"Durum göründüğünden çok daha kötü"

Korono virüs salgının çıktığı yer olan Wuhan'da Türkiye'den gönderilen uçağı bekleyen Türk vatandaşlarından Neslihan Çimen, yaşanan salgın karşısında acil durum ilan etmek için çok geç kalındığını söyledi. 18 Ocak'ta Wuhan'a gittiklerinde her şeyin çok normal göründüğünü belirten Çimen 2 gün içinde her şeyin değiştiğini ifade etti. Guanjo kentinde bin 300'ü aşkın kişinin ölümünün beklendiğini belirten Neslihan Çimen, durumun göründüğünden çok daha kötü olduğunu aktardı.

Türkiye'nin Çin'de bulunan Türk vatandaşlarını almak için gönderdiği uçak bu gece saatlerinde Wuhan'a ulaşacak. 

Aynı zamanda Wuhan'a maske ve tıbbi malzeme yardımı da götüren uçakla Türkiye'ye dönecek olan Türk vatandaşlarından Neslihan Çimen, salgın sonrası yaşananlar ve havaalanındaki durum hakkında önemli bilgiler verdi.

Wuhan'daki havaalanında uçakları gelen başka ülkelerin vatandaşlarının uçuş için terminale giriş yaptığını belirten Çimen, yolcular arasında Çinli eşlerin de olduğunu söyledi. 

"Durum göründüğünden çok daha kötü"

Türk kafilesinin durumunun diğer ülke vatandaşlarına göre farklı olduğunu belirten Çimen, "Bizim uçağımız yardım getirdiği için önce yardımlar indirilecek. Sonra uçak uçuşa hazırlanacak. Biz daha sonra uçağa bineceğiz." dedi. 

ACİL DURUM İÇİN GEÇ KALINDI

Acil durum için geç kalındığının altını çizen Neslihan Çimen, havaalanındaki manzarıyı ise şu sözlerle anlattı.

"Türk gurubumuz biraz farklı biz hemen kaynaştık. Diğer ülke vatandaşları olabildiğince birbirinden uzak duruyor. 3-4 koltuk boşluk bırakıyorlar. Herkes maske takıyor. Görevliler özel kıyafet giyiyor. Ellerimizi sürekli siteril tutuyoruz."

"Durum göründüğünden çok daha kötü" - Resim : 2

"ATEŞ HEMEN ÇIKMIYOR. ATEŞ VİRÜSÜN BİR GÖSTERGESİ DEĞİL."

Havaalanına girerken termal kameradan geçmediklerini belirten Çimen, "Havaalanına girdiğimizde sadece ateşimizi ölçtüler. Bu havalimanı normal bir havaalanı değil. Belki uçağa geçilen bölümde termal kamera olabilir. Burada sadece tahliye için bekleyen insanlar var. Ateş hemen çıkmıyor. Ateş virüsün bir göstergesi değil. Ateş olmayan bir insan da bu virüsü taşıyabilir. 14 günde ortaya çıkabiliyor. onun için biz 14 gün karantinada tutulacağız. Herkes gayet normal görünüyor. Birden ortaya çıkıyor." sözleri ile hastalığın sinsiliğini ortaya koydu. 

"Durum göründüğünden çok daha kötü" - Resim : 3

TÜRKİYE'NİN MASKE YARDIMI

Wuhan'da büyük bir maske sıkıntısı olduğunu vurgulayan Çimen, "Türkiye'nin bu konuda yardım yapması çok önemli. Wuhan şehir diyoruz ama çok büyük bir şehir. Bu kadar insana maske nasıl yetişir." dedi. 

WUHAN KENTİ BOMBOŞ

13 milyon insanın yaşadığını belirttiği Wuhan'da sokakların bomboş olduğunu söyleyen Neslihan Çimen, "Yeni yıl kutlanmadı bu yıl Çin'de. Aralık'ta ortaya çıkmış bir hastalık aslında. Sayı az olduğu için müdahale edilmedi. Ocak 20'den sonra birden artınca acil durum ilan edildi. Ben normalda Türkiye'de Ankara'da yaşıyorum. Yeni yıl için Çin'e gitmiştim. 18 Ocak'ta giriş yaptım. Hiç kimse maske takmıyordu.2 gün sonra inanılmaz bir kaos yaşadı Herkes maske erzak almaya koştu. 23 Ocak'ta karantina ilan edildi. Tüm seferler durduruldu. Girişler çıkışlar kapatıldı. Biz Pekin'e uçmak istedik izin verilmedi. Hiçbir yere göndermiyorlar." diye konuştu. 

BİN 300 KÜSUR HASTANIN VEFAT ETMESİ BEKLENİYOR

Neslihan Çimen sözlerini şöyle tamamladı:

"Şu an Guanjo'da bin 300 küsur hasta ki bunların durumları çok ağır. Onların da vefat etmesini ekliyorlar. Yani aslında en riskli olan Guanjo şehri. Durum göründüğünden haberlere yansıdığından çok daha kötü. Hastanelerde yer yok. O yüzden 7 gün içinde çok büyük kapasiteli bir hastane inşa etti Çin ve 2 gün içerisinde açacak."

 

"Durum göründüğünden çok daha kötü" ile ilgili etiketler Virüs Havalimanı Korona Wuhan Karantina salgın neslihan çimen türk vatandaşı acil durum Çin yeni yılı
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.