Ebe Dilan'ın ölümünde korkunç şüphe

Ardahan'da ebelik yapan 27 yaşındaki Dilan Toptaş'ın ölümünde korkunç şüphe. Gardiyan olan erkek arkadaşı ile Van'a geziye giderken başından silahla vurulan, ardından da refüje çarpan araçta can veren Ebe Dilan'ın ailesi cinayetin 'kaza süsü' verilerek örtbas edilmeye çalışıldığını ileri sürdüler.

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesine kayıtlı ebe Dilan Toptaş Ardahan Devlet Hastanesinde görevliyken tanıştığı erkek arkadaşı gardiyan Halil İbrahim Sert ile Van'a gezmeye gidiyordu.

30 Ağustos 2020'de Zafer Bayramı izni dolayısı ile geziye giderken 27 yaşındaki ebe başından vuruldu.

Erkek arkadaşı ile içinde bulunduğu araç ise Toptaş'ın başından vurulmasının ardından refüje çarptı. 

Ebe Dilan'ın ölümünde korkunç şüphe

Başından vurulan genç kadın ola yerinde hayatını kaybederken, aracı kullanan erkek arkadaşı Sert ise gözaltına alındı. Tutuklanarak cezaevine gönderilen Sert hakkında, Van Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından "Kasten Adam Öldürmek" ve "Delil karartmak" suçlarından dava açıldı.

Ebe Dilan'ın ölümünde korkunç şüphe - Resim : 2

AİLEYE GÖRE SANIK ÇELİŞKİLİ İFADELER VERDİ

Dilan Toptaş'ın ölümüne ilişkin davanın son duruşmasında sanık Sert'in avukatlarının tahliye talebi mahkeme tarafından reddedilmiş ve mahkemenin ertelenmesine karar verilmişti.

Toptaş ailesi ise cinayetin kaza süsü verilerek kapatıldığını belirterek Sert'in biran önce cezalandırılmasını istiyor.

Ebe Dilan'ın ölümünde korkunç şüphe - Resim : 3

Buna gerekçeleri ise Dilan'ın ölümünden sorumlu tuttukları Sert'in verdiği çelişkili ifadeler. 

Dilan'ın ablası Hüsniye Toptaş bu çelişkilere dikkat çekerek, "Sert ilk ifadesinde 'Dilan benden maske istedi. Torpidoda maskeyi çıkarırken silah oradaydı. Silahı yanıma aldım. Silah sol elimdeydi. Sağ elimle birlikte tutmuştum, o sırada nasıl patladı bilmiyorum' dedi. Daha sonraki ifadesinde ise, 'Dilan ile arabada seyir halindeydik ve torpidodan maske almaya çalışırken torpidoda buluna silahı aldığını ve kendisine oynamaması gerektiğini silahı yerine koymasını istedim. Silahı almaya çalıştım silahın namlusu Dilan'ın elindeydi kabzasından tutmuştum o sırada bana dönük haldeydi ve bir saniye içinde silah ateş aldı ve başından isabet aldı. Nazını kontrol ettim ve kanlar içindeydi yaklaşık iki dakika sonra refüje çarparak kaza yaptım' şeklinde ifade verdi. Bunlar çelişkili ifadeler. Tahliye olmasını istemiyoruz" ifadelerini kullandı.

Ebe Dilan'ın ölümünde korkunç şüphe - Resim : 4

"KARDEŞİMİN ÖLÜMÜNE 'KAZA SÜSÜ' VERİLMEYE ÇALIŞIYOR"

Sabah'ın haberine göre, gardiyan olan Sert'in Dilan Toptaş'ı aracının içinde silahla vurup öldürdükten sonra cinayete 'kaza' süsü vermeye çalıştığını ileri süren abla Hüsniye Toptaş, "Son duruşmaya katıldık zanlının rahat tavırları ve çelişkili ifade vermesi bizi rahatsız etti. Kardeşimin silahla oynarken kendisini vurduğunu söyledi, kız kardeşim ebeydi okumuştu silahla oynayacak biri değildi. Silahtan korkardı, bıçaktan bile korkan bir insandı, 27 yaşında gencecik kardeşim cinayete kurban gitti ve olayın üstünün kapatılmasını istemiyoruz, sadece adaletin yerini bulmasını istiyoruz" diye konuştu.

Ebe Dilan'ın ölümünde korkunç şüphe ile ilgili etiketler Van cinayet kaza dilan toptaş
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.