E Devletten HES kodu nasıl alınır? SMS ile HES kodu alma nasıl yapılır?

HES kodu nasıl alınır? E devlet HES kodu alma Hayat Eve Sığar! Seyahat etmek adına vatandaşların koronavirüs salgınında en çok ihtiyaç duyduğu HES Kodu artık zorunlu hale geldi. İşte, adım adım HES kodu uygulaması…

HES kodu yani Hayat Eve Sığar uygulaması artık sadece seyahatlerde değil bunun yanında hayatımızın her alanında kullanımı zorunlu olan bir işlem halini aldı. Öyle ki ÖSYM sınav başvurularında bile bundan sonra HES kodu kullanımı zorunlu oldu. İçişleri Bakanlığı tarafından 81 ilin valiliklerine gönderilen yazıda sadece şehirler arası ulaşımda değil şehir içi toplu taşıma da bile HES kodu olmayan vatandaşlar çıkışlar için asla izin verilmeyeceği belirtildi.

HES KODU NEDİR?

HES (Hayat Eve Sığar) kodu, koronavirüs salgınında kontrollü sosyal hayat kapsamında herhangi bir risk grubuna dahil olup olmadığınızı gösteren bir kod olarak adlandırılmaktadır. Paylaşılan HES kodları uygulamadan ya da kurumlara sağlanan servisler üzerinden de sorgulanabilmektedir.

E Devletten HES kodu nasıl alınır? SMS ile HES kodu alma nasıl yapılır?

HES KODU NASIL ALINIR?

HES kodu, Hayat Eve Sığar uygulaması üzerinden 'HES Kodu İşlemleri' bölümüne girilerek, 'HES Kodu Oluştur' butonuna tıklandıktan sonra kod kullanım süresi seçilir ve HES kodu oluşturulur.

E DEVLET HES KODU ALMA

HES kodunu vatandaşlar E devlet sistemi üzerinden https://www.turkiye.gov.tr/saglik-bakanligi-hes-kodu-uretme-ve-listeleme adresinden alabilirler.

SMS İLE HES KODU ALMA

HES yazıp aralarında boşluk bırakılarak sırasıyla T.C. kimlik numarası, T.C. kimlik seri numarasının son 4 hanesi ve paylaşım süresi yazılır ve 2023'e SMS olarak atılır.

E Devletten HES kodu nasıl alınır? SMS ile HES kodu alma nasıl yapılır? ile ilgili etiketler HES kodu E devlet HES kodu alma
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.