EBA dolandırıcıları devrede

Adana'da polis, Eğitim Bilişim Ağı (EBA) kullanımı için telefonlara ücretsiz internet paketi yükleyecekleri bahanesiyle vatandaşlara mesaj gönderip dolandırıcılık yapmak isteyenlere karşı vatandaşları uyardı.

Adana'da İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şubesi ekipleri, son günlerde EBA kullanımı için telefonlarına bedava internet paketi yükleneceği bahanesiyle kısa mesaj gönderip vatandaşları dolandırmak isteyenlere karşı farkındalık oluşturmak için çalışma başlattı.

Ekip, ziyaret ettikleri evlerde ve sokaklarda karşılaştığı vatandaşlara dolandırıcılık olaylarıyla ilgili uyarılarda bulundu.

VATANDAŞLARA MESAJ GELİYOR

Vatandaşlardan Berrin Akgül, dolandırıcıların kendisine de benzer bir mesaj gönderdiğini belirterek, "Kızım bu mesaj üzerine 'Anne biz de başvuralım' dedi ancak bu tür yollarla dolandırıcılık yapıldığını bildiğim için mesajı dikkate almadım." dedi.

Nergiz Kurçe de daha önce telefonla arayan kişinin kendisini polis olarak tanıttığını ve dolandırıcılık yapmak istediğini ancak durumu fark edince görüşmeyi sonlandırdığını anlattı.

Polisler, vatandaşlara dolandırıcılık olaylarına karşı bilgilerin yer aldığı broşürlerden de dağıttı.

EBA dolandırıcıları devrede ile ilgili etiketler Milli Eğitim Bakanlığı Dolandırıcı SMS eba
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.