Her şeyi duvardaki bu izler aydınlatacak!

Batman'da, Musa Orhan'ın cinsel istismarı sonrasında intihar sonucu yaşamını yitirdiği belirtilen İpek Er hakkında ezber bozan iddialar ortaya atıldı. Daha önce Rabia Naz'ın ölümü hakkında da çeşitli bilgi ve belgeler paylaşan Emre Erciş olayın "intihar olmadığı" iddiasını gündeme getirdi. Erciş, genç kızın vurulduğu olay yerinin fotoğrafını paylaşarak, fişekten çıkan bilyaların duvara bu kadar dağınık isabet etmeyeceğini söyledi. Erciş, HDP ve PKK'nın dezenformasyonuna da dikkat çekti

Batman'da av tüfeği ile vurulan İpek Er, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.

Er'in ölümünün ardından cinsel istismar suçlaması ile hakkında yürütülen soruşturmada Musa Orhan gözaltına alınmış, sonrasında ise tahliye edilmişti.

Savcılığın itirazını reddeden mahkeme, adli kontrol ile serbest bırakılma kararını bozmamıştı.

Bu kararın ardından sosyal medyada birçok paylaşım yapıldı. Kimileri kararı eleştirdi, kimileri ise olayın çok farklı yönlerine dikkat çekti.

HDP VE PKK'LI HESAPLARIN İDDİALARI...

Özellikle HDP'li ve PKK'lı sosyal medya hesaplarının böylesi acı bir durumu 'dezenformasyon' malzemesi yaptığı görüldü.

Konuyu günlerdir belgeleriyle aydınlatmaya çalışan Emre Erciş ise Er'in öldürüldüğü odanın fotoğrafını paylaşarak fişekten çıkan bilyaların duvara bu kadar dağınık isabet etmeyeceğini söyledi.

Yaşanan olayın öncesi ve sonrasına ilişkin şok edici bilgiler veren Erciş, genç kızın öldürülmüş olabileceğine dikkat çekti.

"BİLYALAR DUVARA BU ŞEKİLDE DAĞINIK İSABET EDER Mİ?"

Emre Erciş yaptığı paylaşımlarda, "Ne İpek Er'in avukatları ne de bu dezenformasyona aracı olan HDP ve CHP Milletvekilleri, İpek Er'in intihar girisiminde bulunduğunu iddia ettikleri odada Olay Yeri İnceleme'nin kayda aldığı bu fotoğrafı gündeme getir miyor?" diye sordu.

Dünyanın en acemi balistik uzmanına bile "Fişekten çıkan bilyalar duvara bu şekilde dağınık isabet eder mi?" diye sorulsa "Bu soruyu ancak bir aptal sorar" cevabının alınacağını söyleyen Erciş, paylaşımlarının devamında kamuoyunun günlerce konuşacağı yeni belgelere de yer verdi.

Her şeyi duvardaki bu izler aydınlatacak!

ZORLA ALI KONMADIĞI İÇİN SERBEST BIRAKILDI

Olayın öncesinde yaşananları, dava dosyasında yer alan bilgilere göre aktaran Emre Erciş, İpek Er'in, kendi iradesiyle evinden ayrıldıktan sonra Siirt Kurtalan ilçesinde kaldığı öğretmen evinde, 24 Haziran 2020 gecesi saat 23:00'te gözaltına alındığını gösteren belgeyi de paylaştı.

Erciş, "İfadesi alınan İpek Er, hem reşit olduğu hem de zorla alıkonmadıği için 24 Haziran'ı 25 Haziran'a bağlayan gece saat 02:30'da bırakılıyor." ifadesini kullandı.

Her şeyi duvardaki bu izler aydınlatacak! - Resim : 2

"İŞİN EN CAN ALICI NOKTASI..."

İşin en can alıcı noktasının, '24 Haziran gece saat 23:00 sıralarında gözaltına alınan ve reşit olduğu için bırakılan İpek Er'in Polnet'ten kaydı düştüğü halde illegal olarak takip edilmesi ve 03 Temmuz 2020 günü saat 12:00 sıralarında korsan olarak öğretmen evinde kaldığının tespiti' olduğunu belirten Erciş, sözlerini şöyle sürdürdü;

"Reşit olduğu için Polnet'ten kaydı düşen İpek Er, İzmir dönüşü 3 Temmuz günü giriş yaptığı öğretmen evinde "Korsan/İllegal" olarak tesip ediliyor ve polis olan abisi öğretmen evine gelerek İpek Er'i iradesi dışında babasına teslim ediyor.

Sanatçısından siyasetçisine, gazetecisinden yazarına, sosyal medyada reel olandan trol olana:

BAYLAR BAYANLAR!

PKK VE HDP SİZİ FENA TROLLÜYOR UYANDIRAYIM...!"

Her şeyi duvardaki bu izler aydınlatacak! - Resim : 3

KENDİSİNİ 'NUR' OLARAK TANITTI

Öte yandan İpek Er'in Musa Orhan dışında Fırat G. isimli bir şahısla daha görüştüğünü ifade eden Erciş, genç kızın kendisini ismini 'Nur' olarak tanıttığı yazışmaları da paylaştı.

Her şeyi duvardaki bu izler aydınlatacak! - Resim : 4

İpek Er ve Musa Orhan vakasında ifadeler doğru verilmediği için düğümü çözmenin zor olduğunu söyleyen Erciş, paylaşımlarının devamında Er'i İzmir'e götürüp ardından tekrar Siirt'e geri getiren otobüsün muavinine ait olan beyanlara da yer verdi.

İpek Er'i 1 Temmuz 2020'de Siirt'ten İzmir'e götüren ve 2 Temmuz 2020 günü de İzmir'den Siirt'e getiren otobüsün muavini Adil A.'nın ifadesinde Er'e telefonunu bile vermediğini söylemesine dikkat çeken Erciş, muavinin, genç kızın Facebook hesabında ekli olduğunu belirtti.

Her şeyi duvardaki bu izler aydınlatacak! - Resim : 5

Erçiş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Muavin Adil A., iddia ettiğine göre İpek Er'e bir yeri araması için telefonunu dahi vermiyor ve yine iddiasına göre 3 Temmuz 2020 gününden sonra İpek Er'i hiç görmediği gibi tanımıyorda! Oysa İpek Er'in mahlas isimle kullandığı Facebook adresinde muavin Adil A. ekli.

İpek Er'in İzmir'den Siirt'e geri döndüğü 3 Temmuz'dan sonra İpek Er'in mahlas isimle kullandığı Facebook hesabında ekli olan Adil A., bir süre sonra İpek Er tarafından engelleniyor. Oysa Adil A, 27 Temmuz tarihli ifadesinde İpek Er'i tanımadığını söylüyor.

İpek Er'in "Gülgexxxx" mahlas isimle kullandığı Facebook hesabında Musa Orhan ve Muavin Adil A. dışında görüştüğü isimlerden birisi de Fırat G. Fırat G.'nin 16 Temmuz günü "İntihar Teşebbüsü"nde bulunan ve İpek Er'e 27 Temmuz günü sabah 06:21'de attığı mesajlar önemli.

İpek Er,temasta olduğu Fırat G.'ye adını "Nur" olarak söylüyor. Musa Orhan da İpek Er'i "Bahar" olarak tanıdığını, adının İpek olduğunu İzmir'e bilet almak için kimliğini istediğinde öğrendiğini söylemişti. Fırat G.'nin mesajında bir önemli detay da buluşmak için sözleşmeleri.

Adını "Nur" olarak bildiği İpek Er hastanede olduğu için haber alamayan Fırat G., mesajında "Sen o adamla gittin, ben sana geleceğim demedim mi, hala Siirt'te misin" diye soruyor. Bu da açık bir şekilde daha önce temasta oldukları hatta buluşmak için sözleştiklerini gösteriyor."

 SOSYAL MEDYADA DOLAŞAN O İFADELER KURGU MU?

Özellikle HDP'li ve PKK'lı hesaplar tarafından paylaşılan ve Musa Orhan'a ait olduğu söylenen yazışmaların kurgu olduğuna dikkat çeken Erciş, "Bu fake mesaj o kadar amatörce hazırlanmış ki; mesajdaki kurgu, Musa Orhan'ın İpek Er'i 17 gün alıkoydu dezenformasyonuna göre yapılmış. Bu yüzden fake mesaja, "15 gündür S... gardaş" montajlanmış." iddiasını dile getirdi.

Erciş, "İpek Er ile 3 gün birlikte olan birisi, '15 gündür S...' yazar mı?' diye sordu.

 Her şeyi duvardaki bu izler aydınlatacak! - Resim : 6

Her şeyi duvardaki bu izler aydınlatacak! - Resim : 7

Her şeyi duvardaki bu izler aydınlatacak! ile ilgili etiketler Batman cinsel istismar intihar Musa Orhan İpek Er
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.