Duruşma öncesi Gülşen'den yeni hamle! Videosunu yayınlayan TikTok kullanıcısının mahkemede tanık olarak dinlenmesini talep etti

30 Nisan'daki konserinde imam hatiplilere yönelik hakaret içeren ifadeler kullandığı için cezaevine giren ve tahliye olduktan sonra ev hapsi cezası kaldırılan Gülşen'in yargılanmasına 21 Ekim'de başlanacak. Gülşen'in avukatı, yargılamanın yapılacağı İstanbul 11. Asliye Ceza Mahkemesi'ne, ünlü şarkıcının videosunu yayınlayan TikTok kullanıcısının mahkemede tanık olarak dinlenmesini talep ettikleri bir dilekçe sundu.

30 Nisan'da verdiği konserinde İmam Hatiplilere yönelik sarf ettiği sözleri nedeniyle tutuklanarak cezaevine gönderilen ve ardıdan adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Gülşen Çolakoğlu, 21 Ekim cuma günü hakim karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Duruşmaya iki gün kala Gülşen'den sürpriz hamle geldi. 

Sabah Gazetesi'nden Deniz Yusufoğlu'nun haberine göre; "Halkı Kin ve Düşmanlığa Alenen Tahrik Etme" suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle cuma günü halkın karşısına çıkacak olan Gülşen Çolakoğlu'nun avukatı Emek Emre yargılamanın yapılacağı İstanbul 11. Asliye Ceza Mahkemesi'ne savunma içeren dilekçe sundu.


GÜLŞEN'İN AVUKATI, VİDEOYU YAYINLAYAN KİŞİNİN VİDEOYU KIRPTIĞINI İDDİA ETTİ

Şarkıcı Gülşen'in avukatı Emek Emre mahkemeye sunduğu dilekçede, suça konu sözleri Gülşen'in ekibinden Miraç Çelenk'e söylediğini, Çelenk ve başı sonu kırpılmış videoyu TikTok'ta yayınlayan Emre A.'nın mahkemede tanık olarak dinlenmesini istedi.


VİDEOYU YAYINLAYAN EMRE A. HESABINI KAPATTI

Dilekçede videoyu yayınladıktan sonra Gülşen'e başlatılan linç kampanyası hedefe ulaştığında Emre A.'nın hesabını kapattığı belirtildi. Aynı zamanda Emre A. hakkında suç duyurusunda bulunduğu belirtildi.

Yargılamaya konu olan Gülşen'in söylemini sahne arkadaşı Miraç Çelenk'e söylediği kendisinin savunma tanığı olarak çağrılması istendi. Dilekçede delillerin toplanmasına karar verilmesi istenerek, Gülşen'in sorgusunun ilk duruşmada yapılması halinde aleyhine uygulanan tüm adli kontrol tedbirlerinin kaldırılarak, yargılamanın kalanında duruşmalardan vareste tutulması istendi.

 

NE OLMUŞTU?

Gülşen Bayraktar Çolkaoğlu, 30 Nisan'daki konserinde “İmam hatipte okumuş daha önce kendisi, sapıklığı oradan geliyor” şeklinde ifadeler kullanmıştı. Gülşen'in bu sözlerinin ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmıştı. Gözaltına alınan Gülşen, ifadesi alınmak üzere İstanbul Adalet Sarayına getirilmişti. Tutuklanarak cezaevine gönderilen Gülşen, ardından karara yapılan itiraz dilekçesinin kabul edilmesiyle birlikte "konutu terk etmeme" şeklinde adli kontrol şartıyla tahliye edilmişti. Gülşen'in ev hapsi cezası kaldırılmış ve hakkında sadece yurt dışı çıkış yasağı verilmişti.

Duruşma öncesi Gülşen'den yeni hamle! Videosunu yayınlayan TikTok kullanıcısının mahkemede tanık olarak dinlenmesini talep etti ile ilgili etiketler Gülşen mahkeme dava
GÜNÜN VİDEOSU

Sidney'de ayin sırasında kan donduran olay! Gazze ile ilgili vaaz veren piskopos bıçaklandı...

Avusturalya’nın Sidney kenti yakınlarında vaaz veren piskopos, Gazze’deki deneyimlerini anlatıp, Gazze’de küçük çocukların öldürülmemesi gerektiğini belirtirken bıçaklı saldırıya uğradı. O anlar saniye saniye YouTube'da canlı yayınlandı.