'Düşman insanlığa, savaş kurallarına uymuyor'

Azerbaycan ile yaptığı ateşkese rağmen savaşı sürdüren ve sivilleri hedef alan Ermenistan, hain saldırılarına devam ediyor. Azerbaycan ordusuna bağlı güçlerin cephede verdiği mücadeleyle birlikte ülkenin dört bir yanından da Ermenistan'a tepkiler dinmiyor. Yeni Azerbaycan Partisi vekillerinden Jale Aliyeva ve Melahat İbrahimkızı Azerbaycan'ın mücadelesini ve Ermenistan'ın izlediği politikayı değerlendirdi.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Ermenistan'ın Azerbaycan'a yönelik gerçekleştirdiği saldırıların ardından iki ülke arasında başlayan savaş devam ediyor. Yapılan ateşkese rağmen sivilleri hedef almaktan çekinmeyen Ermenistan'a tepkiler de çığ gibi büyüyor.

Yeni Azerbaycan Partisi milletvekilleri Jale Aliyeva ve Melahat İbrahimkızı Ermenistan'ın saldırılarına ve Azerbaycan'ın mücadelesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

'Düşman insanlığa, savaş kurallarına uymuyor'

"ERMENİSTAN HEP KAÇMIŞ, SİVİLLERİ KATLETMİŞTİR"

Ermenistan işgal ordusunun, Gence’deki masum sivilleri, çocukları füze atışıyla öldürerek bütün dünyaya gerçek yüzünü gösterdiğini vurgulayan Yeni Azerbaycan Partisi Milletvekili Jale Aliyeva “Şu anda Ermenistan bir işgalden fazlasını yapıyor. 3 gün önce Gence şehrinde yaptıklarını tüm dünya gördü. Bütün ülkeler Ermenistan’ın orada yaptığının soykırım olduğunu gördü. Gence’de evinde yatan sivil vatandaşlarımızın füzelerle katledilmesi, 1992’de Hocalı’da yapılan katliamın benzeridir. Şu an yapılan, o katliamın devamıdır. Bundan sonra dünya bu yapılana sessiz kalmamalıdır. Ermenistan bu hareketiyle yüzsüzlüğünü göstermiş oldu. Ermenistan hiçbir zaman, Azerbaycan’ın, Azerbaycan ordusunun karşısında savaşmamıştır. Hep kaçmış, ardından sivilleri katletmiştir. Tek bildiği bu. Bunu daha önce de gördük.

Gence’de yaşananlarla birlikte de Ermenistan bir daha maskesini yırtmıştır. Ermenistan, bugüne kadar işgal ettiği topraklarda varlığını sürdürmek için sivilleri katlederek, gerçek yüzünü ortaya çıkardı. Azerbaycan çok kararlıdır ve bugün bu bölgenin söz sahibi güçlü bir ülkesidir. Ermenistan’ın Azerbaycan karşısında söyleyeceği bir sözü yoktur. Şu anda Ermenistan’ın tek yapacağı şey; vahşice işgal ettiği toprakların her karışını Azerbaycan’a teslim etmektir. Ancak o zaman Azerbaycan masaya oturur. Ermenistan’ın işgal ettiği toprakların her köşesine bayrağımızı dalgalandırmadan durmayacağız” ifadelerini kullandı.

'Düşman insanlığa, savaş kurallarına uymuyor' - Resim : 2

"AZERBAYCAN HALKI ERMENİ FAŞİZMİNE KARŞI SAVAŞIYOR"

Yeni Azerbaycan Partisi Milletvekili Melahat İbrahimkızı ise konuya ilişkin açıklamasında, “Bugün bütün dünyanın gözü önünde Azerbaycan halkı Ermeni faşizmine karşı savaşmaktadır. 30 yıl önce Ermeni saldırganlığı yüzünden başlayan Karabağ savaşı hala devam etmektedir. Çok kötüdür ki, komşu ülkeler, büyük ülkeler bu sorunun çözümü için bir şey yapmıyor. Halkımız artık 30 yıldır işgal altında olan topraklarımızın bu kez kurtarılacağına inanmaktadır. Topraklarımızın yüzde 20’si Ermenistan’ın işgali altındadır. Bu kadar yıldır Azerbaycan barışçıl yollarla topraklarını kurtarmaya çalıştı. Ancak tecavüzkar düşmanın saldırıları bizi savaş yoluyla topraklarımızı kurtarmaya mecbur etti. 27 Eylül’de başlayan çatışmalar, Azerbaycan halkının vatanı için giriştiği bir mukaddes savaşa dönüşmüştür. Azerbaycan’ın operasyonları tüm uluslararası kurallara ve Cenevre Konvansiyonu’na uygun gerçekleştirilmektedir. Yazık ki düşman savaş kurallarına, insanlığa, insan haklarına uygun bir şekilde savaşmıyor.

Ermenistan işgal ordusu, Karabağ’da cephede ordumuzun önünden kaçarken, cepheye onlarca, yüzlerce kilometre uzaklıktaki şehirlerimize füze saldırıları düzenleyerek çoluk çocuk demeden katletme yoluna gitti. Bu, 1992 yılındaki Hocalı katliamına benzer bir vahşettir. Gence’de onlarca sivil vatandaşımız şehit oldu. Yüzlercesi yaralandı. Bu faşist, tecavüzkar Ermenistan bu yaptıklarıyla bir kez daha vahşi yüzünü, katliamcı yüzünü ortaya koymuştur. Ermeniler 1915’te Türkiye’de Türk halkına katliam yaptığı halde büyük devletler Türkiye’yi sorumlu tutmuştu. Şimdi de Azerbaycan’a saldırıp yalanlarla dünyayı kandırmaya çalışıyorlar. Türkiye’nin Azerbaycan’ın haklı davasında yanında olması bize büyük güç vermektedir. Tüm dünya sussa da Türkiye ve Azerbaycan Ermenistan’ın barbarlığını, vahşiliğini dünyaya haykıracak, topraklarımız ana vatanına bağlanacaktır” görüşünü dile getirdi.

'Düşman insanlığa, savaş kurallarına uymuyor' ile ilgili etiketler Ermenistan Azerbaycan dağlık karabağ paşinyan
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.