e-Okul karne notu hesaplama nasıl yapılıyor?

e-Okul karne notu hesaplama nasıl yapılıyor? TEOG sınavına günler kala sınava girecek öğrencilerin velileri e-Okul VBS hakkında pek çok şeyi merak etmeye başladı. e-Okul karne notu hesaplamaya olanak sağlıyor. Ayrıca devamsızlık bilgilendirmede bu sayfa üzerinden yapılıyor. e-Okul VBS ile sınava girecek öğrencilerin velilerine karne notu hesaplaması, devamsızlık durumu hakkında bilgi veriyor.

e-Okul karne notu hesaplamanın nasıl yapılacağı öğrenci velileri tarafından merak ediliyor. 2016-17 eğitim-öğretim yılının ilk dönemi sona ererken TEOG sınavına girecek öğrencilerin velileri, karne notu hesaplamasını nasıl yapacaklarını sosyal medyada sorguluyor. Veliler e-okul devamsızlık bilgilendirme ile öğrencinin devamsızlığını da görebiliyor. e-Okul VBS ile karne notu hesaplama yapılabiliyor. Öğrencilerin okul durumlarını takip edebilmeyi sağlayan e-Okul sisteminden karne notu hesaplama işlemini yapabilirsiniz.

İkinci dönemin başlamasıyla birlikte yazılı sınavlarda başladı. Binlerce öğrenci ve veli 2017 yılı itibariyle e-okul sınav sonuçları sorgulama sayfasına yöneldi. Peki 1 ve 2.yazılı sınav sonuçları açıklandı mı? e-okul devamsızlık bilgisi öğrenme sayfasına nasıl girilir? e-Okul VBS ile öğrencilerim tüm bilgilerine ulaşılabiliniyor. Ayrıca e-Okul karne notu hesaplamada yapılabiliniyor.

e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi (VBS) ebeveynlerin öğrenci durum takibini yapmalarını kolaylaştırıyor. Öğretmenler, öğrenciler, veliler ve okul yöneticileri tarafından kullanılan e-Okul, karne notu hesaplama işlemini yapmanıza yardımcı oluyor. Okul çağında çocuğu olan her aile e-Okul'dan yararlanarak çocuğun okul durumunu takip edebiliyor. Daha önce öğrenci durumunu takip için sürekli okula gitme gereği duyan aileler, artık her an sistemden kontrollerini yapabiliyor. Bu işlemler için e-Okul Veli Bilgilendirme'ye giriş yapmak yeterli oluyor.Yorulmadan, oturduğunuz yerden çocuğunuzun notlarını, devamsızlık yaptığı gün sayısını e-Okul'dan öğrenebiliyorsunuz. Bu günlerde e-Okul Veli Bilgilendirme girişi yapan sayısında artış görülüyor. Bunun nedeni ise eğitim döneminin ilk yarısının önümüzdeki günlerde sona erecek olması. e-Okul, karne notlarını öğrenmek isteyenlerin uğrak adresi olmuş durumda. Buradan çocuğunun notlarını öğrenmek isteyenler, e-Okul Veli Bilgilendirme girişi yapıyor. Böylece vakitten tasarruf da edilmiş oluyor.

e_okul_not_hesaplama

E Okul öğrenci giriş nasıl yapılır?

Yazılı sınav sonuçlarını öğrenmek isteyen velilerin ve öğrencilerin öncelikle e-okul.meb.gov.tr sayfasına girerek ''Veli Bilgilendirme Sistemi Giriş'' yapmaları gerekmektedir.

Ardından Öğrenci T.C. Kimlik No ve Öğrenci Okul No kutucuklarına doğru bilgileri girdikten sonra e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi'ne giriş yapabilirler. e-Okul VBS üzerinden sadece sınav sonuçları değil aynı zamanda öğrencinin en son devamsızlık bilgisine de ulaşılabiliyor.

Giriş yapmak için tıklayın

e-Okul VBS Mobil uygulaması

e-Okul'a sadece bilgisayarınızdan değil, akıllı telefonunuz ya da tabletinizden de girebilirsiniz. Eğer Android işletim sistemine sahip bir cihazınız varsa Google Play'dan, iOS işletim sistemine sahip bir cihazınız varsa AppStore'dan e-Okul VBS Mobil uygulamasını indirebilirsiniz. Böylece e-Okul Veli Bilgilendirme Sisteminden yapabileceğiniz işlemleri mobil cihazınızdan yapabilirsiniz.

e-Okul sisteminin içinde neler var?

Devamsızlık Bilgileri
Haftalık Ders Programı
Not Bilgisi
Sınav Tarihleri
Pansiyon Bilgileri
Tercih sonuçkları

e-Okul'da neler yapılabilir?

e-Okul Veli Bilgilendirme girişi yapanlar öğrencilerin not bilgilerini, devamsızlık bilgilerini, ders programını, sınav tarihlerini, şube yazılı ortalamalarını görebiliyor.

e-Okul karne notunu nasıl öğrenebilirim?

e-Okul'a girdikten sonra öğrenci not bilgilerine tıklayarak derslerden aldıkları notları öğrenin. Ardından her ders için 1. sınav ile 2. sınav notunu toplayıp 2'ye bölün. Çıkan sonuç o dersin ortalamasını belirtmektedir. Bu işlemle tüm ders notlarının ortalamasını öğrendikten sonra hepsini toplayın ve alınan dönemlik ders sayısına bölün. Çıkan sonuç karne notu olacaktır.

Yarı yıl tatili ne zaman?

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre 2016-17 eğitim-öğretim yılı 19 Eylül 2016 Pazartesi günü başladı. İlk dönem 20 Ocak 2017 Cuma günü tamamlanacak. İkinci dönem 6 Şubat Pazartesi başlayacak ve 9 Haziran 2017'de bu eğitim yılı tamamlanacak.

e-Okul karne notu hesaplama nasıl yapılıyor? ile ilgili etiketler e-Okul karne notu hesaplama e-okul vbs devamsızlık bilgilendirme
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.