e-Okul’da ilk hafta yoğunluğu başladı!

e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi’nde okulların açılacak olması nedeniyle ilk hafta yoğunluğu yaşanıyor. Okulla ilgili tüm sorgulamalarını yapmak isteyenler e-Okul’da yoğunluk oluşturuyorlar. Teknolojinin gelişmesi ile e-Okul diye bir otomasyon hayatımıza girdi. Birçok konuda kolaylık sağlayan bu sistem öğrenci hakkında tüm bilgileri içeriyor. Devamsızlık bilgisi nasıl öğreniliyor? Öğrencinin not bilgisinden tutun da ders programına vb. gibi bilgilerin yer aldığı e-Okul veli bilgilendirme sistemi ile ilgili merak edilen her şey....İşte e-Okul VBS giriş ve ders programı öğrenme…

e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi okulların açılmasıyla ilk hafta yoğunluğundan nasibini aldı. Bir çok veli öğrencisinin takibini gelişen teknoloji ile e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi ile yapıyor. Okulla ilgili tüm sorgulamalarını yapmak isteyenler e-Okul’da yoğunluk oluşturuyorlar. e-Okul VBS'de en çok kullanılan bölümlerden biri de devamsızlık bigilisi. Peki, devamsızlık bilgisi hakkında nasıl bilgi alınıyor? Teknolojinin gelişmesi ile e-Okul diye bir otomasyon hayatımıza girdi. Bir çok konuda kolaylık sağlayan bu sistem öğrenci hakkında tüm bilgileri içeriyor. Öğrencinin not bilgisinden tutun da ders programına vb. gibi bilgilerin yer aldığı e-Okul veli bilgilendirme sistemi ile ilgili merak edilen her şey....İşte e-Okul VBS giriş ve ders programı öğrenme…

E-OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ GİRİŞ EKRANI

e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi ile okulla ilgili tüm son dakika gelişmelerini takip edebilirsiniz. Okullarla ilgili tüm gelişmeler ve tüm bilgiler e-Okul’daki yerini alıyor. Gelişmelerden haberdar olmak ve ona göre hazırlık yapmak isteyenler ise e-Okul’a giriş yapmak istiyor. Ayrıca ders programını öğrenmek isteyenler ise e-Okul’dan sorgulama yapıyorlar. İşte e-Okul VBS giriş ekranı…

e_okul

E-OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ GİRİŞ EKRANI İÇİN TIKLAYIN

E-OKUL İLE HANGİ SORGULAMALAR YAPILIR?

E-okul sisteminde öğrenci kaydı, nakil işlemleri, not girişleri, devamsızlık işlemleri, sınav bilgileri, merkezî olarak yapılacak sınavların (TEOG, DPY-B vb.) başvuru ve tercih işlemleri, belge işlemleri (takdir, teşekkür, onur vb.), haftalık ders programı girişleri, alınan belgeler, e-karne, şube yazılı ortalamaları, duyurular ve birçok modül üzerinden bilgi girişleri T.C. Milli Eğitim Bakanlığı sunucularına girilmektedir.

E-okul modülünün haricinde, velilerin öğrencilerin okul durumlarının takibi için açılmış olan e-okul Veli Bilgilendirme Sistemi (e-okul VBS) bulunmaktadır. Bu sistemde ise öğrencinin devamsızlıkları, ders programı, davranış notları, sınav tarihleri, okul tarafından yapılan duyurular, merkezî sınavların giriş belgeleri veya tercih sonuçları bu sistem üzerinden Türkiye Cumhuriyeti (TC) Kimlik Numarası ve okul numarası girildikten sonra birkaç güvenlik sorusuna cevap verilerek takip edilebilmektedir.

E-OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ

Teknoloji; günümüzde hayatımızın bir çok alanında etkin rol aldığı gibi, kolaylık sağladığı ve güncel bilgilerin ulaşılabilirliğini arttırdığı da bir gerçektir. Bunlara bir örnek de E-Okul veli bilgilendirme sistemidir.
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geliştirilen bu sistem, velisi olduğunuz öğrenci hakkında bilgi almayı basit hale getirmiş ve kullanım bakımından kolay şekilde tasarlanmıştır. Böylece öğrenci internet üzerinden kolay bir şekilde takip edilebilmektedir. E-Okul veli bilgilendirme sistemi yardımıyla ilgili öğrencinin hangi günde, hangi derste devamsızlık yaptığını öğrenebilir, haftalık ders programını görebilir, sınav ve projelerden almış olduğu notlar hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Ayrıca yıl sonu not ortalamaları ve aldığı belgelerle ilgili ayrıntılı bilgilere de dahil olmak üzere birçok konuda ayrıntılı bilgilere erişebilirsiniz. Ve bu bilgiler öğrencinin okula başladığı günden itibaren işlenmeye başlanıp mezun olana dek bu sistem içerisinde muhafaza edilir. 8 yıldır aktif şekilde kullanılan bu sistem, sürekli güncellenerek ve yenilenerek velilerin güvenli, anlaşılabilir şekilde kullanmaları sağlanmaktadır.

MOBİL E-OKUL SİSTEMİ NEDİR?

Mobil e-okul sistemi ile veliler öğrencilerinin okul durumu telefonlarına gelecek SMS aracılığıyla öğrenebilmektedir.

Mobil e-okul bilgi servisini kullanmak için sisteme üye olmak yeterlidir. Veliler öğrenci bilgilerini mobil ortamdan kısa mesaj servisi SMS ile otomatik olarak alabilmektedir. Bunun için yapılması gereken sisteme üye olmaktır.

Servise üye olmak için öğrenci T.C. Kimlik Numarası'nı cep telefonundan kısa mesajla 8383 numarasına göndermek yeterli olmaktadır. Servise üye olan veya üye olmayan tüm kullanıcıların yaptığı her bir sorgulama için belli bir ücretlendirme yapılmaktadır ve bu ücretlendirme minimum seviyededir.

E-OKUL SİSTEMİ HANGİ AMAÇLA KULLANILMAKTADIR?

Bir öğrencinin okula kaydından başlayıp, mezuniyetine kadar olan tüm süreci içeren bir sistem Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından geliştirilmektedir. Devlet ve özel ilköğretim okulları, ana okulları, özel eğitim kurumları, orta öğretim kurumları e -okul sisteminde işlem yapmaktadır.

E-okul sistemi üzerinden öğrenci kaydı, nakil işlemleri, not girişleri, devamsızlık işlemleri, sınav bilgileri, merkezî olarak yapılacak sınavların (TEOG, DPY-B vb.) başvuru ve tercih işlemleri, belge işlemleri (takdir, teşekkür, onur vb.), haftalık ders programı girişleri, alınan belgeler, e -karne, şube yazılı ortalamaları, duyurular ve birçok modül üzerinden bilgi girişleri T.C. Milli Eğitim Bakanlığı'na erişilebilmektedir.

E-okul modülünün haricinde, velilerin öğrencilerin okul durumlarının takibi için açılmış olan e-okul Veli Bilgilendirme Sistemi (e-okul VBS) bulunmaktadır. Bu sistemde ise öğrencinin devamsızlıkları, ders programı, davranış notları, sınav tarihleri, okul tarafından yapılan duyurular, merkezî sınavların giriş belgeleri veya tercih sonuçları bu sistem üzerinden Türkiye Cumhuriyeti (TC) Kimlik Numarası ve okul numarası girildikten sonra birkaç güvenlik sorusuna cevap verilerek takip edilebilmektedir.

DEVAMSIZLIK BİLGİSİ NASIL ÖĞRENİLİR?

e-Okul MEB tarafından velileri bilgilendirmek amaçlı kurulmuş bir portaldır. Bu portal üzerinde iki ayrı giriş bulunmaktadır. Yönetim Paneli ve Veli Bilgilendirme Paneli olarak iki ayrı oluşturuldu.

Veliler kendilerine ait olan kısımdan giriş yaparak yukarıdaki saydığımız özellikleri gerçekleştirebilirken, öğretmenler ise “Yönetim Paneli” üzerinden giriş yaparak öğrencilerle ilgili bilgileri sisteme aktarabiliyorlar.

Öğrenciler devamsızlık bilgilerini menü kısmındaki devamsızlık bilgileri kısmından öğrenilebilir?

resized_233e2-3d83253fdevam

E-OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİNE GİRİŞ NASIL YAPILIR?

E-Okul veli bilgilendirme sisteminden yararlanmak için yapılması gerekenler; Milli Eğitim Bakanlığı sitesinden E-okul uygulamasına giriş yapınız. Daha sonra yönlendirildiğiniz ilgili sayfada üst kısımda yer alan veli bilgilendirme bölümünde yer alan ilgili alanları doldurunuz. Bu bölümde izlemeniz gereken adımlar ise sırası ile şu şekilde gerçekleşir;

drterte

Resimdeki verilen rakamların en üstteki gösterilen kutucuğa yazılması

Bilgi sahibi olmak istediğiniz öğrencinin 11 haneli TC kimlik numarasının ok işareti ile gösterilen yere yazılması

Yine aynı öğrencinin okul numarasının gösterilen yazılması

Bu bilgileri doğru şekilde tamamladığınız takdirde görünen tamam butonuna basarak sisteme giriş yapabilir ve öğrenci hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

e-Okul’da ilk hafta yoğunluğu başladı! ile ilgili etiketler e-Okul Öğrenci e okul veli bilgilendirme sistemi vbs sorgulama not bilgisi ders programı otomasyon
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.