E okul karne sorgulama 2021! Yarın 18 Haziran ilkokul ortaokul lise karneleri saat kaçta verilecek?

E okul karne sorgulama 2021 açıldı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada e Okul sistemi üzerinden karnelerin yayınlanacağı belirtildi. Yarın 18 Haziran tarihinden itibaren karne notları görüntülenebilecek. Peki, 18 Haziran ilkokul ortaokul lise karneleri saat kaçta alınacak?

Koronavirüs salgını nedeniyle uzaktan eğitim ile tamamlanacak olan bu süreçte karneler, E okul sistemi üzerinden dijital ortamda yayınlanacak. Veliler ve öğrenciler şimdiden karne notlarını E okul sistemi üzerinden görüntüleyebilmek için sorgulamalarına başlamış vaziyette.

E OKUL KARNE SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Veliler öğrencilerin devamsızlık, sınav sonuç, karne not bilgilerini e Okul VBS sistemi üzerinden öğrenebiliyorlar. E okul girişi için ilk adımda bilgilerine erişilmek istenen öğrencinin T.C kimlik ve okul numaraları ilgili alanlarına bilgilerinin eksiksiz girilmesi gerekiyor.

Bunların hemen yanında yer alan güvenlik numaraları (siteye giren herkes için farklı) “Resimdeki Rakamlar” kutusuna yazıldıktan sonra “Giriş” butonuna tıklanarak E okul sistemine giriş yapılıyor.

E okul karne sorgulama 2021! Yarın 18 Haziran ilkokul ortaokul lise karneleri saat kaçta verilecek?

E-Okul VBS'ye giriş yapmak için ilk önce “e-okul.meb.gov.tr” adresine giriş yapılarak hemen ardından da karşınıza çıkan ekrana sizden istenilen bilgileri doğru ve eksiksiz bir şekilde girmeniz gerekiyor. Bu bilgiler doğru girildiğinde sistem sizin ekranınıza ikinci bölümü getiriyor. Bu bölümde ise öğrencinin kimlik bilgileri veya eğitim bilgileri isteniyor.

Son olarak karşınıza çıkacak olan öğrencinin fotoğrafını doğru seçtikten sonra sistem kullanıma açılmış oluyor. Tüm bu adımları eksiksiz yaptığınız takdirde, sisteme giriş yapabiliyor ve öğrencinin tüm not bilgileri, sınav tarihleri ve devamsızlık tarihlerini öğrenebiliyorsunuz.

18 HAZİRAN KARNELER SAAT KAÇTA VERİLECEK?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından yapılan açıklamada; ilkokul, ortaokul ve liselerde karnelerin dijital ortamda 18 Haziran ila 2 Temmuz tarihleri arasında verileceğini söyledi. Karnelerin yarın 18 Haziran sabahında saat 09.00’dan itibaren E Okul sistemi üzerinden yayınlanması bekleniyor.

E okul karne sorgulama 2021! Yarın 18 Haziran ilkokul ortaokul lise karneleri saat kaçta verilecek? ile ilgili etiketler Karne okullar karne sorgulama
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.