Düzce'de peş peşe depremler! Önce 5.2 sonra 4.3 ile sallandı!

İstanbul ve çevresinde hissedilen bir deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi depremin merkez üssünün Düzce'nin Çilimli ilçesi olduğunu ve büyüklüğünün 5.3 olduğunu açıkladı. Kandilli sonrasında depremin büyüklüğünü 5.2 olarak revize etti. Deprem İstanbul'un yanı sıra Yalova, Bursa, Adapazarı ve Kocaeli'nde hissedildiğini açıkladı. AFAD ise depremin büyüklüğünün 5 olduğunu bildirdi. Öte yandan AFAD, 4.3 büyüklüğünde bir artçı sarsıntının meydana geldiğini açıkladı.

Merkez üssü Düzce olan ve İstanbul'da da hissedilen bir deprem meydana geldi. Saat 15.40'ta meydana gelen depremin büyüklüğünü Kandilli  Rasathanesi 5.3 olarak duyururken AFAD ise 5 büyüklüğünde oluğunu açıkladı. Deprem, İstanbul'un yanı sıra başka illerde de hissedildi. Kandilli Rasathanesi sonrasında depremin merkez üssünü Düzce'nin Yayakbaşı ilçesi olarak büyüklüğünü ise 5.2 şeklinde revize etti. 

DEPREM SONRASI AFAD'DAN İLK AÇIKLAMA

Düzce'de meydana gelen deprem sonrası AFAD'dan ilk açıklama geldi. Twitter hesabından açıklama yapan AFAD, olumsuz bir ihbarın gelmediğini bildirdi.  

 DÜZCE VALİSİ: İLK BELİRLEMELERE GÖRE YIKILAN BİNA YA DA CAN KAYBI YOK

Düzce Valisi Atay, ilk bilgilere göre, depremde can kaybı olmadığını, yıkılan bir yer bulunmadığını, ekiplerin sahada olduğunu bildirdi.

BAKAN SOYLU'DAN İLK AÇIKLAMA 

Düzce'de meydana gelen deprem sonrası İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan ilk açıklama geldi. Bakan Soylu olumsuz bir ihbarın gelmediğini ve tarama çalışmalarının sürdüğünü kaydetti. Bakan Soylu'nun Twitter'dan yaptığı açıklama şöyle:

"Düzce’de, saat 15.40'ta gerçekleşen 5,0 büyüklüğünde depremin ardından Valiliğimiz, AFAD ve 112 ekiplerine ulaşan herhangi bir olumsuz durum bulunmamaktadır.

Gelişmelere göre kamuoyu, Valiliğimiz tarafından bilgilendirilecektir.

Düzcemize ve hemşehrilerimize geçmiş olsun.Düzce’de yaşanan depremin ardından ekiplerimiz tarafından saha taraması devam etmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur"

 

4.3 BÜYÜKLÜĞÜNDE ARTÇI SARSINTI

Düzce'de meydana gelen deprem sonrasu artçı sarsıntı meydana geldi. AFAD, saat 15.40'ta 4.3 büyklüğünde bir artçı sarsıntı olduğunu açıkladı. 

 

İSTANBUL VALİSİ YERLİKAYA: OLUMSUZ BİR DURUM YOK

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Düzce'de meydana gelen ve İstanbul'da da hissedilen deprem sonrası açıklama yaptı. Vali Yerlikaya, "İstanbul'umuzda da hissedilen Düzce merkezli depremle ilgili ilimizde herhangi bir olumsuzluk bildirilmemiştir." dedi. 

 

Ayrıntılar geliyor...

Düzce'de peş peşe depremler! Önce 5.2 sonra 4.3 ile sallandı! ile ilgili etiketler deprem İstanbul
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.