Dursun Özbek menajerlere giden parayı açıkladı!

Galatasaray'ın Eylül ayı divan kurulu toplantısında, sarı-kırmızılıların başkanı Dursun Özbek konuştu.

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Eylül ayı olağan divan kurulu toplantısında konuştu.

"8,9 MİLYON EURO MENAJER ÜCRETİ"

Yapılan transferlerle ilgili konuşan Dursun Özbek, "Bu sezon 8.9 milyon euro menajerlik ücreti ödedik. Satılan oyunculardan elde edilen bonservis geliri 18.5 milyon euro. Mücadele ettiğimiz dünyada bu rakamlar, çok daha yüksek bir seviyede olmaktadır" dedi.

"66,6 MİLYON EURO MAAŞ ÖDEMESİ VAR"

Ücretlerle ilgili bilgi vermeye devam eden sarı-kırmızılıların başkanı "Futbol dünyasında ödediğimiz rakamlar normal. Bu transferleri yaparken mali yapıyı düşünmek zorundayız. Yeni bir takım kurduk, 4 haftadaki performansı ortada. Galatasaray futbol seviyesinde en üst seviyede olmak zorunda. Yapılan transferlerin çok uygun olduğunu ve taraftarları son derece mutlu edeceklerini düşünüyorum. Peki biz bu transferleri yaptık ve bu futbol takımının maliyeti, maaş ne kadar? UEFA'nın uyguladığı maç başı ücretler için 65 milyon euro limit vardı. UEFA analizimizi yaptı ve o dönem için bu rakam verilmiş. Şu an 31 futbolcumuz var ve vergisi dahil 66.6 milyon euro ödeme yapıyoruz." diye konuştu.

"RİVA PARASINI 'GÖTÜRDÜN' DİYORLAR..."

Tepkilere cevap veren Özbek, "Her şeyi net açıkladım. İlginç yorumlar var. 40 milyon bonservis, maaş, sen ne yapıyorsun, 150 milyon euro harcadın bu para nereden geliyor diyorlar? Riva'dan gelen parayı götürdün diyorlar. Konuyu esastan irdelemezseniz, yönetimi ne pahasına eleştirelim derseniz güzel bir argüman. Tabi bu paraları harcadık. Ama Riva'dan geleni yatırdık değil bu. Bir takım kuruldu ve bu takım performansıyla da bir para getirecek. Bu paranın içinden maaşlar çıkacak, ödenecek. 4 sene itibariyle bu takım sahaya çıkıp oynayacak taraftar gelecek. Üretim yapacak, fabrika gibi" görüşlerini dile getirdi.

"30-40 MİLYON EURO GELİYOR, GÖRMÜYOR MUSUNUZ?"

Şampiyonlar Ligi'nden gelen gelire vurgu yapan Dursun Özbek, "Hedefimiz şampiyonluk. Buna göre gelirimiz olacak. Bunu söyleyenlerin aklına bu husus gelmedi mi? Ne kadar performans gösterirsek Şampiyonlar Ligi'ne katılmanın 35-40 milyon euro getirdiğini görmüyor muyuz? Galatasaray'ın şampiyon olması gerektiğiniz? Peki o zaman bu kadar net bir olay neden böyle yorumlanıyor, takdirinize bırakıyorum" diye konuştu.

FELLAINI İÇİN NEDEN BÜLENT TULUN GİTTİ?

Manchester United'da oynayan Marouane Fellaini'nin babasıyla eski yönetici Bülent Tulun'un görüşmesi ile ilgili eleştirilere de yanıt veren Özbek "Bülent Tulun ile ilgili bir saptama yapılmıştı... Elbette kulüp ve yönetim özelinde en ucuz nasıl yaparız kıstası her zaman en önemli husustur. Scout ekibinden gelen liste çerçevesinde futbolcu ve menajerine nasıl ulaşacağımız konusuna çalışıyoruz. Bülent Tulun, istediğimiz bir oyuncunun babasını tanıyordu. Bülent Tulun'a danıştık. Bir sorsan, gelir mi gelmez mi diye yardım istedik. Bunun gibi ulaşmaya çalıştığımız bir sürü insan var. Neticede o transfer olmadı ve yapmadık. Biz Galatasaray'ın menfaatlerini en üst seviyede savunuyoruz. Yurtdışına gidip hep görüştüm. Danıştıklarımız da oluyor. Galatasaray'ın 1 zerre lirasını bu yolda heba etmeyi düşünemem. Çıkıp da kimse öküzün altında buzağı aramasın" ifadelerini kullandı.

Dursun Özbek menajerlere giden parayı açıkladı! ile ilgili etiketler Galatasaray Eylül menajer Para divan kurulu toplantısı Dursun Özbek rakam
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.