E-Okul karne notları görüntüleme ekranı! E- Karne nedir?

E-Okul karne notları bu yıl online olarak görüntülenecek. Pandemi nedeni ile yüz yüze eğitimin ara verdiği bugünlerde derslere online devam eden öğrencilerin karneleri nasıl alacağı merak ediliyor.

E-Okul karne notları görüntüleme ekranı ile veliler öğrencilerin notlarına internet üzerinden ulaşabilecek. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan duyuruda ile Pandemi nedeni ile öğrencilere karne dağıtılamayacağı açıklandı. Bu nedenle MEB velilerin e-okul üzerinden karne bilgilerini görüntülenmesine erişim sağlayacak. E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemine (VBS) giriş yaparak öğrencilerin notları görülebilecek.

E-Okul Karne Notları Görüntüleme Ekranı

E-Okul girişi ile not bilgilerinizi sitede bulunan menüdeki "Not Bilgisi" bölümüne tıklayarak öğrenebileceksiniz.

E Okul üzerinden 2020-2021 eğitim dönemi sınav tarihleri, haftalık ders programları ve ayrıca devamsızlık bilgisi görüntüleme de mümkün olacak.

E-Okul Karne Notları Görüntüleme Ekranı İçin Tıklayınız.

E-Karne Nedir?

E-Karne öğrencilere dijital olarak verilecek olan karnedir. Pandemi sürecinde karneler bu yıl Milli Eğitim Bakanlığı'nın e-Okul sistemi üzerinden paylaşılacağı duyuruldu.

Bu yıl öğrenciler birinci dönem karnelerine "e-okul.meb.gov.tr" internet sitesi üzerinden ulaşabileceklerdir. Öğrenciler, "takdir ve teşekkür" belgelerine ise yine sistem üzerinden erişecek. Öğrencilerin velileri sistem bilgilerine T.C kimlik no ve okul numaraları ile kolayca erişim sağlayabilecek.

E-Okul karne notları görüntüleme ekranı! E- Karne nedir?

E-Karne Erişime Açılacak!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından geçtimiz sene 25 Aralık 2020’de yapılan düzenleme ile, ilk ve ortaokullarda birinci dönem karne notları belirlenirken sınav yapılamayacağı, yüz yüze yapılan mevcut sınavlarınsa geçerli olacağı açıklanmıştı. Ancak salgın koşulları ve uygulamada birlik açısından bu karardan vazgeçilmek zorunda kalındı.

MEB tarafından tüm illere gönderilen duyuru  ilkokul 4'üncü sınıflarla ortaokul ve imam hatip ortaokullarında birinci dönemde yapılmış olan yüz yüze sınavların dönem sonu puan değerlendirmesine dahil edilemeyeceği duyuruldu. Birçok öğrenci karardan memnun ancak karne isteyen veliler, 21 Ocak’a kadar okul müdürlüklerine başvurarak, yapılan sınavlardan alınan notların karne puanı değerlendirmesine dahil edilmesini isteyebilme hakkına sahip olacak.

Karne Dağıtımı Bu Yıl Olmayacak

Salgın koşulları ve halk sağlığının korunması nedeni ile, ilkokul ve ortaokullarda eğitim öğretim yılının birinci döneminde karne basımı ve dağıtımının yapılamayacağı ve karnelerin de elektronik ortamda erişime açılacağı açıklandı.

E-Okul karne notları görüntüleme ekranı! E- Karne nedir? ile ilgili etiketler e-Okul e okul karne notları görüntüleme ekranı e-karne nedir
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.