Bitcoin ABD verisi sonrası 30 bin doların altında

Geçtiğimiz kasım ayından bu yana düşüşe geçen Bitcoin, ABD'nin beklentiyi aşan enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından 30 bin doların altına düşerek, haziran ayından bu yana en dip seviyesini gördü. Analistler 29 bin dolar seviyelerini gören Bitcoin'de ki düşüşün hızlanacağını öngördü.

Küresel piyasalarda fiyatlanmalara yön veren ABD'nin kritik enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından yüzde 6'nın üzerinde düşüş yaşayan Bitcoin, Haziran'dan beri en düşük seviyeye geriledi. Bitcoin ABD enflasyon verisi sonrası 30 bin doların altına geriledi.

BITCOIN 30 BİN DOLARIN ALTINDA

Kripto para lideri, 29,085 dolarla yaklaşık 11 ayın en düşük seviyesine indi. Analistler, kritik eşik olan 30 bin seviyesinin altına inmesiyle düşüşün hızlanabileceğini belirtiyor.

Altcoinlerdeki fiyatlanmayı da etkileyen Bitcoin'deki düşüşün ardından, Bitcoin Cash'te kayıplar yüzde 11, Dash'te ise düşüş yüzde 16'yı buldu.

 

ABD'NİN ENFLASYON VERİLERİ AÇIKLANDI

ABD'de bugün açıklanan verilere göre enflasyon Nisan ayında yıllık yüzde 8,3 ile yüzde 8,1'lik tahminleri aşmıştı. Veri, enflasyonun uzun süre daha yüksek seyredeceğine ve Fed'in agresif faiz artışlarına devam edeceğine dair tahminleri de güçlendirdi.

 

Bitcoin ABD verisi sonrası 30 bin doların altında ile ilgili etiketler Bitcoin
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.