Düzensiz göçle mücadele sürüyor: 113 Afgan yakalandı, özel harekat polisleri takviye edildi

Türkiye'nin düzensiz göçle mücadelesi tüm hızıyla devam ediyor. Van'ın Erciş ilçesinde yurda kaçak yollarla giren 113 Agan yakalandı. Düzensiz göçmenler yapılan işlemlerin ardından Göç İdaresi Genel Müdürlüğüne teslim edilecek. Öte yandan sınır hattına özel harekat polisleri takviye edildi.

Van'ın Erciş ilçesinde, yurda yasa dışı yollarla girdikleri belirlenen 113 Afgan göçmen, toplu olarak yürürken yakalandı.

İlçe Jandarma Asayiş Bölük Komando Komutanlığı Jandarma Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi, Jandarma Suç Araştırma Timi ve istihbarat birimleri ile güvenlik korucuları, arazi tarama faaliyetleri sırasında Haydarbey Mahallesi kırsalında yürüyerek ilerleyen göçmen grubunu fark etti.

Düzensiz göçle mücadele sürüyor: 113 Afgan yakalandı, özel harekat polisleri takviye edildi

Bölgeye operasyon düzenleyen ekipler, gruplar halinde saklanmaya çalışan ve yurda yasa dışı yollarla girdikleri tespit edilen Afganistan uyruklu 113 göçmeni yakaladı. Kaçak göçmenlerin, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğü’ne teslim edileceği belirtildi.

ÖZEL HAREKAT POLİSLERİ TAKVİYE EDİLDİ

İçişleri Bakanlığı Afgan göçüne karşı sınır illerini uyarırken, yeni önlemler de hayata geçirildi. Sınır hattının gerisinde güvenlik tedbirlerinin arttırılması ve yasa dışı geçişlerin önüne geçilmesi için Van’a 750 Özel Harekât Polisi’nden (PÖH) oluşan 35 tim görevlendirildi. Van-İran sınırında fiziki tedbirlerinin arttırılarak geçişlerin önlenmesi için 500 güvenlik korucusu bölgeye gönderildi.

Düzensiz göçle mücadele sürüyor: 113 Afgan yakalandı, özel harekat polisleri takviye edildi - Resim : 2

İHA’lar başta olmak üzere havadan keşif, gözetleme çalışmaları yapılıyor. Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri de Van Gölü’nde konuşlandırılacak.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Twitter’dan “Türkiye, etrafımızdaki coğrafyada tüm olup bitene rağmen göçü yönetmekte; ecdadımıza, komşuluğumuza, asil milletimize yakışanı yapmaktadır. Fitneye, fesata, düşmanlığa, fırsat vermeyeceğiz” dedi.

 

Düzensiz göçle mücadele sürüyor: 113 Afgan yakalandı, özel harekat polisleri takviye edildi ile ilgili etiketler Van Erciş düzensiz göçmen afgan sınır
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.