e-YDS başvuru ekranı! Başvuru ücreti ne kadar?

YDS sınav başvuruları adaylar tarafından heyecanla bekleniyordu. Meraklı bekleyiş sona erdi, ÖSYM tarafından başvurular başladı. İşte, e-YDS başvuru ekranı! Başvurular ne zamana kadar devam edecek? e-YDS başvuru ücreti! Detaylar haberimizde...

ÖSYM tarafından uygulanan YDS sınavı başvuru ekranı adayların erişimine açıldı. Birçok kişi e YDS sınavına başvuru yapmak için arama motorlarından araştırma yapmaya başladı.  İşte, e-YDS başvuru ekranı! Başvurular ne zamana kadar devam edecek? e-YDS başvuru ücreti! Detaylar haberimizde...

e-YDS başvuru ekranı! Başvuru ücreti ne kadar?

BAŞVURULAR NE ZAMANA KADAR DEVAM EDECEK?

Başvurular 12.12.2019 tarihine kadar devam edecektir. 

E YDS BAŞVURU EKRANI!

E YDS NEDİR?

Elektronik Yabancı Dil sınavıdır. YDS sınavının elektronik ortamda yapılmasıdır yani. Birçok yabancı dil sınavı elektronik ortamda yapılıyordu. ÖSYM'de YDS sınavını elektronik ortamda uygulama kararı kaldı.ÖSYM'nin yaptığı sınavlar, sınav merkezlerinde yapılır. Soru kitapçığı ve cevap anahtarı adaylara özel olarak sınav salonuna gelir. Adaylar, soruların cevaplarını kendilerine verilen cevap kağıdına işaretler ve sınav sonunda soru ve cevap kağıtlarını sınav görevlisine teslim eder.Elektronik ortamlarda yapılan sınavlarda ise adaylar, sınava bilgisayar ortamında girer. Sorular ya bilgisayar ekranında görüntülenir ya da adayların kulaklıklarına okunur. Adaylar cevapları kulaklıklarında bulunan mikrofona sesli olarak okur veya bilgisayarda ilgili alanda işaretler. Elektronik sınavlar genellikle yabancı dil sınavlarında tercih edilir. Bunun nedeni, adayların kelime telaffuzlarını, dinleme ve konuşma yeteneklerini geliştirmektir.

Elektronik ortamlarda sınava girecek adayların bilgisayar kullanma becerisine sahip olmaları gerekir. Sınav esnasında bilgisayar kullanımı konusunda kendilerine yardım edilmez.ÖSYM 2014 Sonbahar YDS'den hemen sonra, bu sınavın bilgisayar tabanlı versiyonunu uygulamıştır. E-YDS adı verilen bu yeni sistem konsept olarak YDS ile birebir aynıdır. YDS'de olduğu gibi sınava girenlere 80 soru sorulmaktadır. Sınavda sözcük bilgisi, dil bilgisi, çeviri ve okuduğunu anlama soruları bulunmaktadır. E-YDS sınavına yılda bir kez girebilirsiniz. Kaynak: e-YDS nedir? e-YDS başvuruları ne zaman başlıyor? Sınav ücreti ne kadar?

e-YDS başvuru ekranı! Başvuru ücreti ne kadar? ile ilgili etiketler YDS e-YDS 2019 Sınav sınav başvuru
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.