Duvara bantlanmış muz! Maurizio Cattelan kimdir?

Duvara bantlanmış muz! İtalyan sanatçı Maurizio Cattelan’ın ‘Komedyen’ ismini taşıyan duvara batlanmış muz çalışması, 120 bin dolara (690 bin lira)satıldı.İşte duvara bantlanmış muz...

Duvara bantlanmış muz! 120 bin dolara satılan sanat eseri gündemde konuşulan konular arasında yer alıyor. Koli bandıyla duvara yapıştırılmış bir muzdan oluşan sanat eseri ABD'de bir sanat galerisinde 120 bin dolara alıcı buldu. İşte duvara bantlanmış muz!

Duvara bantlanmış bir muz, Art Basel Miami’de 120 bin dolardan satışa çıkarıldı. Çalışmanın üç edisyonundan ikisi satıldı, sonuncusu için fiyat 150 bin dolara kadar çıktı.

Duvara bantlanmış muz! Maurizio Cattelan kimdir?

İtalyan sanatçı Maurizio Cattelan’ın son provokatif üretimi ‘Comedian’ (Komedyen) adını taşıyan ‘muz çalışması’nın üç versiyonu Paris merkezli çağdaş sanat galerisi Perrotin tarafından Art Basel Miami’de görücüye çıkarıldı. Alıcılar, muz çalışmasıyla birlikte muz bozulunca ne yapacaklarını anlatan bir rehbere de sahip oluyor.

‘Komedyen’ adlı çalışma Miami’deki bir manavdan alınmış muzların koli bandıyla duvara tutturulmasından ibaret.

CNN’in haberine göre, Perrotin galerisinin kurucusu Emmanuel Perrotin, bu çalışmanın küresel ticaretin bir simgesi ve aynı zamanda klasik bir mizah unsuru olduğunu söyledi. Perrotin, Maurizio Cattelan’ın sıradan nesneleri ‘haz ve eleştiri araçları’na dönüştürmek konusunda oldukça başarılı olduğunu da belirtti.

Galeriden yapılan açıklamaya göre Cattelan proje fikrini ilk olarak bir yıl önce sundu. Seyahat ettiği her yerde ilham vermesi için otel odasına bir muz asan sanatçının önce muz şeklinde heykel tasarladığı, bunu ilk olarak reçineyle, sonra bronzla denediği ve nihayetinde gerçek bir muz kullanmaya karar verdiği belirtildi.

Maurizio Cattelan, son 15 yıl içinde ilk kez bu çalışmasıyla bir sanat fuarına katkı yapıyor. Popüler kültüre meydan okuyan çalışmalarıyla bilinen sanatçı son olarak, ‘Amerika’ adlı 18 karatlık ve 6 milyon dolar değerindeki altın klozet çalışmasının İngiltere'de Blenheim Sarayı'ndaki sergi sırasında çalınmasıyla gündeme gelmişti.

Duvara bantlanmış muz! Maurizio Cattelan kimdir? - Resim : 2

Maurizio Cattelan
Cattelan 1960 doğdu.Cattelan'ın kişisel sanat pratiği, ona sanat dünyasının jokerliği olarak ün kazandı. Bütün eserleri mizahi bir büküm var. Corcoran Sanat Galerisi'ndeki çağdaş sanatın küratörü Jonathan P. Binstock tarafından " Duchampian sonrası sanatçılar ve bir de akılcılardan biri" olarak tanımlanmıştır .

Duvara bantlanmış muz! Maurizio Cattelan kimdir? ile ilgili etiketler İtalyan muz Maurizio Cattelan
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.