ECB Başkanı Lagarde: Avro Bölgesi'nde resesyon öngörmüyoruz

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde, Avro Bölgesi'nde resesyon öngörmediklerini bildirdi. Lagarde açıklamasında bu durumun olasılığının Banka'nın temel senaryosu içerisinde olmadığını söyledi.

İsviçre'nin Davos kasabasında düzenlenen Dünya Ekonomi Forumu (WEF) kapsamında Bloomberg'e konuşan Lagarde, Avro Bölgesi'nin gelecek dönemde resesyona girmesi ihtimaline ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"Temel senaryomuzda bu yok. Şu anda Avro Bölgesi için resesyon öngörmüyoruz." ifadesini kullanan Lagarde, bu yılın üçüncü çeyreğinin sonunda Avro Bölgesi'nin negatif faiz ortamından çıkmasının beklendiğini kaydetti.

Lagarde, dün ECB'nin internet sitesinde yayımlanan "Avro Bölgesi'nde para politikası normalleşmesi" adlı blog yazısında, "temmuz ve eylülde faiz artırımı" sinyali vermişti.

 

ECB Başkanı Lagarde: Avro Bölgesi'nde resesyon öngörmüyoruz ile ilgili etiketler Christine Lagarde Avro Bölgesi
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.