e-Devlet'i kaç kişi kullanıyor? Toplam son kullanıcı sayısı belli oldu

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, her geçen gün içeriği ve kalitesi gelişen e-Devlet Kapısı'nda kullanıcı sayısının 60 milyonu geçtiğini bildirdi.

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, günden güne içeriğinin ve kalitesinin geliştiği e-Devlet Kapısı’nda kullanıcı sayısının 60 milyonu geçtiğini duyurdu. Koç, e-Devlet’te kullanıcıların işlemlerini hem hızlı hem de güvenli bir şekilde yapabildiklerini ve e-Devlet Kapısı’nın Türkiye’nin dijital ara yüzü olduğunu söyledi.

E-DEVLET KULLANIMI HIZLI BİR ŞEKİLDE ARTTI

Özellikle Covid-19 salgını dolayısıyla 2020 ve 2021 yılları içerisinde tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de elektronik hizmet ihtiyacının tam olarak anlaşıldığını söyleyen Koç, pandemi döneminde hem vatandaşların hem de iş dünyalarının ihtiyacı olan hizmetlerin dijitalleştirilmesinin e-Devlet Kapısı’nın kullanımını hızlı bir şekilde artırdığını dile getirdi.

KULLANICI SAYISI 60 MİLYONU GEÇTİ

Koç aynı zamanda e-Devlet Kapısı’nın kurulduğundan bu güne vatandaşların işlerini çok kolaylaştırdığını belirtti. Koç, salgın dönemiyle e-Devlet’in öneminin de arttığını, e-Devlet Kapısının sadece salgın gibi olağanüstü zamanlarda işleri kolaylaştırmakla kalmayıp aynı zamanda vatandaşlarımızın zamandan da tasarruf etmelerini sağladığını, e-Devlet’in sağladığı kolaylıkların ve tasarrufların sayesinde Dijital Türkiye yolunda atılan en büyük adım olduğunu her geçen gün ispatlamaya devam etiğini söyledi. Koç aynı zamanda bu süreç içerisinde vatandaşların birçok işlerini evlerinden çıkmalarına gerek kalmadan yapabildiklerinin altını çizdi. Aynı zamanda 2008 yılında hayata geçirilen bu sistemin bugün toplamda 886 kuruma ait 6 bin 665 dijital hizmet sunduğunu da söyledi. Kullanıcı sayısının 60 milyonu geçtiğini ve bu şekilde e-Devlet’in yoluna çok daha güçlü bir şekilde devam ettiğini belirten Koç, bu sayının 15 yaş ve üzeri nüfusun yaklaşık %91’ine denk geldiğini belirtti.

ARAÇLARIM BÜTÜNLEŞİK HİZMETİ 310 MİLYONDAN FAZLA KULLANILDI

e-Devlet Kapısı’nda sunulan hizmetleri tekil olarak birer hizmet olmaktan çıkarıp bütünleşik bir hizmet formu oluşturma amaçlarında olduklarını söyleyen Koç araçlarım, çalışma hayatım, ikametgahım gibi bütünleşik hizmetler ile vatandaşlarının hayatlarını kolaylaştırdıklarını, aynı zamanda bütünleşik hizmetlerinin vatandaşlar tarafından çok sık bir şekilde kullanıldığını ve 2020 senesinde hizmete açılan Araçlarım bütünleşik hizmetinin bugüne dek 310 milyondan fazla kez kullanıldığını söyledi.

VATANDAŞLARIN YÜZDE 95'İ VERİLEN HİZMETTEN MEMNUN

Avrupa Komisyonunun 2022 yılı e-Devlet Kıyaslama Raporu’nda da bütünleşik hizmetlerinden “İkametgahım” ve “Araçlarım” hizmetlerinin iyi uygulama örnekleri arasında sayıldığına işaret eden Koç, e-Devlet üzerinden yapılan anket çalışmasında, buradan yararlanan vatandaşların yüzde 95’inin verilen hizmetlerden memnun kaldığı bilgisini verdi.

e-Devlet'i kaç kişi kullanıyor? Toplam son kullanıcı sayısı belli oldu ile ilgili etiketler e-Devlet E-Devlet kullanıcısı Sayısı belli oldu 60 milyonu geçti
GÜNÜN VİDEOSU

Pres makinesinin içini kontrol eden patron feci şekilde can verdi! O anlar kamerada...

Kocaeli'de arızalanan pres makinesinin içine giren patron makinenin çalışması sonucu feci şeklide can verdi. Olay anına ilişkin güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.