Ebru Şallı'nın eşi Uğur Akkuş'a dolandırıcılıktan hapis cezası verildi

Ünlü manken Ebru Şallı'nın eşi Uğur Akkuş hakkında açılan nitelikli dolandırıcılık davasında karar belli oldu. Kuveytli iş insanlarını 20 milyon dolar dolandırdığı gerekçesiyle Akkuş'a toplamda 8 yıl 4 ay hapis cezası verildi.

Ünlü manken Ebru Şallı'nın eşi Uğur Akkuş, Kuveytli iş insanlarını 20 milyon dolar dolandırdığı gerekçesiyle, iki kez 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı. Akkuş hakkında toplamda 8 yıl 4 ay hapis cezasına hükmedildi.

Odatv, Kuveytli iş insanlarının şikayeti üzerine açılan davada mahkemenin, Uğur Akkuş’u birlikte çalıştığı isimlerle birlikte, 'İstanbul Bebek ve Galata mevkilerindeki binaların yatırım yapılması, Lüleburgaz ilçesi Büyükkarıstıran mevkiindeki arsaların yatırım amaçlı satın alınması ve İzmir Çeşme’de bulunan müşterek hisseli arsanın turizm yatırımı amaçlı ortaklaşa satın alınması bahanesiyle' dolandırıcılık suçunu işlediğine hükmettiğini yazdı.

Ebru Şallı'nın eşi Uğur Akkuş'a dolandırıcılıktan hapis cezası verildi

20 MİLYON DOLARLIK VURGUN İDDİASI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Hasan Yılmaz’ın hazırladığı iddianameye göre aralarında sanık Aswar Şems Gayrimenkul Proje Yönetimi ve Danışmanlık şirketi sahibi Uğur Akkuş’un da bulunduğu 7 kişi hakkında nitelikli dolandırıcılıktan 10 yıla kadar hapis cezaları istendi.

Uğur Akkuş ile birlikte Aswar Şems danışmanlık şirketi yetkilisi olan Omar Ash Alrashid, Retail Three Mağazacılık şirketi yöneticisi Ferhat Ferhangil, Retail Three Mağazacılık şirketi yöneticisi Omar Fakhri Albarzinji, IF Proje İletişim Reklamcılık şirketi yetkilisi İhsan Kiper, Lüleburgaz’da arsa sahiplerinin temsilcisi olduğu iddia edilen Ahmet Kaya Karatün yargılandı.

SABAH GAZETESİ YAZARI DİLEK GÜNGÖR YAZMIŞTI

Uğur Akkuş ile ilgili iddiaları ilk kez 17 Ocak 2018’de Sabah Gazetesi Yazarı Dilek Güngör köşesine taşımıştı. Güngör o köşe yazısında; Akkuş'un Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile çektirdiği fotoğrafıyla Kuveyt Emiri Şeyh El ailesinden, Meclis Başkanını ortak yatırım için masaya oturmaya ikna ettiğini iddia etmişti. Kuveytlilerin 20 milyon dolar dolandırıldığı öne sürülen yazıda ayrıca, Kuveytli yatırımcılara dönük danışmanlık şirketi sahibi olan Akkuş'un, Kuveyt Emiri Şeyh el Sabah el Ahmed el Cabir el Sabah'ın Türkiye'deki danışmanı olduğu da vurgulanmıştı.

Ebru Şallı'nın eşi Uğur Akkuş'a dolandırıcılıktan hapis cezası verildi ile ilgili etiketler Uğur Akkuş Ebru Şallı dolandırıcılık davası hapis cezası
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.