Dursun Özbek'ten TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'ye flaş Yusuf Demir yanıtı

Dursun Özbek, sponsorluk anlaşması sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Özbek, şampiyonluk için iddialı konuşurken, gündemin önemli konularından birisi olan Yusuf Demir'in Türk statüsünde oynaması konusuyla ilgili de Mehmet Büyükekşi'nin açıklamalarına yanıt verdi. Özbek ayrıca, farklı ülkeden futbolcuların Türk statüsünde yer almadığını ancak Türkçe konuşan, Türk olan bir futbolcunun milli takım tercihi farklı olması nedeniyle Türk statüsünde sayılmamasına tepki gösterdi.

Galatasaray, sponsorluk anlaşmalarını yapmaya devam ediyor. Sarı kırmızılı takım Kadın Basketbol Takımı isim sponsoru olarak Çağdaş Factoring ile anlaşma sağladı. Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, sponsorluk anlaşması sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Özbek, TFF Başkanı'nın Yusuf Demir ile ilgili söylediklerine yanıt verdi. İşte detaylar...

ÖZBEK'İN AÇIKLAMALARI ŞU ŞEKİLDE:

"Ben ve yönetim kurulu arkadaşlarımız memnunuz. Daha da önemlisi taraftar memnun, Galatasaray'ı sevenler memnun. Biz bir spor kulübüyüz. 500 yıllık bir eğitim kurumundan geliyoruz. Seçildikten sonra büyük emek verdik. Büyük bir çalışma var. 2 aylık mesaiyi 4 aya çıkardık. Sabahlara kadar yapılan çalışmalar, oyuncu izlemeleri... Çok iyi takım kurduk. Daha da iyi sonuçlar alacağız. Mayıslar Galatasaray'ındır.

Hangi ülkeye gitseniz, 'Türkiye' dediğiniz zaman akla gelen ilk isimlerden biri Galatasaray olur. Bize sponsor olan kurumlar bunu gayet iyi biliyorlar. Ne kadar değerli olduklarının bilincindeyiz.

Hakem performanslarını değerlendirmek artık sıradan hale geldi. Her hafta sonu yapılıyor. Hep bir problem var. Dün gazeteyi açtım, hep hakemler konuşuluyor. İlk 4-5 maçımızda biz de büyük sıkıntılar çektik. Özellikle Konyaspor maçında. Yapılan hataların tamamını değerlendirmemek lazım. Maalesef hakemlerin çok iyi olduğunu söyleyemem. Herkes bu sıkıntının farkında. Ayyuka çıkmış bu tartışmanın üzerine benzin dökmemek lazım. Bir sıkıntı var. Herkes farkında. TFF farkında, kulüpler farkında. Herkes yeteri kadar bağırıyor."

YUSUF DEMİR AÇIKLAMASI

"Yusuf Demir bizim evladımız. Genç yaşta Barceona gibi dünya devi takımına transfer olmuş. Yusuf Demir'in Galatasaray'da olması bizim için kıvanç kaynağı. Yusuf, Türk statüsünde oynayamazmış. Yahu biz zaten bunu biliyorduk. Bunu dün öğrenmedik. Biz zaten bu transferi yaparken durumun farkındaydık. Onu transfer ederken ne milli takımı düşündük ne de yerli statüsünden bahsettik. Bir maçta rakibin esame listesini elime aldım. Baktım sadece 2 Türk var. Meğerse İspanyol sandığımız oyuncular Türk statüsünde. Türkçe konuşamayan futbolcular Türk statüsünde oynuyor. Yusuf Demir, Türk vatandaşıdır. Biz bunu isteyince çok mu farklı oluyor? Bazı kuralların FIFA ya da TFF'de değişmesi gerekiyor. Bunlar kendi kendine değişmeyecek ki. Kendi değerlerimize sahip çıkalım. Yusuf bir Türk vatandaşıdır. Türkçe konuşmayan Türk futbolcuları bilmiyor musunuz? Yazılan çizilen farklı, algı farklı."

Dursun Özbek'ten TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'ye flaş Yusuf Demir yanıtı ile ilgili etiketler Galatasaray Süper Lig mehmet büyükekşi
GÜNÜN VİDEOSU

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerinin ilk adımını attı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler

Kamuda tasarrufun ilk adımı atıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti.