"'Beştepe'ye giden CHP'li' haberleri Sözcü'ye komplo"

Yurt gazetesinin sahibi eski CHP milletvekili Durdu Özbolat, 'Beştepe'ye giden CHP'li' haberlerinin Sözcü'ye yönelik bir komplo olduğunu iddia etti.

Geçmişte, Merdan Yanardağ tarafından dolandırıldığını iddia eden Durdu Özbolat, gazetesini ODA TV’nin sahibi Soner Yalçın’a satmadığı için aleyhinde sürekli haberler yaptırıldığını dile getirdi.

Özbolat, konu ile ilgili, “ODA TV’de CHP’li Milletvekili Özbolat’ın sahibi olduğu YURT Gazetesi diye başlayan haberlerle aleyhte yayınlara devam ediyor" ifadelerini kullandı. 

''BAZI İSİMLER MUHALİF MEDYA İÇİNDEKİ DENGELELERİ DEĞİŞTİRMEYE YÖNELİK FAALİYET İÇİNDE''

Bir süre görev yaptığı Yurt Gazetesi Genel Yayın Yönetmenliği'nden ayrılan Derya Sazak, gazete ve sahibi Durdu Özbolat hakkında sert sözler sarf etmiş, Yurt'un tirajlarının düşüşünden ve çalışanların maaşlarının ödenmemesinden Özbolat'ı sorumlu tutmuştu.

Sazak'ın iddialarına ilişkin olarak Özbolat, ''Tuncay Mollaveyisoğlu gidince, arkasından Derya Sazak tavsiye ile Yurt Gazetesine başladı. 9 ay da o görev yaptı. 9 trilyon da o dönemde battı. Daha bizden ayrılmadan, Zaman ve Samanyolu’nda işe başladı.'' ifadelerini kullanmıştı.

Uğur Dündar, Soner Yalçın ve Merdan Yanardağ isimlerini, muhalif medya içindeki bazı dengeleri değiştirmeye yönelik faaliyetler içinde olmakla suçlayan Özbolat ayrıca oldukça iddialı şu cümleleri kurdu:

"HESAPLARI SÖZCÜ ÜZERİNDE"

 

Liste uzun. İşte, ‘Saray’a çıkan CHP’li’ haberinin başka bir yönü. YURT ve Sokak TV’yi, Halk TV’yi, Cumhuriyet’i ele geçiremeyenler gene iş başında. Hesapları Sözcü üzerinde. Benden söylemesi. Sözcü Gazetesi’nin sahibi Burak Akbay’a çağrım şudur: Gazeten üzerinden Türkiye’ye yayılan algı şu. CHP tabanının okuduğu gazete üzerinde bir algı yaratılmak, isteniyor. Buna dikkat et. Zaten sana gelip, gazeteyi bırak diyenler de olmuştur. Bunlara prim verme.

"'Beştepe'ye giden CHP'li' haberleri Sözcü'ye komplo"

Yazının tamamını okumak için tıklayınız...

"'Beştepe'ye giden CHP'li' haberleri Sözcü'ye komplo" ile ilgili etiketler Sözcü OdaTV durdu özbolat
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.