Duygu Özaslan: Bulimia Nervoza'yım...

Paylaşımları ve söylemleri ile sosyal medyada gündemden düşmeyen Duygu Özaslan'ın selülitli photoshopsuz fotoğrafları TT olmuş ve binlerce yorum almıştı. Bu sabah magazin dünyasında gündem yaratan Duygu Özaslan, Instagram hesabından son dakika açıklamada bulundu.

Duygu Özaslan Twitter'da TT olan fotoğraflarının ardından, sosyal medyadaki hali ile gerçek hali arasında belirgin farklar olması nedeniyle eleştiri yağmuruna tutuldu. Özaslan son dakika açıklamalarında bulundu. "Bulimia Nervoza'yım ve iyileşme sürecindeyim..." diyen Özaslan'ın bu ifadeleri ile birlikte bulimia nervoza hastalığı araştırılır hale geldi. İşte ünlü fenomenin açıklamaları...

Duygu Özaslan: Bulimia Nervoza'yım...

DUYGU ÖZASLAN AÇIKLADI: "BULİMİA NERVOZA'YIM..."

Özalslan, Bulimia Nervoza hastası olduğunu ve iyileşme sürecinde olduğunu belirtilirken hastalığı ve kendisi ile ilgili detaylara da değindi.

Duygu Özaslan: Bulimia Nervoza'yım... - Resim : 2

DUYGU ÖZASLAN'IN SOSYAL MEDYA HESABINDAN YAPTIĞI AÇIKLAMA!

"Kilo aldım, bunu zaten söylüyorum, ama başka bir şey söyleyeceğim size. Bulimia Nervoza'yım, iyileşme sürecindeyim. İyileşme sürecinde olduğum için daha fazla kilo aldım. Bununla gerçekten gurur duyuyorum. Bu hastalığı bilenler daha iyi anlayacaktır. Mental olarak çok iyi bir yerdeyim fiziksel olarak kime göre neye göre? O yüzden gerçekten umrumda değil. Öpüyorum"

 

BULİMİA NERVOZA NEDİR?

Kişilerde belirli bir zaman diliminde (örneğin 2 saat içinde) çoğu insanın yiyebileceğinden çok daha fazla yiyeceği yeme durumu ve bu atak sırasında yeme kontrolünün kaybolduğu duygusunun (yediğini durdurma ya da kontrol edememe) söz konusudur.

Bu bireyler kilo alımını önleme amaçlı, tekrarlayıcı bir şekilde kendini kusturma, dışkılamayı hızlandırıcı ya da idrar söktürücü vb ilaçların kullanabilmekte, aç kalma ya da ağır egzersiz gibi uygunsuz dengeleyici davranışlar sergilemektedirler. Tıkınırcasına yeme (kısa sürede bir kişinin yiyeceği miktardan çok fazla yeme) ve uygunsuz dengeleyici davranışların (kusma, ilaç kullanma gibi) ortalama 3 ay içinde en az haftada bir kez olması gerekmektedir. Kişi vücut şekli ve ağırlığından gereğinden fazla düzeylerde etkilenmektedir.

Anoreksiadan farklı olarak bulimia nervoza hastalarının vücut ağırlıkları normal sınırlar içinde ya da daha fazla olabilir.

Tıkınırcasına yeme atakları esnasında önceden planladıkları yüksek kalori içeren genelde karbonhidrat içeren besinleri yerler. Atak sonrası pişmanlık / suçluluk duyguları, kendini eleştirme, uygun olmayan ve zararlı dengeleyici davranışlar gözlenir. Tıkınırcasına yeme atakları olmadığı dönemlerde ise kalori alımlarını kısıtlar, düşük kalorili gıdalar alırlar.

Duygu Özaslan: Bulimia Nervoza'yım... ile ilgili etiketler YouTuber duygu özaslan Bulimia Nervoza nedir
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.