e-YDS başvurusu nasıl yapılır? Başvuru ücreti ne kadar 2021?

ÖSYM tarafından her yıl, yüksek lisans ve doktora süreçlerinin yanı sıra, akademik kadrolara başvurularda adayların puanlarını kullanabileceği sınavlar düzenleniyor. e-YDS sınav başvurularının başlamasıyla birlikte nasıl başvuru yapılacağı ve sınav ücreti araştırılmaya başlandı. Peki e-YDS başvurusu nasıl yapılır? Sınav ücreti ne kadar 2021? İşte detaylar...

ÖSYM tarafından belirli dönemlerde uygulanan e-YDS sınavı başvuru süreci başladı. Sınava girecek adaylar, e-YDS sınavına nasıl başvuru yapılacağını ve sınav ücretini büyük bir merakla araştırmaya başladı. Peki, e-YDS başvurusu nasıl yapılır? Sınav ücreti ne kadar? Ayrıntılar haberimizde...

e-YDS başvurusu nasıl yapılır? Başvuru ücreti ne kadar 2021?

E YDS SINAVI NE ZAMAN?

e-YDS 2021/13 İngilizce alanında, 13 Kasım 2021 tarihinde Ankara, İstanbul, İzmir ve Adana’daki e-sınav uygulama binalarında yapılacak olup sınav cevaplama süresi 180 dakikadır. Adaylar, saat 13.30’dan sonra sınav binalarına alınmayacaklardır.

e-YDS BAŞVURU ÜCRETİ 2021 NE KADAR?

e YDS başvuru ücreti 290,00 TL.

e-YDS BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

Sınava başvuru süreci, 29 Eylül 2021 – 04 Kasım 2021 tarihleri arasında olup adaylar, başvurularını ÖSYM’nin https://odeme.osym.gov.tr internet adresinden tamamlamaları gerekecek. Adayların ödeme işleminden önce HES kodunu edinmiş olmaları gerekmektedir.

KONTENJANLAR DOLABİLİR

Sınava alınacak aday sayısı, e-YDS sınav binalarının aday kapasitesi ile sınırlı olacağından bu sınavda kontenjan, Ankara’da 3800, İstanbul’da 432, İzmir’de 84, Adana’da 294 olarak belirlenmiştir. Sınav ücretini ilk ödeyen adaylar kontenjana dâhil edilmiş olacaktır. Kontenjan dolduğu takdirde adayların sınav ücretini yatırması sistem tarafından engellenecek, ödeme kabul edilmeyecek ve e-YDS için sınav ücreti ödeme süresi sonlandırılacaktır.

e-YDS, elektronik ortamda yapılacağından, adayların sınavda uygulanacak ara yüzleri sınav öncesinde tanıması ve sisteme aşinalık kazanması amacı ile deneme e-sınavı hazırlanmıştır. Bu sınavlara katılacak adayların sınavdan önce deneme sınavından yararlanmaları önemlidir.

 

 

e-YDS başvurusu nasıl yapılır? Başvuru ücreti ne kadar 2021? ile ilgili etiketler ÖSYM YDS e-YDS e yds nedir
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.