'Düz dünyacılar'ı kızdıran fotoğraf

SpaceX’in Uluslararası Uzay İstasyonu’na götürdüğü ilk astronotlar arasında bulunan Doug Hurley'in çektiği bir fotoğraf dünyanın düz olduğuna inananları kızdırdı. Hurley'in çektiği fotoğrafa PhotoShop diye düz dünyacılar buna gerekçe olarak da fotoğrafta hiçbir yıldızın görünmemesini gösterdi. İşte Hurley'in çektiği fotoğraf üzerinden başlatılan komplo teorisinin detayları...

İlginç tartışma, SpaceX’in Uluslararası Uzay İstasyonu’na götürdüğü astronot Doug Hurley'in çektiği bir Dünya fotoğrafını Twitter hesabından paylaşmasıyla başladı.

Hurley fotoğrafı “Yörüngedeki gecelerde bu manzarayı görmekten asla sıkılmam” mesajı ile paylaştı.

Fotoğraf, sosyal medyada 46 binden fazla beğeni alırken, 'düz dünya' inanışına sahip komplo teorisyenlerinin de ilgisini çekti.

'Düz dünyacılar'ı kızdıran fotoğraf

Fotoğrafta yıldızların neden görünmediğini soran düz dünyacılar, bunun aslında photoshop ürünü olduğunu ve astronotun takipçilerine yalan söylediğini iddia ettiler.

Düz dünyacılardan biri, “Yıldızlar nerede?” diye sorarken bir diğeri ise şu ifadeleri kullandı: "Bu fotoğraf sahte, içine yıldızları koymayı unutmuşlar."

Somag News’in haberine göre fotoğrafta yıldızların görünmemesinin aslında çok basit bir sebebi var.

İnsan gözleri gelişmiş biyolojik sistemler olduğu için geceleri yüksek ışıklı ortamlarda bile bazı parlak yıldızları ayırt etme özelliğine sahip.

Ancak kameralar, “görüntüleme tekniği” açısından insan gözünden çok daha ilkel bir sistem. Bu yüzden gece parlak bir nesnenin varlığı kameraların daha düşük ışığa sahip yıldızları görüntülemesini engelliyor.

'Düz dünyacılar'ı kızdıran fotoğraf ile ilgili etiketler düz dünya space x uzay istasyonu doug Hurley
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.