e-Devlet üzerinden askerlik yerleri nasıl sorgulanır?

e-Devlet askerlik sorgulama işlemleri nasıl yapılır? 2018 Şubat Celp Döneminde askere gidecek olan gençler sorgulamalara başladı. Askerlik yerleri sorgulama işlemleri e-Devlet üzerinden gerçekleştirilecek. 2018 Şubat askerlik yerleri 12 Ocak'tan itibaren e-Devlet üzerinden erişime açılacak. Askerlik sorgulama işlemleri https://www.turkiye.gov.tr/ internet adresi üzerinden yapılabilecek. Askere gidecek olanların askerlik yerlerini öğrenebilmeleri için e-Devlet şifreleri olması gerekmektedir. Peki, e-Devlet askerlik sorgulama işlemleri nasıl yapılır? 98/1 askerlik yerleri acemi birlik sorgulama yapmak isteyen vatandaşlarımız için detaylar haberimizde...

Askere gidecek vatandaşlarımız e-Devlet üzerinden sorgulama işlemlerini yapabilecek. Askere gidecek olanların askerlik yerlerini öğrenebilmeleri için e-Devlet şifreleri olması gerekmektedir. Milli Savunma Bakanlığı yayımladığı duyuruda askerlik yerlerinin belli olacağı tarihi duyururdu. Bakanlık tarafından yayınlanan duyurunun 3'üncü maddesine göre; ‘’askere gidecek olanlar sevk edilecekleri sınıf ve eğitim merkezleri ile hangi grupta silahaltına alınacaklarını, askerlik şubeleri ile e-devlet üzerinden 12 Ocak 2018 tarihinden itibaren öğrenebilecekler. 98/1 Şubat celbinde askere gideceklerin acemi birlikleri Ocak ayının son 3. haftası içerisinde 15-21 Ocak 2018 tarihi içerisinde açıklanacaktır. 12 Ocak 2018 tarihinde açıklanacağı duyurusu yapıldı. Peki, e-Devlet askerlik sorgulama işlemleri nasıl yapılır? 98/1 askerlik yerleri acemi birlik sorgulama yapmak isteyen vatandaşlarımız için detaylar haberimizde...

Askerlik_yerleri_acemi_birlik_sorgula1

ASKERLİK YERLERİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

2018 Şubat askerlik yerleri 12 Ocak 2018 tarihinde e-Devlet üzerinden açıklanacak. Sevke tabi yükümlüler, sevk edilecekleri sınıf ve eğitim merkezleri ile hangi grupta silahaltına alınacaklarını, askerlik şubeleri ile e-devlet üzerinden 12 Ocak 2018 tarihinden itibaren öğrenebilecekler, nüfus cüzdanlarını ibraz etmek suretiyle askerlik şubelerinden veya e-devlet üzerinden sevk evrakını alabileceklerdir.

98/1 ASKERLİK YERLERİ SORGULAMAK İÇİN LİNKE BAKABİLİRSİNİZ

E-DEVLET ASKERLİK SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Askerlik yerleri sorgulama işlemleri e-Devlet üzerinden gerçekleştirilecek. 2018 Şubat askerlik yerleri 12 Ocak'tan itibaren e-Devlet üzerinden erişime açılacak. e-Devlet askerlik sorgulama işlemleri https://www.turkiye.gov.tr/ internet adresi üzerinden yapılabilecek. Askere gidecek olanların askerlik yerlerini öğrenebilmeleri için e-Devlet şifreleri olması gerekmektedir. e-Devlet şifresi ile sisteme giriş yapıldıktan sonra açılan pencerede arama kısmına "Milli Savunma Bakanlığı" yazın ve ekrana yansıyan sekmeye tıklayın. Milli Savunma Bakanlığı kategorisinin altında 12 Ocak'tan itibaren askerlik yerlerinizi öğrenebilirsiniz.

Askerlik_yerleri_acemi_birlik_sorgula4

E-DEVLET NASIL KULLANILIR?

E-Devlet kapısına eklenen yeni hizmetleri buradan görebilirsiniz.

İşte yeni eklenen hizmetler...

Genel Hizmetler

Mezar Yeri Sorgulama

Ücret Tarifesi Sorgulama

Vefat Bilgisi Sorgulama

Kişiye Özgü Hizmetler

Beyan Bilgileri Sorgulama

Tahakkuk Bilgileri Sorgulama

Tahsilat Bilgileri Sorgulama

E-Devlet işlemlerinizi gerçekleştirebileceğiniz site adresi e-devlet'in resmi internet adresi olan www.turkiye.gov.tr adresidir. Bütün e devlet işlemlerinizi bu siteden yapabilirsiniz. Web sayfasına girdiğinizde sağ üstte bulunan giriş butonuna tıklamanız gerekiyor. Açılan sayfaya T.C. kimlik numaranız ile e-devlet şifrenizi girerek sisteme girişinizi yapabilirsiniz. E Devlet sistemine giriş yapmak için aşağıdaki linki kullanabilirsiniz.

E DEVLET ÜZERİNDEN VERİLEN E-HİZMETLER NELERDİR?

1- Adalet Bakanlığı

- Mahkeme Dava Dosyası Sorgulama

- Adli Sicil Kaydı Sorgulama ve Belge Doğrulama

2- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı

- Gelir Testi Sonucu Sorgulama

- Sosyal Yardım Bilgileri Sorgulama

- Şehit Yakınları, Gazi ve Gazi Yakınları İstihdam Başvuru Sorgulama

3- Başbakanlık

- BİMER Yeni Başvuru

- BİMER Başvuru Sonucu Sorgulama

4- Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu

- Mobil/Sabit/İnternet/Kablo TV/Uydu İşletmecilerinden Borç ve Alacak Sorgulama

- Baz İstasyonları Ölçüm Bilgileri

- IMEI - Cep Telefonu Numarası Eşleştirme

- IMEI Kaydet

- IMEI Sorgulama

- Numara Taşıma Sorgulama

5- Doğal Afet Sigortaları Kurumu

- Poliçe Sorgulama

6- Emniyet Genel Müdürlüğü

- Araç Sorgulama

- Sürücü Belgesi Ceza Puanı Sorgulama

7- Milli Eğitim Bakanlığı

- MEB Sınav Sonuç Sorgulama

- MEB Sınav Yeri Sorgulama

8- Milli Savunma Bakanlığı

- Askerlik Durum Belgesi Sorgulama

- ASAL Bedelli Askerlik Başvurusu

- ASAL Celp Dönem Tercihi

9- PTT

- Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) Hesap Bilgileri Sorgulama

- Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) İhlali Geçiş Bilgileri Sorgulama

10- Sosyal Güvenlik Kurumu

- 4A Emekli Aylığı Kesintileri

- 4A Emekli Aylık Bilgisi

- 4A Emekli Ödeme Bilgileri

- 4B Borç Durumu

- 4B Emekli Aylığı Kesintileri

- 4B Aylık Bilgisi

- 4B Tescil Kaydı

- 4C Emekli Aylığı Kesintileri

- 4C Bir Aylık Maaş Tercihi

- 4C Tescil Kaydı

Askerlik_yerleri_acemi_birlik_sorgula5

E-Devlet uygulamasından yararlanmak için haberimizin devamında yer alacak olan adımları sırası ile yerinize getirmeniz gerekemektedir. Bu adımları sırası ile yerine getirdikten sonra artık sizde sisteme giriş yapmış olur ve merak ettiğiniz konu hakkında bilgi sahibi olabilir gerekli duyduğunuz sorgulamaları yerine getirebilirsiniz.

E-Devlet sistemine giriş yapmak için ilk olarak yapmanız gereken www.türkiye.gov.tr adresine giriş yapmanız gerekmektedir.

Daha sonra ise açılacak olan sol kısımda yer alan E-Hizmetler sekmesine tıklamanız gerekmektedir. Bu işlemi de yerine getirdikten sonra bir sonra ki adıma geçebilrisiniz.

Bir sonraki adımda ise yapmanız gereken açılacak olan sayfanın sol kısmında yer alan harflerden hangi kurumda işlem yapacaksanız o kurumun baş harfinin o harfler içinde bulup tıklayınız. Bu işlem sizin hızını arttıracaktır. Örnek vermek gerekirse eğer sizin işleminiz "Karayolları Genel Müdürlüğü " ile alakalı ise " K " harfine tıklamanız gerekmektedir.

Yukarıda yer alan işlemi de yerine getirdikten sonra kurumun başlığı altında yer alan işlemlerden size uygun olan işlemi belirleyiniz.

Size uygun olan işlemi de belirledikten sonra ise açılacak olan sayfada yer alan " kimliğimi şimdi doğrula " butonuna basınız.

Bu butona bastıktan sonra ise açılacak olan sayfada ilgili kısımlara TC kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi girmeniz gerekmektedir.

Bu işlemi de yerine getirdikten sonra son olarak sorgula butonuna basarak işlemini yapabilirsiniz.

Askerlik_yerleri_acemi_birlik_sorgula2

ASKERLİK HİZMETİ

Askerlik hizmeti, herhangi bir ülkede belirli bir yaşa gelen vatandaşların, zorunlu olarak, belirli bir süre orduda görev yapması veya anlaşmalı oldukları bir süre boyunca meslek olarak icra etmesi. Ayrıca askerlik veya vatanî görev olarak da bilinir.

TARİHÇE

Ordular, mesleği askerlik olan kişilerin dışında, ya belirli bir süre için zorunlu askerlik hizmetine alınan yetişkin kişilerden ya da gönüllülerden oluşur. Bir tür zorunlu askerlik hizmeti Antik Mısır'da da uygulanırdı. Napolyon Savaşları sırasında Fransa'da, bütün sağlıklı erkekleri askere alındı. Daha sonra Prusya, erkekleri askerlik eğitimi için bir süre askere çağırmaya başladı. Böylece, az sayıda askerden oluşan asıl ordu, savaş zamanında hizmet etmeye hazır, eğitim görmüş yedek askerlerin katılmasıyla büyüyordu.

Amerikan İç Savaşı'nda (1861-65) Güney ve Kuzey, zorunlu askerlik usulüne başvurdular. Ama, 19. yüzyıl boyunca ABD'de ve İngiltere'de barış zamanında zorunlu askerlik uygulanmadı. I. Dünya Savaşı'nda, İngiliz ordusu düzenli askerlerden ve gönüllülerden oluşuyordu. 1930'larda ABD ve İngiltere, oldukça küçük düzenli ordularla yetindiler. Almanya ve Japonya ise, zorunlu askere alma usulü uyguladılar ve büyük ordular kurdular. 1939'da İngiltere zorunlu askere almayı yeniden uygulamaya başladı.

II. Dünya Savaşı, hemen bütün ülkelerin orduya bakışlarını değiştirdi. Çoğunlukla iki yıllık bir süre için gençler askere alınarak güçlü ordular kuruldu. İngiltere'de zorunlu askerlik 1960'a değin sürdü. Günümüzde İngiltere'nin kara, hava ve deniz kuvvetleri gönüllülerden oluşmaktadır. ABD zorunlu askere almayı Vietnam Savaşı nedeniyle sürdürdü ve bu uygulamaya ancak 1973'te son verebildi.

e-Devlet üzerinden askerlik yerleri nasıl sorgulanır? ile ilgili etiketler e-Devlet askerlik sorgula işlemleri nasıl yapılır 98/1 askerlik yerleri
GÜNÜN VİDEOSU

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerinin ilk adımını attı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler

Kamuda tasarrufun ilk adımı atıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti.