"Durdurulan 4 hattı biz yapacağız"

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin metro kredisinin haczedilmesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, "Çalışmaların durdurulduğu 4 büyük metro hattını yapıyoruz, gerekli çalışmaları başladı ve devam edecek" dedi.

Habertürk'e konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin, metro inşaatları için yurt dışından aldığı kredinin belediyeden alacaklı firma tarafından haczedilmesi konusunda "Engellemeler bundan sonra bizim için vız gelir-tırıs gider. Çalışmalarını durdurdukları 4 büyük metro hattını yapacağız" dedi.

"HACZEDİLMEMESİ LAZIM"

Metro hatları için gerekli çalışmaların başladığını söyleyen Kılıçdaroğlu'nun açıklamasından satır başları;

"Bankanın yaptığı açıkça suçtur. Bu, metro hattı yapımı için alınmış ve tahsis edilmiş bir kredidir, haczedilmemesi lazım.

Haciz yazısı bankaya çok önceden gitmiş olmasına rağmen, o paranın gelişini bekliyor. Geldikten sonra da el koyuyor."

"HEPSİNİ YASAKLADIK"

"Adana Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeydan Karalar'ın makam koltuğunu, masasını haczediyorlar. Hiçbir belediye başkanımız koltuk meraklısı, lüks şatafat meraklısı değildir.

Tam tersine bunları tümüyle yasakladık. Haciz uygulayacaklarmış, paralara el koyacaklarmış!.. Fakirlere yemek verilmesin diye Eskişehir’deki belediyelerimizin aşevi hesaplarına da el koydular.

Tüm engellemelere rağmen başaramadılar. Bugün o aşevlerinden fakirlere yemek gidiyor."

"Durdurulan 4 hattı biz yapacağız" ile ilgili etiketler Kemal Kılıçdaroğlu CHP İBB metro hattı
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.