EBA TV 6-10 Nisan ders programı nedir? EBA TV BİZDEN veli kuşağında neler var? Veli kuşağı nedir?

EBA TV 6-10 Nisan ders programı nedir? EBA TV veli kuşağında neler var? TRT EBA TV ders programına neler var soruları uzaktan eğitime başlayan öğrenciler tarafından merak ediliyor. 6-10 Nisan arasında uzaktan eğitim veren TRT EBA TV ilkokul,ortaokul,lise ders programlarını yayınladı. Her hafta içeriği değişen EBA TV ders programında öğrenciler yeni dersler alabiliyor. Peki 6-10 Nisan EBA TV ilkokul,ortaokul,lise ders programı nedir? MEB eli kuşağı nedir? Detaylar haberimizde...

EBA TV ders programı 6-10 Nisan? EBA TV veli kuşağında neler var? Uzaktan eğitim kanalı EBA TV, haftalık yayınladığı ders programlarıyla öğrencilerin aldığı dersleri paylaşıyor. MEB, buna ek olarak velileri de bilgilendirmek adına BİZDEN adlı programı yayınlamaya hazırlanıyor. İşte EBA TV 6-10 Nisan haftalık ders programı ve BİZDEN veli kuşağı hakkında bilmeniz gerekenler...

EBA İLKOKUL 6-10 NİSAN DERS PROGRAMI

EBA TV 6-10 Nisan ders programı nedir? EBA TV BİZDEN veli kuşağında neler var? Veli kuşağı nedir?

EBA ORTAOKUL 6-10 NİSAN DERS PROGRAMI

EBA TV 6-10 Nisan ders programı nedir? EBA TV BİZDEN veli kuşağında neler var? Veli kuşağı nedir? - Resim : 2

EBA LİSE 6-10 NİSAN DERS PROGRAMI

EBA TV 6-10 Nisan ders programı nedir? EBA TV BİZDEN veli kuşağında neler var? Veli kuşağı nedir? - Resim : 3

EBA TV VELİ KUŞAĞI NEDİR?

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamında okulların kapanmasının ardından, çocukların gelişim sürecinde etkin birer rol model olan velileri pratik bilgilerle desteklemek amacıyla TRT EBA kanallarından yayımlanmak üzere "BİZDEN" isimli veli kuşağı hazırlandı.


AA muhabirinin Bakanlık yetkililerinden aldığı bilgiye göre, Kovid-19 salgını nedeniyle 18 milyonun üzerinde öğrencinin evlerinde olması nedeniyle Bakanlık, uzaktan eğitim çalışmalarını sürdürüyor.

Uzaktan eğitim süreçlerini iyileştirmek için ders içeriklerini sürekli zenginleştiren Bakanlık, aileleri de ihmal etmedi. Okullarından ve öğretmenlerinden uzakta eğitim çalışmalarını evde sürdüren çocukların ailelerine yönelik yeni bir çalışma başlatıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı, çocukların gelişim sürecinde etkin birer rol model olan velileri pratik bilgilerle aktif şekilde desteklemek amacıyla "BİZDEN" adlı aylık bültende yer alan bilgilere benzer şekilde TRT EBA TV İlkokul ve Ortaokul kanallarında yayımlanmak üzere veli kuşağı hazırladı.

EBA TV BİZDEN VELİ KUŞAĞI NE ZAMAN?

Veli kuşağı her gün TRT EBA TV'de saat 20.00'de ekranlarda olacak.


DERSLER NASIL OLACAK?

İlk aşamada temel derslerle yayınlar başlayacak. İlkokullar için Türkçe, matematik, hayat bilgisi, fen bilimleri, din kültürü ve ahlak bilgisi ve İngilizce'ye ilave olarak, "Yetiştirme Programı" kapsamında Türkçe ve matematik dersleri verilecek.

Dersler, 20'şer dakika olarak yayımlanacak ve aralarda 10'ar dakikalık etkinlik kuşağı olacak.

Ortaokulda; Türkçe, matematik, sosyal bilgiler, fen bilimleri, din kültürü ve ahlak bilgisi, İngilizce ve imam hatip ortaokulu öğrencileri için Arapça dersleri olacak. Lisede; tarih, coğrafya, Türk dili ve edebiyatı, matematik, fizik, kimya, biyoloji, din kültürü ve ahlak bilgisi ve ayrıca imam hatip lisesi öğrenciler için de diğer temel dersler verilecek.

Dersler, EBA TV İlkokul ve EBA TV Ortaokul'da sabah saat 09.00'da başlayıp 13.30'a kadar devam edecek. Ayrıca saat 13.30- 17.30 ve 17.30- 21.30'da iki kez tekrar yayın ekrana gelecek.

EBA TV 6-10 Nisan ders programı nedir? EBA TV BİZDEN veli kuşağında neler var? Veli kuşağı nedir? ile ilgili etiketler Milli Eğitim Bakanlığı lise eba tv ders programı 6-10 nisan eba ders programı ilkokul ortaokul veli kuşağı nedir veli kuşağı ne zaman bizden veli kuşağı eba tv haftalık ders programı
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.