'Görevi 11 Ocak saat 19.44'te bitti'

ABD'nin en tartışmalı başkanlarından Donald Trump, bu kez de görev süresi tamamlanmadan görevine son verildiği iddiasıyla gündeme geldi. Trump, geçtiğimiz günlerde düzenlediği mitingin ardından destekçilerinden kongre binasına yürümelerini istedi fakat yürüyüş bir baskına dönüştü. 5 kişinin öldüğü onlarca kişinin de yaralandığı olayların ardından Trump'ın görevden alınması, ABD'nin bir numaralı gündem maddesi haline geldi.

ABD'de 3 Kasım tarihinde gerçekleşen başkanlık seçimleri büyük bir kaosu da beraberinde getirdi. Hali hazırda görevde olan ve yeniden Cumhuriyetçilerin adayı olarak seçime giren Trump, rakibi Demokrat Joe Biden'a kaybedince ortalık karıştı.

Seçimlerde hile yapıldığını iddia eden Trump, geçtiğimiz hafta Biden'ın başkanlığını resmiyete dökecek kongre öncesi miting düzenledi. Burada on binlerce insana seslenen Trump, destekçilerine kongre binasına yürümeleri konusunda talimat verdi. 

Öfkeli kalabalık bu sözlerin ardından kongre binasına baskın düzenleyerek, görevlilere ve senatörlere dehşeti yaşattı. Özel harekat timlerinin müdahalesiyle eylemler sona ererken 5 kişi hayatını kaybetti, onlarca kişi de yaralandı.

Tüm bu gelişmelerden kendi kurmayları da dahil olmak üzere büyük bir çoğunluk ABD Başkanı Donald Trump'ı suçladı. 

Trump ise suçlamaların ardından 'seçim sonuçlarını kabul etmese de' görevi sorunsuz şekilde devredeceğini duyurdu.

Ülkede infiale yol açan gelişmeler sonrası muhalefet, Trump'ın görev süresinin bitmesini beklemeden azledilmesini istedi.

DIŞİŞLERİ: TRUMP'IN GÖREV SÜRESİ BU AKŞAM DOLUYOR

Bu konuda ilk resmi adımlar atarken dün akşam saatlerinde çok ilginç bir gelişme yaşandı. 

ABD Dışişleri Bakanlığı'nın sitesinde, Trump'ın görev süresinin 11 Ocak saat 19.44'te sona ereceği ifade edildi.

'Görevi 11 Ocak saat 19.44'te bitti'

Sadece Trump için değil yardımcısı Mike Pence için de aynı ifadelerin yer aldığı site kısa sürede binlerce kez tıklandı.

GERÇEK ORTAYA ÇIKTI: KIZGIN BİR BAKANLIK ÇALIŞANI YAPMIŞ

Fakat olayın altından bir 'hack' hadisesi çıktı. İddiaların gerçek olmadığını ve Trump'ın görevine devam edeceğini belirten yetkililer, söz konusu paylaşımı "kızgın bir Bakanlık çalışanının" yaptığını açıkladı.

 

'Görevi 11 Ocak saat 19.44'te bitti' ile ilgili etiketler Donald Trump Dışişleri Bakanlığı ABD seçim çalışan azledilme Joe Biden
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.