ Bülent Ecevit TRT Haber zehirli salkım

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.