Dzanan Musa'yı Anadolu Efes kaptı

THY Euroleague'de yarım kalan şampiyonluk rüyasını gerçeğe dönüştürmek isteyen Anadolu Efes, transferde bombayı patlattı. Lacivert-Beyazlılar, Avrupa basketbolunun genç yıldızı Dzanan Musa'yı kadrosuna kattı. NBA kariyeri kısa süre 21 yaşındaki forvet, 2.5 yıllık imza attı.

Anadolu Efes, NBA'de Brooklyn Nets'ten ayrılan ve boşa çıkan Boşnak yıldız Dzanan Musa'yı kadrosuna kattı. Lacivert-beyazlılar, 1999 doğumlu forvetle 2.5 yıllık sözleşme imzaladı.

Avrupa basketbolunun en yetenkli gençleri arasında yer alan, 99 kuşağının NBA'e gönderdiği birkaç isimden biri olan Dzanan Musa, 2018 NBA draftında Brooklyn Nets tarafından birinci tur 28. sıradan seçilmişti. 2.06'lık kısa forvet, Hırvat basketbolunun köklü kulüplerinden Cedevita'da yetişmiş ve henüz 16 yaşındayken THY Euroleague maçına çıkmıştı.

Nets'te ilk sezonunda 9, ikinci sezonunda 40 maça çıkan genç yıldız, aynı zamanda NBA Gelişim Ligi'nde Long Island Nets takımında da görev yaptı. 2020'de takasla Detroit Pistons takımının yolunu tutan Dzanan Musa, 2015'te Litvanya'nın Kaunas şehrinde düzenlenen 16 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası'nda Bosna Hersek Milli Takımı'nın şampiyon yapıp maç başına 23,3 sayı ortalaması ile turnuvanın en skorer oyuncusu oldu ve turnuvanın MVP'si (en değerli oyuncu) seçildi.

Geçen sezon Brooklyn Nets forması ile 40 maçta 12,2 dakika ortalama süre alan Dzanan Musa, maç başına 4,8 sayı, 1,9 ribaunt ve 0,9 asist ortalamaları ile mücadele etti.

THY Euroleague'de geçen sezon şampiyonluğa koşarken koronavirüs pandemisi nedeniyle sezonun iptal edilmesi, Lacivert-Beyazlı kulüpte hayal kırıklığı yaşatmıştı. Kadrosunu koruyan ancak bu sezon istediği başlangıcı yapamayan Efes, 19 haftada 10 galibiyet elde etti. Son 4 maçında 3 galibiyet alan Ergin Ataman'ın takımı, bu sezon yarım kalan rüyayı gerçekleştirmek istiyor.

Dzanan Musa'yı Anadolu Efes kaptı ile ilgili etiketler Anadolu Efes Dzanan Musa THY Euroleague
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.