Duran Kalkan: CHP HDP'ye muhtaç, iş birliği devam etmeli

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Türkiye'de bir 'Kürt sorunu' olduğunu söyleyerek HDP'yi işaret etmesinin ardından PKK elebaşı Duran Kalkan da 'Kürt sorunu' tartışmasına dahil oldu. Duran Kalkan, "HDP’nin bu çıkışını bazı CHP’liler ters yorumlayabilirler ama öyle değil. CHP’nin de önünü açtı, güçlendirdi. CHP HDP’ye muhtaçtır. CHP, HDP ile doğru ilişki kurarsa etkili olabilir" dedi.

2023 Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri öncesinde Millet İttifakı'nda birlikte yürüyecek partiler arasında HDP gerginliği yaşanıyor. Bir önceki seçimlerde CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi ve HDP'nin oluşturduğu Millet İttifakı'nda İYİ Parti'nin HDP şartı koyduğu öne sürüldü.

İYİ Parti yaptığı açıklamalarda, HDP'yi bir sonraki seçimlerde ittifakta görmek istemezken CHP'nin de HDP ısrarı ise sürüyor.

"HDP'YE MUHTAÇSINIZ"

Konuyla ilgili Kandil'den, CHP ve HDP'ye öneri geldi. Terör örgütü PKK elebaşı Duran Kalkan, CHP'nin HDP'ye muhtaç olduğu, ittifakın devam etmesini söyledi. HDP'nin son seçimlerde CHP'nin önünü açtığını belirten Kalkan, " Mesela HDP’nin bu çıkışı; bazı CHP’liler ters yorumlayabilir ama öyle değil, CHP’lilerin de önünü açtı. Güçlendirdi. İrade kazandırdı. Yoksa AK Parti-MHP’nin koltuk değneği olmuştu yani. Demokratik çıkış, demokratik öncülük tabii ki bir irade kazandırıyor onlara da. Bu bakımdan HDP’ye muhtaçtırlar. HDP ile doğru ilişkiler geliştirerek ancak etkili olabilirler." ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU "KÜRT SORUNU HDP'SİZ ÇÖZÜLMEZ" DEMİŞTİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz haftalarda sözde "Kürt sorunu"nu ortaya atmış ve durumun HDP'siz çözülemeyeceğini söylemişti. Kılıçdaroğlu, "Siyaset kurumunun 35-40 yıldır çözemediği bir Kürt sorunu var. Kürt sorunu çözmek için meşru bir organa ihtiyacımız var. Devlet dediğiniz kurum gayrimeşru bir organla muhatap olmaz. Meşru organ kimdir? HDP'yi meşru organ olarak görebiliriz. Halkın desteği var. Parlamentoya gelmiş, dolayısıyla parlamentonun içinde bulunuyor görevini yapıyor. Dolayısıyla eğer bu sorun çözülecekse meşru bir organla da biz bu sorunu çözebiliriz; bu düşüncedeydim." ifadelerini kullanmıştı.

 

Duran Kalkan: CHP HDP'ye muhtaç, iş birliği devam etmeli ile ilgili etiketler HDP PKK CHP Kemal Kılıçdaroğlu duran kalkan
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.