e-Nabız sistemine nasıl girilir? e-Nabız şifresi nasıl alınır?

e-Nabız sistemine nasıl girilir? Grip aşısı isim listelerinin e-Nabız sistemine yüklenmesi sonrasında vatandaşlar büyük ilgi göstermeye başladı. e-Nabız şifresini unutanlar ise bunu sorgular oldu. Peki, e-Nabız şifresi nasıl alınır? İşte detaylar…

e-Nabız nasıl girilir? Grip aşısı isim listesi e-Nabız’a yüklenmesinin akabinde vatandaşlar bunu öğrenmek adına sisteme giriş yapmaya başladılar. Vatandaşların kişisel sağlık kayıtlarına ulaştığı bir sistem olan e-Nabız üzerinden sağlık kurum ve kuruluşlarında tüm muayene, tetkik ve radyolojik görüntüleme sonuçları, yazılan reçeteler, ilaçlara ait yaşanmış yan etkiler ve ilaçlarının tüm detay bilgileri, alerji bilgileri, varsa geçmişe ait kişinin sisteme yüklediği sağlık bilgileri ve geçirilen operasyonlar gibi tüm sağlık kayıtlarına erişme imkanı sunulmakta. Peki, e-Nabız şifresi nasıl alınır?

E-NABIZ SİSTEMİNE NASIL GİRİLİR?

e-Nabız sistemine giriş yapabilmek için TC kimlik numarasıyla birlikte; e-devlet şifresi, elektronik imza veya mobil imza kullanılabiliyor. Buna ek olarak cep telefonuna gönderilen tek kullanımlık erişim kodu da erişim güvenliği için ikinci bir yol olarak göze çarpıyor.

E-NABIZ ŞİFRESİ NASIL ALINIR?

E-nabız sistemine giriş yapmak isteyen ancak daha önce hiç sistemi kullanmamış olan kişiler kayıt işlemlerini tamamlamaları gerekmektedir. Buna göre ilk defa e-nabız sistemini kullanacaksanız;

• e-Devlet sistemine giriş yapın.
• e-hizmetler sayfasına gidin.
• Sağlık Bakanlığı'nın e-hizmetler listesindeki "E-Nabız" uygulamasına giriş yapın.
• Burada yeni bir "e-Nabız şifresi" oluşturun.
• Kişisel bilgilerinizi girin.
• Paylaşım seçenekleri kısmında kişisel bilgilerinize kimler erişebileceğini dilediğiniz gibi belirleyebilirsiniz.
• İletişim bilgilerinizi girin.
• Cep telefonuna gelen "Onay Kodu" ile e-nabız hesabınızı aktif hale getirebilirsiniz.

e-Nabız sistemine nasıl girilir? e-Nabız şifresi nasıl alınır? ile ilgili etiketler e-Nabız e-Nabız giriş e-Nabız şifre
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.